Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

01/12/2023

Протокол засідання громадської комісії з житлових питань від 01.12.2023 № 10 «Протокол засідання громадської комісії з житлових питань при виконкомі Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області»

Місце та час проведення: 01.12.2023 в 09:00  1 поверх виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, каб. 117      

 

ПРИСУТНІ ЧЛЕНИ КОМІСІЇЇ:

Голова комісії:          - Ігор Сурнін,  заступник міського голови

Заступник голови     - Юлія Пакунова, депутат Чорноморської міської ради VIII скликання

Члени комісії           - Олена Коваль, заступник   начальника    управління       комунальної   власності   та    земельних   відносин    Чорноморської   міської    ради Одеського  району  Одеської  області – начальник   відділу  земельних відносин  управління  комунальної  власності  та  земельних  відносин Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області;

- Вячеслав   Охотніков,  начальник   юридичного   відділу  управління    державної реєстрації прав та правового забезпечення Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області,

- Олександр Ковтун, голова  комітету сприяння військовослужбовцям, звільненим  з військової служби у відставку у м. Чорноморську;

- Олександр Шановський, заступник голови міської спілки  ветеранів Афганістану м. Чорноморська;

- Катерина Шведова, член ради ветеранів м. Чорноморська;

Секретар      - Вікторія Рахматулліна, головний  спеціаліст відділу будівництва  та реконструкції  управління   капітального будівництва Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

 

Порядок денний:

1. Про прийом громадян на квартирний облік

2.  Про зняття  з квартирного обліку

 

1. СЛУХАЛИ: про прийом громадян на квартирний облік

Надійшли заяви громадян  з проханням щодо прийняття на квартирний облік:

  • Кондрашов Андрій Григорович – апаратник оброблення зерна ТОВ «ІЗТ», перебуває на військовій службі, місце реєстрації з двома дітьми:_______, 2010 року народження і _______, 2014 року народження має  в будинку № __ жилою площею 52,3 кв.м по вул. Новій в с. Малодолинське, всього на цій площі зареєстровано 11 осіб (мати Кондращова Лариса Федорівна – власниця цього будинку).  Дружина Кондрашова Інга Павлівна реєстрацію місця проживання має в кв. № __ жилою площею 30,4 кв.м по вул. Новій, 1 в  с. Малодолинське, та має у власності 4,32 кв.м цього житла, всього на цій  площі зареєстровано 11 осіб. 

Кондрашов Андрій Григорович – учасник бойових дій повномасштабного вторгнення Росії в Україну (посвідчення від ___ серія  УБД № ___).

Відповідно до вимог підпункту 1 пункту 13, підпункту 4 пункту 44 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР» потребує поліпшення житлових умов як забезпечений жилою площею нижче за встановлені норми з правом першочергового отримання житла як учасник бойових дій згідно з пунктом  19  частини  першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" без урахування 5 років проживання в місті відповідно до вимог пункту 15 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР».

  • Кондрашов Павло Григорович – оператор ТОВ «ІЗТ», перебуває на військовій службі, місце реєстрації з сином ______, 2021 року народження має  в будинку № ___ жилою площею 52,3 кв.м по вул. Новій в  с. Малодолинське, всього на цій площі зареєстровано 11 осіб (мати Кондрашова Лариса Федорівна – власниця цього будинку). 

Кондрашов Павло Григорович – учасник бойових дій повномасштабного вторгнення Росії в Україну (посвідчення від ____ серія  УБД № ___).

Відповідно до вимог підпункту 1 пункту 13, підпункту 4 пункту 44 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР» потребує поліпшення житлових умов як забезпечений жилою площею нижче за встановлені норми з правом першочергового отримання житла як учасник бойових дій згідно з пунктом  19  частини  першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" без урахування 5 років проживання в місті відповідно до вимог пункту 15 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР».

- Ісхаков Раіф Рафікович – черговий пожежної  охорони ДП «АМПУ», перебуває на військовій службі, місце реєстрації з двома дітьми: ____, 2013 року народження _____, 2019 року народження має в кв. № __, жилою площею 27,1 кв.м по просп. Миру, 23 та має у власності 1/5 (5,42 кв.м) цього житла, всього на цій площі зареєстровано 7 осіб. Дружина Ісхакова Анна Павлівна реєстрацію місця проживання має в кв. № __ жилою площею 30,4 кв.м по вул. Новій, 1 в с. Малодолинське, та має у власності 4,32 кв.м цього житла, всього на цій  площі зареєстровано 11 осіб. 

Ісхаков Раіф Рафікович – учасник бойових дій повномасштабного вторгнення Росії в Україну (посвідчення від ____ серія  УБД № ____).

Відповідно до вимог підпункту 1 пункту 13, підпункту 4 пункту 44 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР» потребує поліпшення житлових умов як забезпечений жилою площею нижче за встановлені норми з правом першочергового отримання житла як учасник бойових дій згідно з пунктом  19  частини  першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

  • Рухлєвіч Віктор Миколайович – контролер управління Служби судової охорони в Одеській області, згідно з довідкою управління соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від ___ № ____ він та члени родини у складі -   4 осіб (він, дружина Рухлєвіч Інна Вікторівна, дочка _____, 2014 року народження, дочка ______, 2006 року народження) перебувають на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб. Зареєстрована родина в м. Кремінна Сєвєродонецького району Луганської області, проживає - в кв. № __ по просп. Миру, буд. 8 в м. Чорноморську.

Рухлєвич Віктор Миколайович - учасник бойових дій АТО (посвідчення від ___ серія МВ № ___).

Відповідно до вимог підпункту 8 пункту 13, підпункту 4 пункту 44 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР» потребує поліпшення житлових умов з правом першочергового отримання житла як внутрішньо переміщена особа з числа учасників бойових дій згідно з пунктом 19 частини  першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

  • ПІБ, 2007 року народження  перебуває на обліку в службі у справах дітей Ананьївської районної державної адміністрації Одеської області  як дитина – сирота, знаходиться під піклуванням Маркітан Тетяни  Сергіївни. Зареєстрований по  вул. Свердлова, буд. ___ в с. Новоборисівка  Великомихайлівського району Одеської області, проживає у піклувальника в орендованій квартирі № __ по просп. Миру, 32 в   м. Чорноморську. 

 Відповідно до вимог статті 39 Житлового Кодексу України, пункту 15 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР» діти-сиріти та діти, позбавлені батьківського піклування, які  досягли  16 років, а також особи з їх числа беруться відповідними органами місцевого самоврядування на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, за місцем їх походження або проживання до влаштування в сім’ї громадян, заклади для дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

ВИРІШИЛИ: 

1. Прийняти громадян на квартирний облік:

- Кондрашова Андрія Григоровича з правом першочергового отримання  житла як  учасника бойових дій повномасштабного вторгнення Росії в Україну, складом  сім’ї із 4 осіб (він, дружина, двоє дітей);

- Кондрашова Павла Григоровича з правом першочергового отримання  житла як учасника бойових дій повномасштабного вторгнення Росії в Україну, складом  сім’ї із 2 осіб (він, син);

- Ісхакова Раіфа Рафіковича з правом першочергового отримання  житла як  учасника бойових дій повномасштабного вторгнення Росії в Україну, складом  сім’ї із 4 осіб (він, дружина, двоє дітей);

- Рухлєвіча Віктора Миколайовича з правом першочергового отримання  житла як внутрішньо переміщену особу, учасника бойових дій АТО, складом  сім’ї із 4 осіб (він, дружина, дві доньки).

Голосували:     за  – 8,     проти – 0,    утрималися – 0.

2. Відмовити в прийнятті на квартирний облік ПІБ, так як він не перебуває на первинному обліку як дитина – сирота в  службі у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

Голосували:     за  –  8,     проти – 0,    утрималися – 0.

 

2. СЛУХАЛИ: про зняття  з квартирного обліку

Михайлов Роман Леонідович, який  перебуває на квартирному обліку з правом першочергового отримання житла як внутрішньо переміщена особа з числа учасників бойових дій, які безпосередньо приймали участь в антитерористичній операції подав заяву з проханням зняти з квартирного обліку його сім’ю у складі із 3-х осіб (він, дружина Михайлова Олена Віталіївна, дочка _____, 18.12.2009 року народження) як забезпечених жилою площею в зв’язку з придбанням житла за рахунок грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення згідно з Постановою  Кабінету  Міністрів  України від 18 квітня 2018 р.  № 280 «Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України», з 13.11.2023 родина набула право власності двокімнатної квартири № ___ по вул. Парусній, 1-Д.

ВИРІШИЛИ: Зняти Михайлова Романа Леонідовича з квартирного обліку складом сім’ї  із 3 осіб (він, дружина, дочка).

Голосували:     за  – 8,     проти – 0,    утрималися – 0.

 

Голова комісії                                                                  Ігор СУРНІН

 

Секретар комісії                                                               Вікторія РАХМАТУЛЛІНА


Прикріплені файли: