Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

26/07/2024

Рішення виконавчого комітету від 23.07.2024 № 266 «Про затвердження висновку про визначення місця проживання малолітнього _____ року народження з батьком _____»

 

       Відповідно до статті 52, частини 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування    в Україні», Сімейного кодексу України,Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні  установи   для   дітей»,  постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», відповідно   до   ухвали  Іллічівського міського суду Одеської області від 27.03.2024 по справі № 501/925/24, та враховуючи пропозиції комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 26 червня 2024 (протокол № 7),

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

   1. Затвердити висновок про визначення місця проживання малолітнього ___ року народження разом з батьком ______ (додається).

 

   2. Доручити службі у справах дітей виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Лілія Гудкова) виступати представником органу опіки та піклування у засіданнях суду по справі.

 

         Міський голова                                                                                  Василь ГУЛЯЄВ

 

                                                                                          

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням виконавчого комітету Чорноморської міської ради

Одеського району Одеської області

від 23.07.2024   № 266

 

 

ВИСНОВОК

виконавчого комітету  Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як  органу опіки та піклування

 

Про визначення  місця проживання      дитини

 

При розгляді матеріалів цивільної справи за позовом ____ про  визначення місця проживання дитини встановлено:

З липня 2011 року ___ перебували у шлюбі та проживали однією сім’єю. Від шлюбу у них народилися _________ року народження, _____ року народження. 

З березня 2022 року стосунки між ______ були розірвані. За спільною домовленістю між батьками, _____ року народження, залишився проживати  разом з батьком за адресою: м. Чорноморськ, ______. ____ року народження, залишився проживати разом з матір’ю за адресою: м. Чорноморськ, _____.

   _____  є учнем 7 класу Чорноморського ліцею ____. За місцем навчання дитина характеризується позитивно. ______ дисциплінований, самостійний, не піддається чужому впливу. В характеристиці ___ зазначено, що батьки належним чином  піклуються  про його навчання і виховання.

За інформацією комунального некомерційного підприємства «Чорноморський міський центр первинної медико – санітарної допомоги» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області батьки відповідально ставляться до виконання батьківських обов’язків. Усі рекомендації лікаря виконують вчасно й сумлінно, піклуються про здоров’я і розвиток дитини.

Відповідно до  висновку  оцінки потреб сім’ї ______, складеному спеціалістами Чорноморського міського центру соціальних служб від 06.06.2024, батьки  здатні до незалежної життєдіяльності. Батько фактично займається вихованням старшої дитини, а мати – молодшої. Старший син _______ за власним бажанням мешкає з батьком та бабусею.

 Будь – яких фактів перешкоджання _______ з боку  ______ у спілкуванні з дитиною не виявлено. ___ в ході співбесіди зазначив, що любить свого батька. Батько не заперечує щодо спілкування матері з ним. _______ любить і поважає батька, у них стосунки теплі, дружелюбні, батько допомагає йому у всьому, підтримує його завжди. Хлопчику подобається вільний час проводити з батьком. Вони разом подорожують, займаються по господарству, читають книжки, рибалять. Разом з батьком ____ почуває себе спокійно, захищено. Жити ____ бажає тільки з батьком ______.

                                  

Щодо визначення місця проживання дитини - малолітнього сина ______ року народження -  встановлено, що на даний час постійно проживає з батьком, який утримує його матеріально. Мати проживає окремо.

______ працює, має стабільний дохід, створив для дитини  добрі матеріально - побутові умови, належним чином займається  вихованням сина, піклується  про  стан здоров’я, розвиток. Графік  роботи батька дозволяє  йому  забирати зі школи _____, займатися з ним, піклуватися про нього. _______ запевняє, що  він  не чинив і не має наміру чинить в майбутньому  жодних перешкод для спілкування матері з дитиною  і готовий зі свого боку усіма силами сприяти тому, щоб дитина через розлучення батьків не була позбавлення піклування матері.

Мати ______ надала до служби у справах дітей власноручно складену заяву, в який зазначила, що вона не заперечує щодо визначення місця проживання сина _______ разом з батьком, після розірвання шлюбних відносин вони разом з ______ дійшли згоди стосовно місця проживання їх дітей.

            Відповідно до статті 160 СК України місце проживання дитини, яка не досягла десяти років, визначається за згодою батьків. Місце проживання дитини, яка досягла десяти років, визначається за спільною згодою батьків та самої дитини. Якщо батьки проживають окремо, місце проживання дитини, яка досягла чотирнадцяти років, визначається нею самою.

За частинами першою, другою статті 161 цього Кодексу якщо мати та батько, які проживають окремо, не дійшли згоди щодо того, з ким із них буде проживати малолітня дитина, спір між ними може вирішуватися органом опіки та піклування або судом. Під час вирішення спору щодо місця проживання малолітньої дитини беруться до уваги ставлення                                             

батьків до виконання своїх батьківських обов'язків, особиста прихильність дитини до кожного з них, вік дитини, стан її здоров'я та інші обставини, що мають істотне значення.

Орган опіки та піклування або суд не можуть передати дитину для проживання з тим із батьків, хто не має самостійного доходу, зловживає спиртними напоями або наркотичними засобами, своєю аморальною поведінкою може зашкодити розвиткові дитини.

 

На підставі викладеного, керуючись ст. 19, 159 Сімейного кодексу України, п. 74  Порядку  провадження органами опіки та піклування діяльності, пов'язаної із захистом прав дитини, враховуючи рішення Комісії з питань захисту прав дитини від 26.06.2024, виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як орган опіки та піклування, вважає за доцільне  визначити місце проживання малолітнього  _______ року народження, з батьком ______.

 

Начальник служби                                                                          Лілія ГУДКОВА

у справах дітей


Прикріплені файли: