Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

26/09/2024

Розпорядження міського голови від 26.09.2024 № 295 «Про відзначення Дня захисників і захисниць України»

З метою вшанування бойового подвигу, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу, посилення суспільної уваги та турботи про захисників і захисниць  рідної землі, керуючись указом Президента України від
14 жовтня 2014 року № 806/2014 «Про День захисників і захисниць України» із змінами і доповненнями, внесеними указом Президента України від 28 липня 2023 року №455/2023 «Про внесення змін до деяких указів Президента України», Законом України від  14 липня  2023 року №3258-ІХ  «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України», на підставі ст. 42 Закону України «Про місцеве  самоврядування  в  Україні»

 

1. Затвердити наступні заходи з відзначення Дня захисників і захисниць України із суворим дотриманням вимог законодавства та обмежень воєнного стану:

1.1. Упорядкувати та підтримувати у належному стані меморіальні дошки та місця поховання захисників України, які загинули під час участі в АТО, ООС та відсічі і стримування збройної агресії російської федерації на території України. Забезпечити посилене прибирання територій біля пам’ятного знаку «Полеглим за Батьківщину», горельєфу Т.Г.Шевченка, пам’ятників по вул. Олександрійській, 56 П, у сел. Олександрівка, с. Малодолинське, с. Бурлача Балка, місць поховань захисників і захисниць України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та меморіальних дошок за місцем їх розташування.

До 01 жовтня  2024  року                       Вадим Пігасов, Оксана Кілар, Сергій Альт, Микола Малий, Андрій Ковальов, Артем  Книш, Дмитро Єфімов, Федір Баличев

 1.2.  Провести 01 жовтня 2024 року урочисту церемонію відкриття «Алеї Пам’яті» на території Приморського парку та церемонію покладання квітів до пам’ятного знаку «Полеглим за Батьківщину».                                                                                                                                                                                                                                                          Юлія Крістанова, Олена Лобода, Микола Малий, Олександр Миза

1.3. Провести покладання  квітів на місцях поховання учасників АТО, ООС та відсічі і стримування збройної агресії російської федерації на території України на кладовищі
КП «Молодіжне – 2» та до меморіальних дошок за місцем їх розташування.

 До 01 жовтня  2024  року                         Андрій Ковальов, Микола Малий, Артем Книш

 1.4.   Звернутися до представників християнських релігійних конфесій міста щодо проведення поминальних богослужінь за загиблими в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 До 01 жовтня  2024 року                         Олена Лобода

 1.5.  Провести національно-патріотичні та спортивні заходи, лекції, бесіди, історичні уроки до Дня захисників і захисниць України.

Протягом жовтня  2024 року                      Андрій  Ковальов, Євген Черненко                                                                         

1.6.   Організувати національно-патріотичні заходи, виставки, експозиції, перегляд періодичних видань, тематичні полиці до Дня захисників і захисниць України.

Протягом жовтня  2024 року                   Юлія   Крістанова

1.7.   Забезпечити кошик квітів  та  квіти розсипом для покладання.  

01 жовтня  2024 року                             Оксана Бонєва, Олена Лобода

 

2. Оголосити загальнонаціональну хвилину мовчання на знак вшанування пам’яті за захисниками та захисницями України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, шляхом зупинення на цей час роботи на підприємствах, в установах та організаціях (крім тих, де встановлено безперервний режим роботи), руху громадського та приватного транспорту.

01 жовтня  2024 року о 09:00                 Наталя  Кушніренко, Микола Малий, Олена Лобода, керівники підприємств, установ, організацій всіх форм власності

 

3. Сприяти, в межах компетенції, реалізації ініціатив об’єднань громадян, спрямованих на проведення тематичних заходів до Дня захисників і захисниць України.

Протягом жовтня  2024 року         Микола Малий, Андрій Ковальов, Юлія  Крістанова, Олена Лобода, Євген Черненко

 

4. Звернутися через офіційний вебсайт Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області до керівників підприємств, установ і організацій про необхідність встановити 01 жовтня 2024 року Державні Прапори України на адміністративних будівлях, житлових будинках і спеціально обладнаних місцях.                                              Сергій Альт, Анастасія Артеменко, Олена Лобода, керівники  підприємств, установ,   організацій всіх форм власності

 

5. Забезпечити висвітлення матеріалів, присвячених Дню захисників і захисниць України, на офіційному вебсайті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

Протягом жовтня  2024 року                  Анастасія Артеменко, Олена Лобода

 

 6. Забезпечити громадський порядок, безпеку громадян та дотримання умов безпеки дорожнього руху під час проведення заходів до Дня захисників і захисниць України на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

 01 жовтня 2024 року                            Андрій Коротченко,  Петро Канар`ян

 7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників міського голови згідно з розподілом обов’язків.

                  

                     Міський голова                                                                                         Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли: