Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

30/05/2024

Рішення виконавчого комітету від 30.05.2024 № 188 «Про врегулювання деяких питань щодо оплати праці керівників комунальних некомерційних підприємств галузі охорони здоров’я, засновником яких є Чорноморська міська рада Одеського району Одеської області»

З метою єдиного підходу щодо врегулювання оплати праці керівників комунальних некомерційних  підприємств галузі охорони здоров’я, засновником яких є Чорноморська міська рада Одеського району Одеської області, в частині преміювання, встановлення надбавок, підвищень і доплат до посадового окладу таким  керівникам,  беручи до уваги рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради  Одеського району  Одеської області від 19.12.2019 № 306, керуючись спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров'я України від 05.10.2005  № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення», постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 № 1418  «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров'я», абзацом дев’ятим частини першої статті 3 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я»,  статтею  21 Кодексу законів про працю України,  статтею  17,  підпунктом 1 пункту «а» статті 32, пунктом 2 частини другої статті 52, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

1. Внести доповнення до рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району  Одеської області від  22.02.2024 № 79,  виклавши слова по тексту замість «Положення про преміювання керівників комунальних некомерційних підприємств галузі охорони здоров’я, засновником яких є Чорноморська міська рада Одеського району Одеської області» на «Положення про преміювання керівників комунальних некомерційних  підприємств галузі охорони здоров’я, засновником яких є Чорноморська міська рада Одеського району  Одеської області, та встановлення надбавок, підвищень і доплат до їх  посадових  окладів».

2. Внести зміни та доповнення до пункту 2.6 Додатку до рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району  Одеської області від  22.02.2024 № 79,  виклавши його у наступній редакції:

«Розмір премії окремого керівника КНП за відповідний квартал  встановлюється у розмірі півтора посадового окладу керівника без підвищень та окремо за рік у розмірі одного посадового окладу без підвищень.

Премія окремому керівнику КНП за відповідний квартал  або рік   нараховується та виплачується бухгалтерією комунального некомерційного  підприємства  на підставі розпорядження «НАЙМАЧА», за поданням  заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чорноморської міської ради Одеського району  Одеської області, який координує роботу даних підприємств».

3.  Додати розділ 5 у Додаток до рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району  Одеської області від  22.02.2024 № 79,  виклавши його у наступній редакції:

«5. Порядок встановлення надбавок, підвищень  і доплат до  посадового окладу керівників комунальних некомерційних підприємств галузі охорони здоров’я, засновником яких є Чорноморська міська рада Одеського району  Одеської області.

5.1.  Керівнику  комунального  некомерційного  підприємства «Чорноморський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області встановлено наступні надбавки та підвищення:

            -  надбавка за вислугу років  у розмірі  30 відсотків до  посадового окладу з урахуванням підвищення за вищу кваліфікаційну категорію;

            -  надбавка за складність, напруженість у роботі  у розмірі  50 відсотків   посадового окладу з підвищеннями;

            - підвищення за вищу кваліфікаційну категорію «організація та управління охороною здоров’я» -  на  44,9 %  тарифної  ставки  працівника  I тарифного  розряду;

            -  надбавка за почесне звання «заслужений лікар» у розмірі  20 відсотків   посадового окладу з урахуванням підвищення за кваліфікаційну категорію.

5.2. Керівнику комунального некомерційного підприємства «Стоматологічна поліклініка міста Чорноморська» Чорноморської міської ради Одеського району  Одеської  області встановлені наступні  надбавки:

            - надбавка за вислугу років  у розмірі  30 відсотків до  посадового окладу з урахуванням підвищення за вищу кваліфікаційну категорію;

            - підвищення за вищу кваліфікаційну категорію «організація та управління охороною здоров’я» -  на  44,9 %  тарифної  ставки  працівника  I тарифного  розряду;

            - надбавка за складність, напруженість у роботі  у розмірі  50 відсотків   посадового окладу з підвищеннями.

5.3. Керівнику  комунального  некомерційного  підприємства «Чорноморська міська лікарня»  Чорноморської  міської  ради  Одеського району  Одеської  області встановлені надбавки, підвищення  і доплати  до  посадового окладу:

            - надбавка за вислугу років у розмірі 30 відсотків до посадового окладу з урахуванням підвищення за вищу кваліфікаційну категорію;

            - надбавка за складність, напруженість у роботі  у розмірі  50 відсотків   посадового окладу з підвищеннями;

            - підвищення за вищу кваліфікаційну категорію «організація та управління охороною здоров’я» -  на  44,9 %  тарифної  ставки  працівника  I тарифного  розряду;

            - надбавка за почесне звання «заслужений лікар» у розмірі 20 відсотків   посадового окладу з урахуванням підвищення за кваліфікаційну категорію;

            - доплата за науковий ступінь кандидата наук у розмірі  15 відсотків до  посадового окладу;

            - підвищення  за наявність поліклініки  у розмірі  15 відсотків до  посадового окладу.

5.4. Надбавки, підвищення та доплати до посадового окладу керівнику  комунального некомерційного підприємства нараховуються та виплачуються  бухгалтерією такого підприємства  з  дати  призначення  керівника на посаду,  за фактично відпрацьований час.

5.5. Матеріальна допомога в розмірі посадового окладу до щорічної відпустки  керівника нараховується та виплачується бухгалтерією комунального некомерційного  підприємства  згідно з нормами законодавства».

4. Пункт 3 рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району  Одеської області від  20.05.2022 № 107 «Деякі оплати праці працівників комунальних підприємств, комунальних некомерційних підприємств, установ, організацій  та закладів, структурних підрозділів, що фінансуються або отримують фінансову підтримку з бюджету Чорноморської  міської територіальної громади, в умовах воєнного стану» виключити.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Романа  Тєліпова.  

 

Міський голова                                                                                  Василь   ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення