Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

28/05/2024

Проект рішення від 28.05.2024 «Про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення комунальному підприємству “Чорноморськводоканал” Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області»

Комунальне підприємство “Чорноморськводоканал”  Чорноморської міської ради Одеського  району Одеської області (лист  Внутр-3946-2024 від 10.04.2024) надало  розрахунки тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого  водовідведення   на   2024 рік, що враховують: зменшення обсягів реалізації послуг; збільшення вартості електроенергії;  збільшення    фонду      оплати    праці за рахунок  підвищення  законодавчо встановленого розміру прожиткового мінімуму,  мінімальної заробітної плати на 2024 рік та   дотримання всіх норм та гарантій, передбачених  Галузевою  угодою між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури   України, Об'єднанням організацій роботодавців “Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України” та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення на 2023-2027 роки”;  обґрунтовану зміну решти статей витрат. 

На підставі     наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018         № 130 “Про затвердження  Порядку   інформування споживачів про намір зміни/цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності” комунальним підприємством “Чорноморськводоканал”  Чорноморської міської ради Одеського  району Одеської області   21.05.2024  на вебсайтах підприємства та   Чорноморської міської ради опубліковано повідомлення для споживачів про   намір зміни тарифів на послуги з  централізованого водопостачання та послуги централізованого водовідведення на 2024 рік. Пропозиції та зауваження щодо розрахунків тарифів від фізичних і юридичних осіб, їх об'єднань приймалися   протягом 7 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифів.

Відповідно до листа КП “Чорноморськводоканал” від 28.05.2024 № Внутр-5888-2024  за період надання пропозицій та зауважень надійшло:

  • 15 письмових звернень на електронну адресу підприємства;
  • 23 звернення на Урядову “гарячу лінію”;
  • 13 звернень за телефоном.

  При цьому всі ці звернення стосувалися виключно  незгоди  населення з приводу підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, особливо під час війни та  високого відсотка його зростання.

 

 

2

 

За результатами розгляду зазначених звернень  КП ”Чорноморськводоканал” не  здійснюватиме  перерахунок тарифів в сторону зменшення, оскільки  у всіх зверненнях споживачів технічних помилок, неточностей у розрахунках не виявлено, а всі аргументи, які були відображені в  зверненнях та заявах,  не стосуються  правильності проведених розрахунків тарифів та є  необгрунтованими.

Таким чином, тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення на 2024 рік, які було  розраховані згідно з вимогами чинного законодавства у сфері комунальних послуг та  подані  на встановлення до виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області є економічно обгрунтованими.

Відповідно до  п. п. 2 п. 3 ст. 4,  ст. 10  Закону України “Про житлово-комунальні послуги”, Порядку формування тарифів на  централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011  № 869 “Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги”, наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства  України  від  12.09.2018  № 239 “Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення”, керуючись ст. 28 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,                                                                              

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області  вирішив:

 

1. Встановити комунальному підприємству “Чорноморськводоканал” Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області економічно   обґрунтовані тарифи на  послуги  з централізованого  водопостачання   та  централізованого водовідведення за структурою, наведеною в додатку  до цього рішення :

а) на послуги з централізованого водопостачання:

- для  споживачів, які  є  суб'єктами господарювання  у  сфері  централізованого водопостачання та централізованого водовідведення — 12,72 грн  за 1м³ з     урахуванням податку на додану вартість;

- для споживачів, які не є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення — 29,46 грн за 1 м³  з урахуванням податку на додану вартість;

б) на послуги з централізованого водовідведення :

  •  для  споживачів, які  є  суб'єктами господарювання  у  сфері  централізованого    водопостачання та централізованого водовідведення — 20,64 грн за 1 м³  з урахуванням податку на додану вартість;

         - для споживачів, які не є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення — 35,52 грн за 1 м³  з урахуванням податку на додану вартість.

        2.  Оприлюднити дане рішення  на офіційному вебсайті  Чорноморської міської ради.

        3.  Ввести в дію дане рішення  з 01.06.2024 року.

 4. З 01.06.2024 року рішення виконавчого комітету Чорноморської  міської ради Одеського району  Одеської області від 27.01.2022  № 20  “Про встановлення тарифів на послуги  з централізованого    водопостачання    та  централізованого  водовідведення комунальному    підприємству  “Чорноморськводоканал”    Чорноморської   міської ради Одеського району Одеської  області”  визначити таким, що втратило чинність.

5  Контроль    за    виконанням   цього   рішення   покласти   на першого заступника міського голови  Ігоря Лубковського  та   заступника  міського    голови  Руслана  Саїнчука. 

 

Міський голова                                                                                Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення