Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

08/04/2024

Рішення виконавчого комітету від 04.04.2024 № 129 «Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Чорноморської міської територіальної громади»

З метою ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що можуть виникнути в період воєнного стану та їх наслідків, у зв’язку з продовженням військової агресії з боку Російської Федерації проти України, задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань та сил цивільного захисту, забезпечення функціонування національної економіки та системи забезпечення життєдіяльності населення, враховуючи вимоги Указу Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), відповідно до статті 22 Закону України «Про зайнятість населення»,  Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України   від 13.07.2011 №753 (далі – Порядок), розпорядження Одеської обласної військової адміністрації від 19.01.2024 №35/А-2024 «Про деякі питання здійснення заходів правового режиму воєнного стану, зокрема запровадження трудової діяльності з метою організації суспільно корисних робіт», спільного наказу Одеської районної військової адміністрації та оперативного угруповання військ «Дунай» від 13.02.2024/12.02.2024 № 60/02-04/1 «Про запровадження трудової повинності та організацію суспільно корисних робіт на території Одеського району», керуючись статтями 34, 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області

вирішив:

 

1. Запровадити трудову повинність та організувати суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану на території Чорноморської міської територіальної громади (далі – суспільно корисні роботи).

2. Залучити до суспільно корисних робіт зареєстрованих безробітних та інших незайнятих осіб, зокрема внутрішньо переміщених осіб.

3. Затвердити:

3.1. Перелік суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану на території Чорноморської міської територіальної громади згідно з додатком 1.

3.2. Перелік замовників (підприємств, установ, організацій) суспільно корисних робіт в умовах воєнного  стану  на  території  Чорноморської  міської  територіальної  громади, згідно з          

додатком 2.

4. Рекомендувати Чорноморському відділу Одеської філії Одеського обласного центрузайнятості сприяти залученню зареєстрованих безробітних осіб до виконання суспільно корисних робіт в установленому Порядку, на підставі договорів, укладених з замовниками суспільно корисних робіт

5. Здійснювати фінансування суспільно корисних робіт на території Чорноморської міської територіальної громади у встановленому порядку:

5.1. За рахунок коштів замовника або благодійних внесків чи пожертвувань, інших джерел, не заборонених законодавством.

5.2. За виконання роботи, що виконується зареєстрованими безробітними та незайнятими внутрішньо переміщеними особами працездатного віку з числа застрахованих осіб, які не мають статусу зареєстрованого безробітного, – за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття (далі - Фонд), передбачених для виконання громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, коштів місцевого  бюджету, підприємств, установ, організацій, інших джерел, не заборонених законодавством.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови  Руслана Саїнчука.

 

Міський голова                                             Василь ГУЛЯЄВ

 

 

 


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення