Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

16/04/2024

Рішення міської ради від 12.04.2024 № 593/32-VIII «Про відмову товариству з обмеженою відповідальністю «РІАЛ ІСТЕЙТ» у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення в оренду земельної ділянки за адресою: Одеська область, Одеський район, місто Чорноморськ, вулиця Парусна, 16а»

26.03.2024 до Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від товариства з обмеженою відповідальністю «РІАЛ ІСТЕЙТ» надійшла заява про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду для обслуговування магазину продовольчих та непродовольчих товарів з розвантажувальною рампою, за адресою: Одеська область, Одеський район, місто Чорноморськ, вулиця   Парусна, 16а. До заяви надані копії наступних документів:

- нотаріальна довіреність заявника про призначення уповноваженої особи;

- паспорт громадянина України та довідка про присвоєння ідентифікаційного номера уповноваженої особи; 

- інформаційна довідка від 21.06.2016 № 61870741, яка містить відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про спільну сумісну власність на нерухоме майно, а саме: магазин продовольчих та непродовольчих товарів з розвантажувальною рампою, розташований за адресою: Одеська область, Одеський район, місто Чорноморськ, вулиця Парусна, 16а. Власники: товариство з обмеженою відповідальністю «РІАЛ ІСТЕЙТ» (розмір частки 89/100) та Глушко Валентин Володимирович (розмір частки 11/100);

- договір купівлі-продажу нерухомого майна від 21.01.2016, посвідчений приватним нотаріусом Дніпропетровського районного нотаріального округу Поляруш О.П. та зареєстрований в реєстрі за № 67;

- технічний паспорт на громадський будинок, виготовлений товариством з обмеженою відповідальністю «СОДЕЛЬ»;    

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про реєстрацію заявника;

- статут юридичної особи - заявника (нова редакція).

Нормами статті 123 Земельного кодексу України визначено, що у клопотанні про надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки зазначаються орієнтовний розмір земельної ділянки та її цільове призначення. До клопотання додаються графічні матеріали, на яких зазначені бажане місце розташування та розмір земельної ділянки.

У клопотанні заявника не вказані орієнтовний розмір земельної ділянки, її цільове призначення, а також графічні матеріали, на яких зазначені бажане місце розташування та розмір земельної ділянки, до заяви не додані.

Об’єкт нерухомого майна, який розташований на земельній ділянці, належить заявнику частково (розмір частки 89/100). Співвласнику Глушку Валентину Володимировичу належить  11/100 частки.

Таким чином, надання товариству з обмеженою відповідальністю «РІАЛ ІСТЕЙТ» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення в оренду земельної ділянки за адресою: Одеська область, Одеський район, місто Чорноморськ, вулиця Парусна, 16а неможливо у зв’язку з невідповідністю клопотання нормам статті 123 Земельного кодексу України.

На підставі вищевикладеного, керуючись статями 12, 120, 123, 124, 134 Земельного кодексу України, статтею 7 Закону України “Про оренду землі”, Закону України “Про адміністративну процедуру”, статтею 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань будівництва, регулювання земельних відносин, охорони навколишнього середовища та благоустрою,

 

Чорноморська міська рада Одеського району Одеської області вирішила:

 

  1. Відмовити товариству з обмеженою відповідальністю «РІАЛ ІСТЕЙТ» у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення в оренду земельної ділянки за адресою: Одеська область, Одеський район, місто Чорноморськ, вулиця Парусна, 16а у зв’язку з невідповідністю нормам статті 123 Земельного кодексу України.
  2. Дане рішення набирає чинності в порядку, передбаченому статею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування України», та може бути оскаржено до Одеського окружного адміністративного суду (Одеська область, м. Одеса, Фонтанська дорога, 14) в порядку та у строки, передбачені Кодексом адміністративного судочинства України.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на  постійну комісію з питань будівництва, регулювання земельних відносин, охорони навколишнього середовища та благоустрою, заступника міського голови Ігоря Сурніна.

 

            Міський голова                                                                           Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення