Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

26/07/2024

Рішення виконавчого комітету від 23.07.2024 № 274 «Про подання до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатури опікуна ________ ______ ___________ до недієздатного батька ________ _______ _________»

До виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як органу опіки та піклування надійшли матеріали позовної заяви гр. ________ ______ ___________ до Іллічівського міського суду Одеської області про визнання недієздатним його батька ________ _______ __________ внаслідок психічної хвороби та призначення опікуна.

Згідно з висновком судово-психіатричного експерта від 08.05.2024  № 347  у ________ _______ _________, ____ року народження, виявлені кваліфікуючі ознаки хронічного стійкого психічного розладу у вигляді змішаної коркової та підкоркової судинної деменції, у зв’язку із чим він не здатний усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

Відповідно до частини 4 статті 63 Цивільного кодексу України опікун або піклувальник призначаються переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов'язки опікуна чи піклувальника.

Гр. _______ _____ __________ - син хворого, який висловив бажання доглядати та утримувати батька і має для цього умови, є такою особою.

Відповідно до статей 55, 56, 60, 62, 63 Цивільного кодексу України, враховуючи пропозиції Опікунської ради з питань забезпечення прав повнолітніх недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, які потребують опіки та піклування, відповідно до статей 55, 56, 60, 62, 63 Цивільного кодексу України, керуючись підпунктом 4 пункту «б» частини першої статті 34, статтями 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району  Одеської області вирішив:

 

1. Подати до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатуру опікуна  ________ ______ ___________ до недієздатного батька ________ _______ _________,  ____ року народження.

 

2. Управлінню соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області виступати представником органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.

 

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Романа  Тєліпова.

 

 

Міський голова                                                                             Василь ГУЛЯЄВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Прикріплені файли: