Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

02/05/2024

Розпорядження міського голови від 02.05.2024 № 130 «Про заходи до Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років»

З метою гідного вшанування подвигу переможців над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, учасників українського визвольного руху, жертв нацизму, увічнення пам’яті загиблих у Другій світовій війні, а також утвердження ідеалів миру та консолідації суспільства, керуючись Законом України від 9 квітня 2015 року № 315-VIII «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років», Законом України від
29 травня 2023 року №3107-IX «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років», враховуючи інформаційні матеріали Українського інституту національної пам’яті до Дня пам’яті та перемоги,  керуючись статтею  42  Закону  України  «Про  місцеве  самоврядування  в  Україні»:

       1. Затвердити наступні заходи із суворим дотриманням вимог законодавства та обмежень воєнного стану:

       1.1. Прибрати до 8 травня 2024 року територію  біля   Обеліску   Слави   у   Приморському парку та пам’ятників, що розташовані  в сел. Олександрівка, с. Малодолинське, с. Бурлача Балка та на вул. Олександрійській, 56П.

                                                                              Оксана Кілар, Сергій Альт, Артем Книш,
                                                                              Дмитро Єфімов, Федір Баличев

 

       1.2. Провести 8 травня 2024 року покладання  квітів до Обеліску Слави та пам’ятників, що розташовані  в сел. Олександрівка, с. Малодолинське, с. Бурлача Балка.

                                                                              Юлія Крістанова, Олена Лобода,

                                                                              Костянтин Волошко, Артем Книш,

                                                                              Дмитро Єфімов,  Федір Баличев

 

       1.3.  Забезпечити кошик квітів та квіти розсипом для покладання до Обеліску Слави 

  8 травня  2024 року                                           Олена Лобода, Оксана Бонєва

 

       1.4.  Провести тематичні та історичні уроки, лекції, бесіди до Дня пам’яті та перемоги з використанням символу пам’яті про Другу світову війну 1939-1945 років – червоного маку.

                                                                              Андрій Ковальов

 

       1.5.  Організувати книжкові виставки, перегляд періодичних видань до Дня пам’яті та перемоги з використанням символу пам’яті про Другу світову війну 1939-1945 років – червоного маку.                                              Юлія Крістанова

        

 

         1.6. Забезпечити  протягом травня 2024 року висвітлення матеріалів до Дня пам’яті та перемоги на офіційному вебсайті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області та засобах масової інформації.

       Протягом травня  2024 року                       Анастасія Артеменко, керівники                                                                                                         засобів масової  інформації                                                                                                                  (відповідно до умов договору), Олена Лобода

 

       1.7. Сприяти, в межах компетенції, реалізації ініціатив об’єднань громадян, спрямованих на проведення тематичних заходів до Дня пам’яті та перемоги.

       Протягом  травня  2024 року                      Костянтин Волошко, Андрій Ковальов,
                                                                              Юлія  Крістанова, Олена Лобода,
                                                                              Євген Черненко

  

       2. Звернутися до релігійних організацій із пропозицією провести в День пам’яті та перемоги панахиди за жертвами Другої світової війни та молебні за захисників та захисниць України.

       До 8 травня 2024 року                                 Олена Лобода

 

       3. Забезпечити  охорону громадського порядку на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області в місцях проведення заходів до Дня пам’яті та перемоги. Вжити заходи щодо запобігання актів вандалізму та руйнування місць поховання осіб, які загинули під час Другої світової війни; посилене патрулювання, де розміщені місця поховань, пам’ятні знаки та меморіальні дошки.

          8 травня  2024 року                                   Андрій Коротченко, Петро Канар`ян

 

       4.  Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників міського голови згідно з розподілом обов’язків.

                   

 

Виконуючий обов’язки міського голови                                               Ігор  ЛУБКОВСЬКИЙ


Прикріплені файли: