Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

04/10/2024

Проект рішення від 04.10.2024 «Про затвердження протоколу засідання міської комісії з питань розподілу субвенції з державного бюджету місцевому бюджету на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа від 04.10.2024 № 1»

Розглянувши пропозиції щодо потреби спрямування коштів субвенції з державного бюджету місцевому бюджету на  проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, викладені в протоколі від 04.10.2024 № 1, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків» (зі змінами), керуючись ст.ст. 34, 40, 52, 64 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

        1. Затвердити протокол засідання міської комісії  з  питань  розподілу субвенції з державного  бюджету   місцевому  бюджету на    проєктні,   будівельно-ремонтні   роботи, придбання      житла    та      приміщень     для розвитку  сімейних та інших форм виховання, наближених   до   сімейних,  та  забезпечення житлом     дітей-сиріт,     дітей,    позбавлених батьківського   піклування, осіб з їх числа від 04.10.2024 № 1 (додається).

        2. Розмістити на території Чорноморської міської територіальної громади Одеського району Одеської області тимчасово переміщений (евакуйований) дитячий будинок сімейного типу Судейко Олена Іонасівна-Едвардасівна та Сергєєв Сергій Сергійович.

        3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на  заступника міського голови Наталю Яволову.

 

Міський голова                                                                               Василь ГУЛЯЄВ

 

 

Додаток до рішення виконавчого                                                                        комітету Чорноморської міської  ради

Одеського району Одеської області

                                                                                   від  _________ 2024    №_______

 

 

                                                              П Р О Т О К О Л   № 1

 

засідання міської комісії  з  питань  розподілу субвенції з державного  бюджету   місцевому  бюджету на проектні,   будівельно-ремонтні   роботи, придбання  житла  та  приміщень для розвитку  сімейних та інших форм виховання, наближених   до   сімейних,  та  забезпечення житлом  дітей-сиріт,  дітей, позбавлених батьківського   піклування, осіб з їх числа

м. Чорноморськ                                                                                           04 жовтня 2024 року

 

Голова комісії                                       Наталія Яволова, заступник міського голови

 

Заступник голови комісії                   Лілія Гудкова, начальник служби у справах дітей

 

Секретар комісії                                  Алла Семенова, головний спеціаліст служби у справах

                                                               дітей

 

Члени комісії:                                      Михайло Амбарніков, начальник управління

                                                               капітального будівництва

 

                                                               Наталя Давкніс, директор КУ «Центр соціальних служб

                                                               Чорноморської міської ради» Одеського району

                                                               Одеської області

 

                                                               Андрій Ковальов, начальник управління освіти

 

                                                               Євген Джумига, головний спеціаліст юридичного

                                                               відділу управління державної реєстрації прав та

                                                               правового забезпечення

                                                              

                                                               Наталія Горохолинська, головний спеціаліст

                                                               бюджетного відділу доходів фінансового управління

 

                                                               Тетяна Прищепа, начальник управління соціальної

                                                               політики

 

Відсутні: Наталія Яволова (відпустка), Михайло Амбарніков (лікарняний), Тетяна Прищепа (відпустка)             

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

        1. Розгляд листа Одеської обласної державної адміністрації від 26.09.2024 № 13212/4/01-37/12374/2-24 щодо виконання клопотання Дружківської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області щодо придбання житла для дитячого будинку сімейного типу Судейко Олена Іонасівна-Едвардасівна та Сергєєв Сергій Сергійович.

        2. Про формування потреби щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків» (зі змінами) (далі – Постанова).

СЛУХАЛИ:

        1. Гудкову Лілію, яка повідомила, що до Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області надійшов лист від Одеської обласної державної адміністрації про те, що дитячий будинок сімейного типу Судейко Олена Іонасівна-Едвардасівна та Сергєєв Сергій Сергійович виявили бажання проживати на території Чорноморської міської територіальної громади Одеського району Одеської області та з проханням взяти до виконання клопотання щодо придбання житла за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для дитячого будинку сімейного типу Судейко Олена Іонасівна-Едвардасівна та Сергєєв Сергій Сергійович.

        Батьки-вихователі Судейко Олена Іонасівна-Едвардасівна та Сергєєв Сергій Сергійович мають на вихованні та спільному проживанні 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також виховують 2 рідних дітей. Дітей з особливими потреби в дитячому будинку немає.

ВИРІШИЛИ:

        Розмістити на території Чорноморської міської територіальної громади Одеського району Одеської області дитячий будинок сімейного типу Судейко Олена Іонасівна-Едвардасівна та Сергєєв Сергій Сергійович.

        2. Відповідно до Постанови, гранична вартість житла для дитячих будинків сімейного типу визначається з розрахунку на 10 дітей (зокрема рідних) і двох батьків-вихователів за такою формулою:

ГВЖ = (21 x 9 + 10 + (10 x Nі)) x Вг x Км,

де ГВЖ - гранична вартість житла;

21 - 21 кв. метр загальної площі на кожну рідну дитину, дитину-вихованця та кожного з батьків-вихователів;

9 - кількість осіб (дітей та батьків-вихователів);

10 - 10 кв. метрів загальної площі на сім’ю;

(10 x Nі): 10 - додаткові 10 кв. метрів жилої площі на кожну дитину з інвалідністю, Nі - кількість дітей з інвалідністю;

Вг - вартість (гривень) 1 кв. метра загальної площі житла в населеному пункті, в якому буде придбано житло для дитячого будинку сімейного типу;

Км - коефіцієнт збільшення граничної вартості 1 кв. метра загальної площі житла для мм. Києва, Дніпра, Львова, Одеси та Харкова, обласних центрів і адміністративних центрів територіальних громад.

Вартість 1 кв. метра загальної площі житла в населеному пункті, в якому буде придбано житло для дитячого будинку сімейного типу, обчислюється відповідно до нормативно-правових актів Мінрегіону. Станом на 04.10.2024 показник опосередкованої вартості спорудження житла в Одеській області складає 21265 грн. за 1 кв. м (з урахуванням ПДВ) відповідно до наказу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України від 31.07.2024 № 764.

Для мм. Києва, Дніпра, Львова, Одеси та Харкова гранична вартість придбання житла для дитячих будинків сімейного типу не може перевищувати вартості спорудження житла, збільшеної в 1,75 раза, для обласних центрів і адміністративних центрів територіальних громад з населенням понад 300 тис. осіб - у 1,5 раза, для адміністративних центрів територіальних громад з населенням від 100 тис. до 300 тис. осіб - у 1,25 раза. Таким чином, в нашому випадку немає підстав для застосування коефіцієнта збільшення граничної вартості.

У разі придбання житла для дитячого будинку сімейного типу враховуються витрати на придбання земельної ділянки, на якій розташоване житло, якщо це не призводитиме до перевищення його граничної вартості, обчисленої відповідно до цього пункту.

Відповідно до цього розрахунку отримуємо граничну вартість житла в наступному розмірі:

ГВЖ=(21 х 9 + 10) х 21265 = 4231735 грн.

(чотири мільйони двісті тридцять одна тисяча сімсот тридцять п’ять гривень).

Крім того, необхідно врахувати витрати на рецензування звітів про оцінку житла, яке придбається на вторинному ринку. Орієнтовна потреба у коштах складає 2000 грн. (дві тисячі гривень).

ВИРІШИЛИ:

Сформувати потребу щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа відповідно до Постанови в сумі 4231735 грн. (чотири мільйони двісті тридцять одна тисяча сімсот тридцять п’ять гривень).

 

Заступник голови комісії                                                   Лілія ГУДКОВА

 

Секретар комісії                                                                  Алла СЕМЕНОВА

 

Члени комісії:                                                                       Наталя ДАВКНІС

                                                                                               Андрій КОВАЛЬОВ

                                                                                               Євген ДЖУМИГА

                                                                                               Наталія ГОРОХОЛИНСЬКА


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення