Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

25/07/2024

Рішення виконавчого комітету від 23.07.2024 № 275 «Про подання до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатури опікуна _______ ______ _________ до недієздатної тітки __________ ________ _____________»

До виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як органу опіки та піклування надійшли матеріали позовної заяви гр. _______ ______ _________ до Іллічівського міського суду Одеської області про призначення його опікуном до недієздатної тітки __________ ________ _____________, __.__.____ року народження.

Відповідно до частини 4 статті 63 Цивільного кодексу України опікун або піклувальник призначаються переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов'язки опікуна чи піклувальника.

Гр. _______ _____ ________ - племінник недієздатної, який висловив бажання доглядати та утримувати хвору тітку і має для цього умови, є такою особою.

Відповідно до статей 55, 56, 60, 62, 63 Цивільного кодексу України, враховуючи пропозиції Опікунської ради з питань забезпечення прав повнолітніх недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, які потребують опіки та піклування, відповідно до статей 55, 56, 60, 62, 63 Цивільного кодексу України, керуючись підпунктом 4 пункту «б» частини першої статті 34, статтями 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району  Одеської області вирішив:

 

  1. Подати до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатуру опікуна  _______ ______ _________ до недієздатної тітки __________ ________ _____________,  __.__.____ року народження, у випадку проведення судово – психіатричної експертизи та визнання Іллічівським міським судом Одеської області її недієздатною.
  2. Управлінню соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області виступати представником органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Романа  Тєліпова.

 

Міський голова                                                                             Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли: