Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

17/04/2024

Проект рішення від 17.04.2024 «Про влаштування малолітніх дітей ___________, 2011 р. н., _____________, 2017 р. н., _______________, 2019 р. н., __________, 2021 р. н., _____________, 2021 р. н., які залишились без батьківського піклування, у сім’ю патронатного вихователя ___________»

З метою здійснення заходів щодо захисту та забезпечення права дітей на догляд та виховання в безпечному та сприятливому сімейному середовищі, а також прийняття подальших рішень з урахуванням їх найкращих інтересів, беручи до уваги лист Болградської міської ради Одеської області від 29.02.2024 №338/02-12, у відповідності до ст.ст. 252-256 Сімейного кодексу України, Порядку створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2021 № 893 «Деякі питання захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною», враховуючи наказ Служби у справах дітей від 16.04.2024 № 14 «Про влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя», враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини «Про влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя» від 17.04.2024 № 4, керуючись ст. 23-1 Закону України «Про охорону дитинства», ст. ст. 34, 42, 51, 52, 53, 59, 73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

         1. Влаштувати в сім’ю патронатного вихователя_____________, яка зареєстрована та проживає за адресою: вулиця_________, село ________Болградського району Одеської області (далі – патронатний вихователь), малолітніх дітей_______, 27 жовтня 2011 року народження, ___________,  23 грудня 2017 року народження, __________, 14 грудня 2019 року народження, __________, 23 листопада 2021 року народження, ____________, 23 листопада 2021 року народження, які залишились без  батьківського  піклування, у зв’язку з складними життєвими обставинами, що негативно впливають на її життя, здоров’я та розвиток.

         2. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток малолітніх дітей, вказаних у пункті 1 цього рішення, на  патронатного вихователя.

         3.  Службі у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Лілія Гудкова):

         3.1. Передати патронатному вихователю дітей, які залишилася без батьківського піклування, згідно з актом про факт передачі дитини.

         3.2. Передати патронатному вихователю документи на дітей згідно з переліком, передбаченим законодавством.

         3.3. Підготувати проєкт договорів про патронат над дитиною, здійснювати контроль за виконанням даних договорів, умовами утримання та виховання малолітніх дітей, забезпеченням їх прав та інтересів у сім’ї патронатного вихователя

         4.  Уповноважити начальника Служби у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області на укладання та підписання договорів про патронат над дітьми, влаштованими до сім’ї патронатного вихователя, між органом опіки та піклування виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області та патронатним вихователем в порядку, передбаченому постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2021 № 893 «Деякі питання захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною» (із змінами та доповненнями).

         5. Службі у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Лілія Гудкова) надіслати копію договору про патронат над дитиною Службі у справах дітей Болградської міської ради Одеської області (за місцем фактичного проживання патронатного вихователя).

          6. Патронатному вихователю:

          6.1. Забезпечити надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у сім’ї патронатного вихователя, піклуватися про її моральний і фізичний стан, нести відповідальність за життя та здоров’я, забезпечити доступ до соціальних, освітніх і медичних послуг, організувати проведення медичного обстеження, у разі потреби – надання невідкладної медичної допомоги, нести відповідальність за її життя та здоров’я;

          6.2 Забезпечити надання та/або доступ до послуг, визначених договором, що підлягає укладенню, згідно з  пунктом 4 даного рішення.

          6.3 Представляти у межах своїх повноважень інтереси дітей у відповідних установах та організаціях.

          7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Ігоря Лубковського.

 

Міський голова                                                                                  Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення