Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

24/05/2024

Проект рішення від 24.05.2024 «Про призначення та реєстрацію помічника ___________в особі ___________»

Відповідно до статті 78 Цивільного кодексу України, підпункту 1.4. пункту 1 Правил опіки та піклування, затверджених спільним наказом Державного комітету України у справах сім'ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства праці та соціальної політики України від 26.05.1999 №34/166/131/88, керуючись ст. 34, ч. 3 ст. 50, ст. 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та враховуючи пропозиції Опікунської ради з питань забезпечення прав повнолітніх недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, які потребують опіки та піклування,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району  Одеської області вирішив:

 

  1. Призначити ___________помічником ___________, ___________року народження, який за станом здоров'я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов'язки.  
  2. Доручити управлінню соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області зареєструвати ___________помічником ___________.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Романа  Тєліпова.

 

Міський голова                                                                             Василь ГУЛЯЄВ

 

 

Додаток

до рішення   виконавчого комітету Чорноморської міської ради  

від _____________2024  №______

 

ВИСНОВОК

Опікунської ради виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як органу опіки та піклування

 

Про призначення та реєстрацію помічника ___________в особі ___________

 

До виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області надійшла заява гр. ___________, ___________року народження, з проханням призначити до нього помічника ___________.

___________відповідно до висновку ЛКК КНП “Білгород-Дністровська лікарня” Білгород-Дністровської міської ради №___________ від ___________потребує постійного стороннього догляду.

Відповідно до статті 78 Цивільного кодексу України дієздатна фізична особа, яка за станом здоров'я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов'язки, має право обрати собі помічника. За заявою особи, яка потребує допомоги, ім'я її помічника реєструється органом опіки та піклування, що підтверджується відповідним документом.

Гр. ___________просить призначити до нього помічника – сина  ___________, який висловив бажання доглядати та утримувати хворого батька і має для цього умови.

За заявою особи, яка потребує допомоги, ім'я її помічника реєструється органом опіки та піклування, яким відповідно до підпункту 4 пункту «б» частини першої статті 34, статей 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» є виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

Відповідно до вищезазначеного, на підставі отриманих документів Опікунська рада Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області дійшла висновку про можливість громадянином ___________виконувати обов’язки помічника дієздатної фізичної особи ___________, ___________року народження, який за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати свої обов’язки.

 

Начальниця управління

соціальної політики                                                             Тетяна ПРИЩЕПА


Прикріплені файли: