Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

16/04/2024

Рішення міської ради від 12.04.2024 № 588-VIII «Про створення Алеї Пам’яті»

З метою вшанування пам’яті Захисників та Захисниць, які загинули або померли у період проходження військової служби внаслідок поранення, контузії, каліцтва, отриманих при виконанні обов’язків військової служби, захворювання, пов’язаного з перебуванням на фронті, та які брали участь у відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації на території України, героїчно захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та у справах  молоді, на підставі ст. ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

Чорноморська міська рада Одеського району Одеської області вирішила:

 

  1. Створити  Алею Пам’яті на території Приморського парку (схема розміщення додається, додаток 1), що складається з фото-стендів.
  2. Встановити, що Алея Пам’яті створена для вшанування пам’яті Захисників та Захисниць, які загинули або померли у період проходження військової служби внаслідок поранення, контузії, каліцтва, отриманих при виконанні обов’язків військової служби, захворювання, пов’язаного з перебуванням на фронті, та які брали участь у відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації на території України, героїчно захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України (поіменний список додається, додаток 2).
  3. Визначити, що  улаштування  Алеї Пам’яті, в тому числі виготовлення конструкцій фото-стендів, може проводитись за кошти бюджету Чорноморської міської територіальної громади та/або позабюджетні кошти.
  4. Встановити, що у разі надходження інформації щодо загибелі (смерті) Захисника або Захисниці від Першого відділу Одеського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (з дислокацією у м. Чорноморську), додаткові фото-стенди можуть встановлюватись без внесення змін до даного рішення.
  5. Комунальному підприємству «Міське управління житлово-комунального господарства» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області та комунальному підприємству «Зеленгосп» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області здійснювати заходи щодо благоустрою території для улаштування Алеї Пам’яті.    
  6. Комунальній установі «Муніципальна варта» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області здійснювати посилене патрулювання на території Алеї Пам’яті.
  7.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та у справах  молоді, секретаря міської ради Олену Шолар та заступника міського голови Руслана Саїнчука.  

          

            Міський голова                                                                 Василь ГУЛЯЄВ 


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення