Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

28/08/2024

Рішення виконавчого комітету від 27.08.2024 № 316 «Про подання до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатури опікуна ______________ до хворої сестри _________»

До виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як органу опіки та піклування надійшли матеріали позовної заяви гр. ______________ до Іллічівського міського суду Одеської області про призначення його опікуном до хворої ______________, ______________року народження.

Згідно з  висновком судово-психіатричного експерта від 14.06.2024  № 447 у ______________, ______________року народження, виявлені наявність грубого недорозвинення, вона страждає на хронічний стійкий психічний розлад у вигляді важкої розумової відсталості, резидуально-органічного генезу, у зв’язку із чим вона не здатна усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

______________мешкає в к. ______________ будинку № ______________по вул. ______________ в місті Чорноморську Одеського району Одеської області  разом із своїм братом ______________. Іншого житла хвора ______________не має.

______________висловив бажання доглядати та утримувати хвору сестру ______________, має для цього відповідний стан здоров’я та можливості. Інших громадян, які виявили бажання доглядати хвору, немає.

Відповідно до статей 55, 56, 60, 62, 63 Цивільного кодексу України, враховуючи пропозиції Опікунської ради з питань забезпечення прав повнолітніх недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, які потребують опіки та піклування (протокол № 4 від 23.08.2024), відповідно до статей 55, 56, 60, 62, 63 Цивільного кодексу України, керуючись підпунктом 4 пункту «б» частини першої статті 34, статтями 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району  Одеської області вирішив:

 

  1. Подати до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатуру опікуна  ______________до хворої сестри ______________, ______________ липня ______________ року народження, у випадку визнання Іллічівським міським судом Одеської області її недієздатною.
  2. Управлінню соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області виступати представником органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Романа  Тєліпова.

 

Міський голова                                                                             Василь ГУЛЯЄВ

 

 

Додаток до рішення  виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області  

від   27.08. 2024  №  316

 

ВИСНОВОК

Опікунської ради виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як органу опіки та піклування

 

Про подання до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатури опікуна ______________до хворої сестри ______________

 

До виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як органу опіки та піклування надійшли матеріали позовної заяви гр. ______________до Іллічівського міського суду Одеської області про призначення його опікуном до хворої Завірюхи ______________, ______________ липня ______________ року народження.

Згідно з висновком судово-психіатричного експерта від 14.06.2024 № 447 у ______________, ______________ року народження, виявлені наявність грубого недорозвинення, вона страждає на хронічний стійкий психічний розлад у вигляді важкої розумової відсталості, резидуально-органічного генезу, у зв’язку із чим вона не здатна усвідомлювати значення своїх  дій та керувати ними.

______________мешкає в к. ______________ будинку № ______________ по вул. ______________ в місті Чорноморську Одеського району Одеської області разом із своїм братом ______________. Іншого житла хвора ______________не має.

______________висловив бажання доглядати та утримувати хвору сестру ______________, має для цього відповідний стан здоров’я та можливості. Інших громадян, які виявили бажання доглядати хвору, немає.

Відповідно до статей 55, 56, 60, 62, 63 Цивільного кодексу України, керуючись підпункту 4 пункту «б» частини першої статті 34, статей 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи вищезазначене, Опікунська рада виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вважає за доцільне:

- звернутись до органу опіки та піклування - виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області з пропозицією про затвердження висновку  Опікунської ради про подання до Іллічівського міського суду Одеської області кандидатури опікуна ______________до хворої сестри ______________.

 

Заступниця начальника управління

соціальної політики                                                                         Олена ТОФАН


Прикріплені файли: