Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

08/08/2024

Рішення міської ради від 08.08.2024 № 655-VIII «Про надання комунальному підприємству «Чорноморськводоканал» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області дозволу на укладання договору фінансового лізингу»

У зв’язку із значним зносом спецтехніки КП «Чорноморськводоканал» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, з метою оперативної ліквідації аварій на мережах водопроводу та  водовідведення, беручи до уваги звернення директора підприємства   № Внутр-6360-2024 від 06.06.2024, відповідно до Закону України «Про фінансовий лізинг», враховуючи рекомендації постійної  комісії з фінансово-економічних  питань, бюджету, інвестицій  та  комунальної  власності, керуючись статтями 25, 26  Закону  України  «Про місцеве самоврядування в Україні»

 

Чорноморська міська рада Одеського району Одеської області вирішила:

 

1. Надати дозвіл комунальному підприємству «Чорноморськводоканал» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (код  ЄДРПОУ 32927653) на проведення з дотриманням вимог Закону України «Про публічні закупівлі» процедури закупівлі послуг фінансового лізингу для укладання договору фінансового лізингу нової техніки, зазначеної в додатку до даного рішення (далі - Майно), на наступних умовах:

- розмір фінансування за договором фінансового лізингу –  не більше ніж 14 225 476,00 грн (чотирнадцять мільйонів двісті двадцять п’ять тисяч чотириста сімдесят шість гривень   00 коп.);

- строк операції – не більше 60 (шістдесяти) місяців від дати отримання  Майна згідно з актом приймання-передачі до договору фінансового лізингу;

- розмір авансового платежу – не більше 20 % від суми договору фінансового лізингу;

- процентна ставка – за Державною програмою «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%» не більше 11 (одинадцять) відсотків річних у гривні;

- щомісячна комісійна винагорода за управління у розмірі не більше 2% річних та разова комісійна винагорода за надання фінансування у розмірі не більше 1,5%;

- погашення лізингових платежів, які складаються з суми відшкодування вартості Майна, нарахованих відсотків і комісій, здійснюється щомісяця;

- розміри лізингових платежів визначаються згідно з умовами договору фінансового лізингу, з правом дострокового погашення без застосування штрафних санкцій.

 

2. Комунальному підприємству «Чорноморськводоканал» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (далі - Підприємство):

2.1. Забезпечити укладення договору фінансового лізингу з учасником процедури закупівлі, який запропонував найкращі умови на основі критеріїв і методики оцінки, визначених Підприємством (далі - Переможець), на умовах, зазначених у пункті 1 даного рішення.

2.2. Після закінчення строку дії договору фінансового лізингу вчинити всі необхідні дії щодо оформлення документів, які підтверджують право власності Підприємства на Майно.

 

3. Уповноважити директора Підприємства  Євгена Ігнатовського або особу, що виконує обов’язки директора:

3.1. Укласти договір фінансового лізингу з Переможцем на умовах, визначених  пунктом 1 даного рішення (з можливістю самостійного визначення інших умов цього договору), та договір (-ори) страхування Майна (з можливістю самостійного визначення умов цього/цих договору/договорів).

3.2. Виконувати всі дії та вчиняти всі правочини, необхідні для реалізації даного рішення (у тому числі підписувати договори про внесення змін до договору фінансового лізингу щодо зміни специфікації предметів лізингу, графіка лізингових платежів, довідки, заяви тощо, необхідні для укладення вказаних договорів).

 

4. Дозволити Підприємству здійснювати витрати, пов’язані з належним утриманням та експлуатацією, ремонтом та технічним обслуговуванням Майна, згідно з умовами договору фінансового лізингу.

 

5. Усі платежі за умовами договору фінансового лізингу здійснюються Підприємством за рахунок доходів,  отриманих від його господарської діяльності.

 

6. Контроль за  виконанням   даного  рішення  покласти  на  постійну    комісію  з  фінансово-економічних  питань, бюджету, інвестицій та комунальної власності, заступника  міського  голови  Руслана Саїнчука.

 

 

Міський голова                                                            Василь ГУЛЯЄВ

 


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення