Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

05/08/2024

Проект рішення від 05.08.2024 «Про надання згоди на безоплатне прийняття до комунальної власності Чорноморської міської територіальної громади державного майна (геліосистеми) в рамках проєкту «Енергія сонця для діточок»»

 Беручи до уваги листи Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України від 23.05.2024 № 52-1.1/6.2/10-24 (№ ВХ-2319-24) та  від 22.07.2024  № 77-1.1/6.2/10-24  (№ ВХ-3335-24), меморандум про співробітництво з акціонерним товариством «Фонд декарбонізації України» від 11.03.2024 № 11/03-24,   Чорноморській міській територіальній громаді передається майно (геліосистема) для використання закладом дошкільної освіти (ясла-садок) № 1 «ЖУРАВЛИК», органом управління якого є управління освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.  

З метою врегулювання майнових правовідносин на майно, що передається до комунальної власності, враховуючи рекомендації постійної комісії з фінансово-економічних питань, бюджету, інвестицій та комунальної власності, керуючись Законом України  «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності», статтями 328, 329 Цивільного Кодексу України, статтею 137 Господарського кодексу України, статтями 26, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», 

 

Чорноморська міська рада Одеського району Одеської області вирішила:

 

1. Надати згоду на безоплатне прийняття державного майна, яке обліковується на балансі акціонерного товариства «Фонд декарбонізації України», у комунальну власність Чорноморської міської територіальної громади в особі Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області за переліком, зазначеним у додатку 1 до даного рішення.

 2. Надати гарантію використовувати  майно, зазначене у  додатку 1 до даного рішення,  за  цільовим  призначенням і не відчужувати його у приватну власність після прийняття до комунальної власності Чорноморської  міської територіальної громади в особі Чорноморської міської ради  Одеського району Одеської області.

 3. Утворити комісію з питань приймання - передачі майна, зазначеного у додатку 1 до даного рішення, та затвердити її склад (додаток 2).

 4. Комісії з питань приймання - передачі майна:

  •  здійснити необхідні заходи з приймання – передачі   до комунальної  власності  Чорноморської міської територіальної громади в особі Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області майна,  зазначеного у  додатку 1 до  даного рішення,  відповідно до чинного  законодавства.
  • передати майно,  зазначене у  додатку 1 до  даного рішення, на баланс (в оперативне управління) управлінню освіти Чорноморської міської  ради Одеського району Одеської області.

 5. Майно, зазначене у додатку 1 до даного рішення, закріпити на праві оперативного управління за управлінням освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області. 

6. Управлінню освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області:

  • належним чином забезпечити відображення надходження майна в бухгалтерському обліку відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні";

            -  забезпечити установку отриманого майна безпосередньо  у закладі  дошкільної освіти (ясла-садок) № 1 «ЖУРАВЛИК» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області;

            - забезпечити розробку проєктної документації, її експертизи та монтаж отриманого майна;

            -  використовувати майно, зазначене у додатку 1 до даного  рішення, за цільовим призначенням та не вчиняти будь-яких дій щодо його відчуження у приватну власність;

             - здійснювати  заходи з  забезпечення  утримання  майна в належному стані.

  7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з фінансово-економічних питань, бюджету, інвестицій та комунальної власності, заступника міського голови Романа Тєліпова.

 

Міський  голова                                                                    Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення