Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

08/05/2024

Проект рішення від 08.05.2024 «Про зняття Даниляка Віктора Володимировича з квартирного обліку»

На квартирному обліку Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області перебуває  Даниляк Віктор Володимирович, 1963 року народження, який рішенням виконавчого комітету Іллічівської міської ради від 16.03.2006 № 314 «Про прийом громадян на квартирний облік» був прийнятий на квартирний облік по місцю проживання як особа з інвалідністю 2 групи, захворювання якого пов’язано з травмою, що отримана ним при виконанні службових обов’язків по охороні порядку та боротьбі з організованою злочинністю, складом сім’ї – один.

Місце проживання Даниляка Віктора Володимировича зареєстровано в гуртожитку за адресою: вул. Хантадзе, 15, м. Чорноморськ Одеський району Одеської області.   

Відповідно до вимог ст. 34 Житлового кодексу України, потребуючими поліпшення житлових умов визнаються громадяни, які, зокрема, забезпечені жилою площею нижче за рівень, що визначається в порядку, встановленому цим Кодексом та іншими актами законодавства України.

Згідно з п. 13 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР», які затверджені постановою Ради Міністрів УРСР і Укрпрофради від 11.12.1984 № 470, на квартирний облік беруться  громадяни,  які потребують поліпшення житлових умов. Потребуючими поліпшення житлових умов визнаються громадяни, які забезпечені жилою площею нижче за рівень, що визначається виконавчими комітетами  обласних,  Київської  і   Севастопольської міських Рад  народних  депутатів  разом  з радами профспілок.

Постановою виконавчого комітету Одеської обласної ради народних депутатів та Президіуму обласної ради федерації профспілок від 17.09.1991 № 378 з внесеними змінами до постанови виконавчого комітету Одеської обласної ради народних депутатів та Президіуму обласної ради федерації профспілок від 16.01.1985 № 52 «Про порядок надання жилих приміщень» встановлено, що розмір середньої забезпеченості громадян жилою площею складає в населених пунктах областей 8,5 м2.

Пунктом 25 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР» передбачено, що виконавчі  комітети  місцевих рад щороку в період з 1 жовтня по 31 грудня проводять перереєстрацію громадян, які перебувають на квартирному обліку, в ході якої перевіряються їх облікові дані.

Під час перевірки облікових даних встановлено, що згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо суб’єкта від 27.03.2024 Даниляк Віктор Володимирович за  договором дарування від 15.11.2023 серія та номер … набув право власності на житловий будинок № … жилою площею 33,1 м2 по вул. Річній в с. Малозименове Березівського району Одеської області.

Вказані документи були розглянуті на громадський комісії з житлових питань  при виконавчому комітеті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області                      від 18.04.2024 (протокол № 4), де було з’ясовано, що Даниляк Віктор Володимирович забезпечений жилою площею вище за рівень, що визначається постановою виконавчого комітету Одеської обласної ради народних депутатів та Президіуму обласної ради федерації профспілок від 17.09.1991 № 378 з внесеними змінами до постанови виконавчого комітету Одеської обласної ради народних депутатів та Президіуму обласної ради федерації профспілок від 16.01.1985 № 52 «Про порядок надання жилих приміщень», де встановлено, що розмір середньої забезпеченості громадян жилою площею складає в населених пунктах областей 8,5 м2.

Згідно з вимогами ст. 40 Житлового кодексу України визначено, що громадяни знімаються з квартирного обліку у випадках поліпшення житлових умов, внаслідок якого відпали підстави для надання іншого жилого приміщення.

Зняття з обліку потребуючих поліпшення житлових умов проводиться органами, які винесли або затвердили рішення про взяття громадянина на облік. Про зняття з квартирного обліку громадяни повідомляються у письмовій формі з зазначенням підстав зняття з обліку.

Враховуючи вищевикладене та керуючись пунктами 13, 25, 26 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР», які затверджені постановою Ради Міністрів УРСР і Укрпрофради від 11.12.1984 № 470, ст. ст. 34, 40 Житлового Кодексу України, ст. ст. 30, 52  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про адміністративну процедуру»

                                   

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

  1. Зняти Даниляка Віктора Володимировича з квартирного обліку як забезпеченого житлом.
  2. Повідомити Даниляка Віктора Володимировича у письмовій формі про прийняте рішення.
  3. Рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області набирає чинності в порядку, передбаченому ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування України», та може бути оскаржено до Чорноморської міської  ради Одеського району Одеської області (проспект Миру, 33, м. Чорноморськ Одеського району Одеської області) або до Одеського окружного адміністративного суду (Фонтанська дорога, 14, м. Одеса, Одеська область) в порядку та у строки, передбачені Кодексом адміністративного судочинства України.
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Ігоря Сурніна.

 

Міський голова                                                                                      Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли: