Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

26/06/2024

Проект рішення від 26.06.2024 «Про прийом громадян на квартирний облік»

Розглянувши заяви громадян щодо прийняття на квартирний облік та інші матеріали, передбачені «Правилами обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР», рекомендації громадської комісії з житлових питань  від 24.06.2024 (протокол  № 6), виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області установив:

  • Кубрик Юрій Миколайович згідно з довідкою управління соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від … № … перебуває на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб. Родина Кубрика  Юрія Миколайовича багатодітна (посвідчення  … № …), склад сім’ї - 6 осіб (він, дружина Кубрик Інна Володимирівна, чотири сина: …, 2011 р.н.,  …, 2014 р.н., …,               2016 р.н., …, 2019 р.н.).  Сім’я зареєстрована в с. Преображенка Каховського р-ну Херсонської обл., проживає м. Чорноморську по вул. Парусній буд. 17 кв. …

Кубрик Юрій Миколайович - учасник бойових дій який  брав безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України (посвідчення від … серія УБД № …).

Відповідно до вимог підпункту 8 пункту 13, підпункту 4, 11 пункту 44 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР» потребує поліпшення житлових умов як внутрішньо переміщена особа з числа учасників бойових дій згідно з пунктом  19  частини  першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", а також є багатодітною сім'єю, яка має у своєму  складі чотирьох дітей, з правом першочергового отримання житла.

- Горлачов Олександр Дмитрович - учасник бойових дій який  брав участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення (посвідчення від … серія  УБД № 4…). Реєстрацію місця проживання з донькою …, 2015 р.н. має в однокімнатній квартирі № … жилою площею 12,7 м2 в будинку № 10 по вул. Парусній в м. Чорноморську, всього на цій площі зареєстровано 4 особи. Власником цієї квартири є Непейвода Анатолій Олександрович.

 Горлачов Олександр Дмитрович виховує доньку один, мати позбавлена батьківських прав.

Відповідно до вимог підпункту 1 пункту 13, підпункту 4 пункту 44 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР» потребує поліпшення житлових умов як забезпечений жилою площею нижче за встановлені норми з правом першочергового отримання житла як учасник бойових дій згідно з пунктом  19  частини  першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

  • Панченко Мирослав Григорович - учасник бойових дій який  брав безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України (посвідчення від … серія УБД № …). Склад сім’ї 3 особи (він, дружина Панченко Ганна Сергіївна, дочка …, 2023 року народження). Згідно з довідками управління соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області сім’я перебуває на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб з 2023 року. Приїхала родина з  м. Лисичанськ  Луганської області, проживає в квартирі № … по                     пров. Шкільному, буд. 6 в м. Чорноморську.

Відповідно до вимог підпункту 8 пункту 13, підпункту 4 пункту 44 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР» потребує поліпшення житлових умов з правом першочергового отримання житла як внутрішньо переміщена особа з числа учасників бойових дій згідно з пунктом 19 частини  першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Розглянувши клопотання служби у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області та рекомендації громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті Чорноморської міської ради від 24.06.2024 (протокол № 6) щодо прийняття на квартирний облік неповнолітнього Андріюка Артема Олександровича, 10 червня 2008 року народження, та інші матеріали, передбачені «Правилами обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень», виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області встановив, що Андріюк Артем Олександрович перебуває на первинному обліку в службі у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як дитина, позбавлена батьківського піклування.

У зв’язку з позбавленням матері батьківських прав (відомості про батька внесені відповідно до ч. 1 статті 135 Сімейного Кодексу України)  Артем перебуває під піклуванням бабусі Андріюк Людмили Миколаївни. Мешкає в двокімнатному будинку № … жилою площею 22,5 кв.м по вул. Степовій, 77 у селищі Олександрівка Одеського району Одеської області, де зареєстровано 6 осіб – членів родини. Андріюк Артем Олександрович забезпечений жилою площею менше 6 кв.м, тому у відповідності до вимог підпункту 1 пункту 13 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень» потребує поліпшення житлових умов як забезпечений жилою площею нижче за встановлені норми. Відповідно до вимог пункту 4 статті 46 Житлового кодексу України має бути прийнятий на квартирний облік з правом позачергового отримання житла як  дитина, позбавлена батьківського піклування. Нерухомого майна за правом власності, що підтверджується інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно від 23.05.2024 № 379780864 не має.  

Навчається Артем в Олександрівському закладі загальної середньої освіти.

Враховуючи викладене, на підставі пунктів 8, 13, 15, 44, 45 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР»,  керуючись  статтею 33 Закону України «Про забезпечення організаційно – правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», пунктом 64 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866,    частиною 5 статті 25 Закону України «Про охорону дитинства», підпунктом 19 статті 6, Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», статті 46 Житлового кодексу, статтями 30, 52 Закону України   «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради  Одеського району Одеської області вирішив:

 

  1. Прийняти на квартирний облік:
  • Кубрика Юрія Миколайовича з правом першочергового отримання житла як  багатодітну внутрішньо – переміщену особу з числа  учасників бойових дій, складом сім’ї із 6-ти осіб (він, дружина, чотири дитини);
  • Горлачова Олександра Дмитровича з правом першочергового отримання житла як учасника бойових дій, складом  сім’ї із 2-х осіб (він, донька);
  • Панченка Мирослава Григоровича з правом першочергового отримання житла як  внутрішньо – переміщену особу з числа  учасників бойових дій, складом сім’ї із 3-х осіб (він, дружина, дочка);  
  • Андріюка Артема Олександровича з правом позачергового отримання житла як дитину, позбавлену батьківського піклування, складом сім’ї - один.    

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Ігоря Сурніна.

 

Міський голова                                                                                     Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли: