Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

28/05/2024

Проект рішення від 28.05.2024 «Про подання до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатури опікуна ____________ до недієздатного ____________»

Виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області – орган опіки та піклування розглянув матеріали позовної заяви гр. ____________ до Іллічівського міського суду Одеської області про призначення опікуна.

Рішенням Іллічівського міського суду Одеської області від ____________ (справа ____________) ____________визнаний недієздатним внаслідок стійкої психічної хвороби, над ним призначена опіка в особі його сестри ____________. Внаслідок хвороби ____________не може себе самостійно обслуговувати, приймати рішення і постійно потребує стороннього догляду та уваги.

На цей час опікун ____________, ____________, просить звільнити її від повноважень та обов’язків опікуна, мотивуючи це поганим станом власного здоров’я та відсутністю достатніх коштів на утримання та лікування підопічного. Одночасно вона просить Іллічівський міський суд Одеської області призначити опікуном її недієздатного брата ____________ її сина ____________, ____________.

Відповідно до частини 4 статті 63 Цивільного кодексу України опікун або піклувальник призначаються переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов'язки опікуна чи піклувальника.

Гр. ____________- племінник недієздатного, який висловив бажання доглядати та утримувати хворого дядька і має для цього умови, є такою особою.

Враховуючи пропозиції Опікунської ради з питань забезпечення прав повнолітніх недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, які потребують опіки та піклування, відповідно до статей 55, 56, 60, 62, 63 Цивільного кодексу України, керуючись підпункту 4 пункту «б» частини першої статті 34, статей 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району  Одеської області вирішив:

 

  1. Подати до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатуру опікуна  ____________до недієздатного ____________, ____________року народження..
  2. Управлінню соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області виступати представником органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Романа  Тєліпова.

 

Міський голова                                                                             Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли: