Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

29/03/2024

Проект рішення від 29.03.2024 «Про влаштування малолітніх дітей ___________________________, _________ р. н., ___________________________, _________ р. н., тимчасово в державний дитячий заклад на повне державне забезпечення»

Розглянувши надані службою у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області документи щодо влаштування дітей в дитячий державний заклад тимчасово на повне державне забезпечення, виконавчим комітетом Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області було встановлено, що на первинному обліку дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в службі у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області перебувають малолітні ______________________, _______________ року народження, ____________________, ________________ року народження, які залишилась без батьківського піклування.

       17.02.2024 у відповідності до акту органу внутрішніх справ України та закладу охорони здоров’я про підкинуту чи знайдену дитину та її доставку, затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства внутрішніх справ України від 17 грудня 2013 року № 1095/1239 _______________________________________________________, були повторно влаштовані до дитячого відділення КНП «Чорноморська лікарня» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, як діти залишені без батьківського піклування. Діти доставлені до лікарні хворі, занедбані та голодні.

        Відповідно до інформації Чорноморського відділу державної реєстрації актів цивільного стану в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) від 23.02.2024 року № 366/24.16-18 мати дітей громадянка         ________________ перебуває у шлюбі з громадянином Республіки _______________________

        Відомості про батька ______________________, ___________________ року народження, ____________________ року народження, при реєстрації народження внесені відповідно до статті 133 Сімейного кодексу України.

        На даний час діти тимчасово перебувають у дитячому відділенні КНП «Чорноморська  лікарня» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, однак термін їх перебування без матері в лікарні обмежений.

        Осіб з числа родичів та інших осіб, які б бажали взяти дитину на виховання в сім’ю, не виявлено.           

        На підставі викладеного та з метою захисту прав та інтересів малолітніх __________________, ________________ народження, ______________, _______________ року народження, до вирішення питання про надання статусу дітям та їх остаточного влаштування, у відповідності до ст.ст. 6, 11 Закону України «Про забезпечення організаційно - правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», ст.ст. 24, 25 Закону України «Про охорону дитинства», п. 31 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866, враховуючи рішення Комісії з питань захисту прав дитини від 21.02.2024, керуючись ст.ст. 34,  52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», 

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

        1.  Влаштувати тимчасово малолітніх ___________________, ____________ року народження, _____________, _____________ року народження,  в  державний дитячий заклад  на повне державне забезпечення.

        2. Службі у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Лілія Гудкова) забезпечити вжиття вичерпних заходів щодо реалізації права малолітніх ____________________ року народження, _________________ року народження, на отримання відповідного статусу та сімейне виховання.

        3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Ігоря Лубковського.

 

Міський голова                                                                              Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли: