Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

08/01/2024

Рішення виконавчого комітету від 05.01.2024 № №5 «Про затвердження висновку щодо усунення перешкод у спілкуванні батька -------------------------- з дитиною та її вихованні та визначення способу участі батька у вихованні дитини»

Відповідно до статті 52, частини 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Сімейного кодексу України, Законів України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», відповідно до ухвали Іллічівського міського суду Одеської області від 11 жовтня 2023 року по справі № --------------, та враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 19 грудня 2023року (протокол № 13),               

 

 

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

        1. Затвердити висновок про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та її вихованні та визначення способу участі батька ---------------------у вихованні дитини -----------------------, ----------------- року народження (додається).

        2. Доручити службі у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Лілія Гудкова) виступати представником органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.

 

Міський голова                                                                                            Василь ГУЛЯЄВ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області

від  05.01.2024  №  5

 

ВИСНОВОК

виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області

як органу опіки та піклування по справі № --------------

 

Про  усунення  перешкод  у спілкуванні

з дитиною та її вихованні та визначення

способу участі батька ----------------------

  у   вихованні    дитини

 

 

 

В провадженні Іллічівського міського суду Одеської області перебуває цивільна справа             № ------------------ за позовом -------------------------до ------------------------- про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способів участі батька у вихованні та спілкуванні з дитиною ----------------------, -------------------- року народження.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - орган опіки та піклування виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

Згідно з пунктом 4 статті 19 Сімейного кодексу України передбачено, що при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини обов’язковою є участь органу опіки та піклування, який подає суду письмовий висновок щодо розв’язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

При розгляді позовної заяви ---------------------- до ----------------------- про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способів участі у вихованні та спілкуванні з дитиною -----------------------, ------------------------ року народження, та матеріалів служби у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області встановлено:

------------------------- з ---------------------- перебували у шлюбі з 26 серпня 2016 року по 17 серпня 2021 року, від якого мають малолітнього сина -------------------, ------------------ року народження.

Після розлучення дитина залишилась проживати в сім’ї матері за адресою: вулиця                     ----------------, будинок № ----, квартира № ----, місто Чорноморськ Одеського району Одеської області.

Умови проживання матері --------------------------- задовільні, придатні для виховання і розвитку дитини, про що фахівцем, відповідальним за проведення оцінки потреб Чорноморського міського центру соціальних служб Одеського району Одеської області, було складено акт оцінки потреб.

Батько ---------------------- мешкає за адресою: вулиця ----------, будинок № ----, квартира № ------, місто Одеса.

Умови проживання батька --------------------- задовільні, придатні для виховання і розвитку дитини, про що фахівцем, відповідальним за проведення оцінки потреб центру соціальних служб Одеської міської ради, було складено акт оцінки потреб.

Батько ------------------------- у своїй позовній заяві зазначив, що його колишня дружина --------------------------всіляко перешкоджає йому у спілкуванні з сином, тому він бажає визначити наступний графік спілкування з -----------, з урахуванням графіку занять у школі та позашкільної зайнятості:

  • щомісячно, кожну другу та четверту неділю, з п’ятниці з 18.00 години до 10.00 години неділі з правом перебування дитини вночі за місцем проживання батька;
  • один тиждень взимку та два тижні влітку (під час відпустки батька та канікул дитини) з правом виїзду за межі міста Чорноморська та Одеської області);
  • в дні народження дитини щорічно з 16.00 години до 20.00 години;
  • в день народження батька щорічно з 16.00 години до 20.00 години;
  • в день народження бабусі по батьківській лінії щорічно з 16.00 години до 20.00 години;
  • щороку, в дні державних та церковнгих свят з 14.00 години до 20.00 години (на розсуд дитини);
  • щосуботи з 09.00 години до 20.00 години.

За інформацією комунального некомерційного підприємства «Чорноморський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області на прийом з дитиною до лікаря - педіатра звертається матір дитини, яка сумлінно виконує усі призначення та рекомендації лікаря.

Батько з дитиною на прийом до лікаря – педіатра не звертався.

За інформацією Чорноморського ліцею № 1 Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області --------------------, ---------------------- року народження, навчається в ліцеї з 1 вересня 2023 року.

Мати учня належним чином виконує свої батьківські обов'язки, відповідально ставиться до виховання та навчання сина, завжди підтримує зв'язок з класним керівником.

Спеціалістом служби у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області було проведено опитування малолітнього --------------------,  -----------------------року народження.

Встановлено, що ---------- проживає разом з мамою, старшою сестрою ------------- та цивільним чоловіком матері ----------------------. Батько хлопчика мешкає окремо, в місті Одеса. Зі слів хлопчика він часто бачиться з батьком, приїжджає до нього в гості, проводить з батьком вільний час, залишається на ночівлю та постійно спілкується засобами телефонного зв’язку. --------- дуже любить і мати, і батька.

Мати ----------------надала до служби у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області заяву, в якій зазначила, що вона не перешкоджає спілкуванню ------ з батьком, пропонує свій графік зустрічей:

  • кожного понеділка, середи, п'ятниці з 08-00 години до 20-00 години (з урахуванням зайнятості дитини в загальноосвітній школі, гуртка, додаткових навчальних заняттях);
  • кожну другу четверту неділю місяця з 08-00 ранку суботи до 20 години неділі, з правом виїзду сина за встановленим місцем проживання батька;

-           кожен рік в день народження сина 29 листопада з 08-00 години до 14-00 години;

-           кожен рік в день народження позивача 28 липня з 08-00 години до 20-00 години з правом виїзду сина за встановленим місцем проживання батька.

Питання про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способів участі батька у вихованні та спілкуванні з дитиною -----------------,   -------------року народження, розглядалось на засіданні Комісії з питань захисту прав дитини 19 грудня 2023 року, на якому була присутня мати -----------------. Батько -----------------на засідання комісії не з'явився.  

На підставі викладеного, діючи в інтересах малолітнього -------------------------, ----------------року народження, у відповідності до ст. 19, ст. 159 Сімейного кодексу України, враховуючи рекомендації Комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 19 грудня 2023 року, виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити наступний графік зустрічей та спілкування батька -------------------- з сином ------------------, ----------------року народження:

  • кожного понеділка, середи, п'ятниці з 08-00 години до 20-00 години з урахуванням шкільної на позашкільної зайнятості та за бажанням дитини;
  • кожну другу, четверту неділю місяця з 08-00 ранку суботи до 20 години неділі, з правом виїзду сина за місцем проживання батька;

-           кожен рік в день народження сина 29 листопада з 08-00 години до 14-00 години;

-           кожен рік в день народження батька 28 липня з 08-00 години до 20-00 години з правом виїзду сина за місцем проживання батька.

  • в день народження бабусі по батьківській лінії щорічно з 16.00 години до 20.00 години;
  • щороку, в дні державних та церковнгих свят з 14.00 години до 20.00 години, за бажанням дитини.

 

Начальник служби у справах дітей                                                           Лілія ГУДКОВА


Прикріплені файли: