Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

20/02/2024

Проект рішення від 20.02.2024 «Про затвердження висновку щодо подання до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатури опікуна -----------------над хворою -----------------»

Відповідно до статей 55, 56, 60, 62, 63 Цивільного кодексу України, п.2 статті 300 Цивільно-процесуального кодексу України, Правил опіки та піклування, затверджених спільним наказом державного комітету у справах сім’ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства праці та соціальної політики України від 26.05.1999 № 34/166/131/88, керуючись підпунктом 4 пункту “б” частини першої статті 34, статей 40, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та враховуючи пропозиції Опікунської ради з питань забезпечення прав повнолітніх недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, які потребують опіки та піклування від 13 лютого 2024 року,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

  1. Затвердити висновок щодо подання до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатури опікуна -----------------над хворою ----------------- (додається).
  2. Доручити управлінню соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області виступати представником органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Романа  Тєліпова.

 

Міський голова                                                                             Василь ГУЛЯЄВ

 

 

Додаток до рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради  

від _____________2024  №______

 

ВИСНОВОК

виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області

як органу опіки та піклування по справі № -----------------

Про подання до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатури опікуна ----------------- над хворою -----------------

В провадженні Іллічівського міського суду Одеської області перебуває цивільна справа № -----------------за позовом -----------------про визнання -----------------, 16 лютого 1978 року народження, недієздатною внаслідок психічної хвороби та призначення опікуна.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - орган опіки та піклування виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

-----------------страждає на психічне захворювання, у зв’язку з чим перебуває на диспансерному обліку у лікаря – психіатра КНП “Чорноморська лікарня” Чорноморської міської ради  Одеського району Одеської області. Внаслідок хвороби -----------------не може себе самостійно обслуговувати, приймати рішення і постійно потребує стороннього догляду та уваги.

Відповідно до висновку судово-психіатричного експерта Одеської філії судових експертиз державної установи “Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров’я України” № ----------------- від -----------------  -----------------страждає на стійкий тяжкий психічний розлад у вигляді помірної розумової відсталості зі значними порушеннями поведінки, які вимагають догляду, що позбавляє її здатності усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

Відповідно до п.1 статті 300 Цивільно-процесуального кодексу України суд, ухвалюючи рішення про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи (у тому числі обмеження або позбавлення права неповнолітньої особи самостійно розпоряджатися своїми доходами) чи визнання фізичної особи недієздатною, встановлює над нею відповідно піклування або опіку і за поданням органу опіки та піклування призначає їй піклувальника чи опікуна.

Відповідно до частини 4 статті 63 Цивільного кодексу України опікун або піклувальник призначаються переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов'язки опікуна чи піклувальника.

Гр. -----------------– племінник хворої, який висловив бажання доглядати та утримувати хвору тітку і має для цього умови, є такою особою.

У відповідності до статей 55, 56, 60, 62, 63 Цивільного кодексу України, п.2 статті 300 Цивільно-процесуального кодексу України, керуючись підпунктом 4 пункту “б” частини першої статті 34, статей 40, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як орган опіки та піклування вважає за доцільне надати до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатуру опікуна -----------------над хворою -----------------, 16 лютого 1978 року народження.

 

В.о. начальника управління                                                                       Олена ТОФАН


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення