Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

16/04/2024

Рішення міської ради від 12.04.2024 № 579-VIII «Про закріплення новозбудованого об’єкту благоустрою (інфраструктури) за Чорноморською міською територіальною громадою на праві комунальної власності та визначення його балансоутримувача»

На підставі рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області  від 19.05.2023 № 109 «Про надання управлінню капітального будівництва Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області функцій замовника на проєктування та будівництво об’єкту «Будівництво автобусної зупинки на Чорноморськ біля АЗК Motto по вулиці Перемоги в м. Чорноморськ Одеського району Одеської області» за рахунок бюджетних коштів проведені роботи з розробки проєктно-кошторисної документації, експертизи та будівництва об’єкту, розташованого на землі загального користування Чорноморської міської територіальної громади.

З метою приведення правових відносин на новозбудований об’єкт благоустрою (інфраструктури) до норм законодавства, його подальшого належного утримання та ефективної експлуатації, упорядкування обліку витрат відповідно  до ст. ст. 316, 317, 331 ЦК України, ст. 78 ГК України, ст. ст. 7, 11, 15 Закону України  «Про автомобільний транспорт»,  Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», наказу Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 23.09.2003  № 154 «Про затвердження Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів», на підставі декларації про готовність до експлуатації об’єкту, зареєстрованої 18.01.2024 відділом державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області  за номером ОД101240118760, враховуючи рекомендації постійної комісії з фінансово-економічних питань, бюджету, інвестицій та комунальної власності, керуючись ст. ст.  17, 26, 29,  60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

Чорноморська міська рада Одеського району Одеської області вирішила:

 

1. Закріпити за Чорноморською міською територіальною громадою в особі   Чорноморської  міської  ради Одеського району Одеської області на праві  комунальної  власності новозбудований  об’єкт  благоустрою (інфраструктури), а саме:

 - автобусну зупинку на Чорноморськ біля АЗК Motto по вулиці Перемоги в  м. Чорноморськ Одеського району Одеської області площею 12,00 м² початковою вартістю 284 511,42 грн.

 2.  Закріпити автобусну зупинку на Чорноморськ біля АЗК Motto по вулиці Перемоги в м. Чорноморськ Одеського району Одеської області площею 12,00 м², яка належить до комунальної власності Чорноморської міської територіальної громади в особі  Чорноморської  міської  ради Одеського району Одеської області, за комунальним підприємством «Міське управління житлово-комунального господарства» Чорноморської міської ради Одеської області на праві господарського відання.

 3. Управлінню капітального будівництва Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області передати всі наявні документи щодо проєктування та будівництва об’єкта,  а також матеріальні  витрати, зазначені у пункті 1 даного рішення, комунальному підприємству «Міське управління житлово-комунального господарства» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

  4. Комунальному підприємству «Міське управління житлово-комунального господарства» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області:

 4.1 забезпечити повне та своєчасне відображення в бухгалтерському обліку надходження об’єкта та матеріальних витрат, зазначених у пункті 1 даного рішення, відповідно до Закону України  «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»;

4.2  здійснювати  подальшу  експлуатацію об’єкта, зазначеного у пункті 1 даного рішення, та утримувати його  в належному стані.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з фінансово-економічних питань, бюджету, інвестицій та комунальної власності, заступників міського голови Ігоря Сурніна та Руслана Саїнчука.

 

 

Міський голова                                                                          Василь  ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли: