Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

23/02/2024

Рішення виконавчого комітету від 22.02.2024 № 73 «Про призначення та реєстрацію помічника ----------------- в особі -----------------»

Відповідно до статті 78 Цивільного кодексу України, підпункту 1.4. пункту 1 Правил опіки та піклування, затверджених спільним наказом Державного комітету України у справах сім'ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства праці та соціальної політики України від 26.05.1999 №34/166/131/88, керуючись ст. 34, ч. 3 ст. 50, ст. 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та враховуючи пропозиції Опікунської ради з питань забезпечення прав повнолітніх недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, які потребують опіки та піклування від 13 лютого 2024 року,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району  Одеської області вирішив:

 

  1. Призначити ----------------- помічником -----------------, 16 серпня 1948 року народження, яка за станом здоров'я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов'язки.  
  2. Доручити управлінню соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області зареєструвати -----------------помічником -----------------.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Романа  Тєліпова.

 

Міський голова                                                                             Василь ГУЛЯЄВ

 

 

Додаток до рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради  

від   22.02.2024  №  73

 

ВИСНОВОК

Опікунської ради виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як органу опіки та піклування

 

Про призначення та реєстрацію помічника -----------------в особі -----------------

До виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області надійшла заява гр. -----------------, 16 серпня 1948 року народження, з проханням призначити до неї помічника -----------------.

-----------------є інвалідом 2 групи та відповідно до висновку Грибівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Дальницької сільської ради №199 від 18.12.2023 їй рекомендовано отримання соціальної послуги з догляду на непрофесійній основі від фізичної особи.

Відповідно до статті 78 Цивільного кодексу України дієздатна фізична особа, яка за станом здоров'я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов'язки, має право обрати собі помічника. За заявою особи, яка потребує допомоги, ім'я її помічника реєструється органом опіки та піклування, що підтверджується відповідним документом.

Гр. -----------------просить призначити до неї помічника – онука  -----------------, який висловив бажання доглядати та утримувати хвору бабусю і має для цього умови.

За заявою особи, яка потребує допомоги, ім'я її помічника реєструється органом опіки та піклування, яким відповідно до підпункту 4 пункту «б» частини першої статті 34, статей 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» є виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

Відповідно до вищезазначеного, на підставі отриманих документів Опікунська рада Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області дійшла висновку про можливість громадянином -----------------виконувати обов’язки помічника дієздатної фізичної особи -----------------, 16 серпня 1948 року народження, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати свої обов’язки.

 

В.о. начальника управління                                                                       Олена ТОФАН


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення