Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

29/03/2024

Проект рішення від 29.03.2024 «Про відмову в наданні статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, малолітній ________________________________ р. н.»

При розгляді заяви громадянки ____________________ від ____________ та матеріалів наданих заявником (копії свідоцтва про народження ________________, виданого 26.03.2019 Чорноморським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області, копії свідоцтва про _______________, виданого 28.04.2018 Чорноморським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області, копії карти платника податків № ______________, копії довідки про місце реєстрації проживання особи від 14.08.2020 № ________, виданої виконавчим комітетом Чорноморської міської ради Одеської області, копії довідки про безпосередню участь особи у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України від 24.03.2023 № _____, копії сповіщення сім’ї зниклого безвісті від 16.12.2022 № _____, копії витягу з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин від 23.06.2023 № _____________, копії витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання від 22.06.2018 № __________, копії паспорту громадянки України № _____________, виданого 30.05.2018, орган, що видав – 5120, дійсний до 30.05.2028, копія довідки про реєстрацію місця проживання особи від 21.09.2023 №______, копія довідки від 04.04.2023 № ______, видана військовою частиною Міністерства оборони України А4395) стосовно надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, що проживає за адресою:  вул. ___________________, м. Чорноморськ Одеського району Одеської області, а також матеріалів служби у справах дітей,  встановлено:

        _________________________ р. н. (свідоцтво про народження ____________, видане 26.03.2019 Чорноморським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області), уродженка міста Чорноморська Одеської області, з народження проживає в сім’ї батьків  у місті Чорноморську за адресою: вул. ____________________________.

Місце реєстрації проживання малолітньої _____________________ зареєстровано разом з матір’ю __________________ за адресою: вул. _____________________________, м. Чорноморськ Одеського району Одеської області.

Батько дитини, __________________, є військовослужбовцем у складі Збройних сил України. ______________________ зник безвісти під час виконання бойового завдання.

Відповідно до ст. 30-1 Закону України «Про охорону дитинства» статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, надається органом опіки та піклування за місцем реєстрації дитини як внутрішньо переміщеної особи. Порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, визначається Кабінетом Міністрів України.

Згідно з п.10  Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 року № 268, рішення про відмову в наданні статусу приймається в разі відсутності одного з документів, який підтверджував би проживання чи перебування дитини на території, де ведуться (велись) бойові дії.

З наданих документів з’ясовано, що малолітня ____________________ народилась у місті Чорноморську, де разом із батьками постійно проживає.

Відповідно до п.3 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року № 866, п.3 Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 року № 268 (із змінами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2023 № 547), враховуючи рішення Комісії з питань захисту прав дитини від 20.03.2024 № 3, керуючись ст. ст. 34, 38, 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», 

 

             виконавчий комітет Чорноморської  міської ради Одеського району Одеської області

                                                                         вирішив:

      

       1. Відмовити малолітній _________________________________ р. н., в наданні статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

 

       2. Рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області набирає чинності в порядку, передбаченому ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування України», та може бути оскаржено до Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (проспект Миру, 33, м. Чорноморськ Одеського району Одеської області) або до Одеського окружного адміністративного суду (Фонтанська дорога, 14,                         м. Одеса, Одеська область) в порядку та у строки, передбачені Кодексом адміністративного судочинства України.

 

       3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Ігоря Лубковського.

 

Міський голова                                                                                       Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли: