Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

15/10/2024

Проект рішення від 16.10.2024 «Про створення комісії при відділі державного архітектурно - будівельного контролю виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області щодо розгляду звернень у сфері містобудівної діяльності та інших питань у сфері державного архітектурно - будівельного контролю»

З метою розгляду отриманих звернень фізичних та юридичних осіб про порушення суб’єктом містобудування вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності (далі – звернення), враховуючи лист державної інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ) від 30.09.2024 № 1334/02/12-24, відповідно до пункту 7-1 постанови Кабінету Міністрів України від 23.05.2011 № 553 «Про затвердження Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного контролю» та постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2021 № 303  «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо удосконалення діяльності органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду», відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України «Про звернення громадян», керуючись статтями 31, 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

         1. Створити комісію при відділі державного архітектурно - будівельного контролю виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області щодо розгляду   звернень  у  сфері  містобудівної  діяльності  та  інших  питань у сфері державного архітектурно - будівельного контролю.

         2. Начальниці відділу державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області Олені Липач затвердити склад комісії та визначити її чисельність.

         3. Затвердити положення про комісію при відділі державного архітектурно - будівельного контролю виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області щодо розгляду звернень  у сфері містобудівної діяльності та  інших питань у сфері державного архітектурно - будівельного контролю (додаток додається).

         4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника  міського голови Ігоря Сурніна.

 

Виконуючий обов’язки  міського голови                                           Ігор ЛУБКОВСЬКИЙ

 

 

Додаток

до рішення виконавчого комітету

Чорноморської міської ради

від _________2024   № _______

                                                                                                                

ПОЛОЖЕННЯ
про комісію при відділі державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області щодо розгляду звернень у сфері містобудівної діяльності та інших питань у сфері державного архітектурно - будівельного контролю

1. Комісія щодо розгляду звернень у сфері містобудівної діяльності та інших питань у сфері державного архітектурно - будівельного контролю (далі — комісія) є постійно діючим колегіальним органом при відділі державного архітектурно - будівельного контролю виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського  району Одеської  області.

         2. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, а також указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції і законів України, актами Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами та нормативними документами, прийнятими відповідно до законів України, та цим Положенням.

  3. Комісія здійснює колегіальний розгляд звернень фізичних чи юридичних осіб та інших питань, пов’язаних у сфері містобудівної діяльності. Комісія розглядає звернення протягом десяти робочих днів з дати їх надходження.

         4. Комісія має право:

4.1 Залучати представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, експертних та громадських організацій (за погодженням з їх керівниками), фахівців галузевих науково-дослідних та науково-технічних організацій;

4.2 Заслуховувати на своїх засіданнях інформацію та рекомендації запрошених осіб.

         5. Повноваження комісії:

5.1 Приймати відповідно до законодавства протокольне рішення з рекомендаціями щодо обґрунтованості або необґрунтованості призначення позапланової перевірки, а також необхідності її проведення на підставі звернення або з інших підстав;

         6. Організація і порядок роботи комісії:

6.1 Формою роботи комісії є її засідання, що проводяться по мірі надходження звернень та формування матеріалів для розгляду, але не рідше одного разу на тиждень.

6.2 Порядок денний засідання комісії формується її секретарем та підписується головою комісії.

6.3 Засідання комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менш як половина її членів.

6.4 Засідання комісії веде її голова, а вразі його відсутності – заступник голови комісії. Члени комісії беруть участь особисто або в режимі відеоконференції онлайн.

6.5 Секретар комісії не пізніше ніж за чотири дні до дня розгляду заяви повідомляє заявнику та замовнику про час і місце засідання комісії шляхом розміщення оголошення на офіційній сторінці вебсайту Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області та додатково телефонограмою (якщо номер телефону зазначено у зверненні) або з використанням електронної пошти (якщо адресу електронної пошти зазначено у зверненні, доданих до нього документах), а також повідомляє усіх членів комісії та залучає у разі необхідності представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, експертних та громадських організацій (за погодженням з їх керівниками), фахівців галузевих науково-дослідних та науково-технічних організацій;

6.6 Розгляд звернень здійснюється за участю заявника та замовника або їх представників.

6.7 Заявник, замовник та/або їх представники мають право надавати пояснення та подавати додаткові матеріали з питань, зазначених у зверненні, з обов’язковим відображенням відповідної інформації у протоколі.

6.8 У разі неявки замовника або його представника після належного їх повідомлення у спосіб, визначений цим Положенням, заява розглядається без його участі.

6.9 У разі неявки заявника розгляд заяви переноситься на іншу дату, про що замовник і заявник повідомляються у спосіб, визначений цим Положенням. У разі повторної неявки заява (звернення)  залишається без розгляду.

6.10 За результатами розгляду питань комісія шляхом голосування приймає рішення, що оформлюється відповідним висновком у протоколі.

6.11 Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше половини персонального складу комісії, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів голос голови комісії є вирішальним.

6.12 Висновок комісії повинен містить:

дату та місце проведення засідання комісії;

склад комісії, що здійснювала розгляд звернення, та результати голосування (“за”, “проти” чи “утримався”);

реквізити та суть звернення;

рекомендацію комісії щодо обґрунтованості або необґрунтованості позапланової перевірки, а також необхідності її проведення на підставі звернення;

рекомендацію інших структурних підрозділів;

6.13 Рішення комісії з висновками оформлюється протоколом, який підписує голова та секретар комісії.

6.14 З урахуванням рекомендацій, наведених у висновках комісії, зазначених протокольно, видається наказ за підписом керівника або уповноваженого заступника керівника органу державного архітектурно-будівельного контролю про проведення позапланової перевірки.

         7. Рішення комісії може бути оскаржене в установленому законодавством порядку.

 

Начальниця відділу державно-архітектурного

будівельного контролю                                                                               Олена ЛИПАЧ

 

 

Пояснювальна записка до проєкту рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області «Про створення комісії при відділі державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, щодо розгляду звернень у сфері містобудівної діяльності та інших питань у сфері державного архітектурно - будівельного контролю»

І. Мета та основні положення проєкту рішення.

         Метою проєкту рішення є створення комісії при відділі державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, щодо розгляду звернень у сфері містобудівної діяльності та інших питань у сфері державного архітектурно - будівельного контролю, затвердження її положення.

Проєктом рішення виконавчому комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області пропонується:

         1. Створити комісію при відділі державного архітектурно - будівельного контролю виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, щодо розгляду   звернень  у  сфері  містобудівної  діяльності  та  інших  питань у сфері державного архітектурно - будівельного контролю та затвердити її склад.

         2. Затвердити положення про комісію при відділі державного архітектурно - будівельного контролю виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, щодо розгляду звернень  у сфері містобудівної діяльності та  інших питань у сфері державного архітектурно - будівельного контролю.

ІІ. Обґрунтування необхідності прийняття рішення.

        Відповідно до листа державної інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ) № 1334/02/12-24 від 30.09.2024 (№ВХ-4630-24 від 02.10.2024) виконавчому комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області пропонується створити комісію при відділі державного архітектурно - будівельного контролю виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, щодо розгляду звернень  у сфері містобудівної діяльності та  інших питань у сфері державного архітектурно - будівельного контролю та затвердити її положення.

 

Начальниця відділу державного

архітектурно-будівельного контролю                                                             Олена ЛИПАЧ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення