Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

28/07/2022

Розпорядження міського голови від 28.07.2022 № 222 «Про додаткові заходи посилення захисту населення у період режиму воєнного стану в межах території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області»

 

З метою вжиття належних заходів з забезпечення життя та здоров’я персоналу та відвідувачів від можливих уражень під час дії сигналу «Повітряна тривога» на виконання вимог Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Закону України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», Указу Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами та доповненнями), статті 130 Кодексу Цивільного захисту України, Постанови Кабінету Міністрів України від 27.09.2017 № 733 «Про затвердження Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту», керуючись ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

1. Керівникам структурних підрозділів Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області та її виконавчим органам, комунальних підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності і господарювання привести евакуаційні шляхи у відповідність з нормами законодавства, встановити покажчики руху та таблички біля входу до захисних споруд та інших споруд, призначених для укриття.

 

2. Особам, зазначеним у пункті 1 цього розпорядження, під час сигналу «Повітряна тривога»:

 

2.1. стежити за повідомленням об’єктової системи оповіщення і повідомляти працівників та відвідувачів про повітряну тривогу;

2.2. після початку оповіщення в обов’язковому порядку повідомляти всіх працівників та відвідувачів про найближче укриття, яке використовується на підприємствах, сховище, розташоване безпосередньо у місці проведення торгівлі/послуг або спеціальне укриття поза межами цього місця;

2.3. забезпечити безумовне переривання виробничого процесу, надання послуг та перебування працівників, відвідувачів в приміщенні під час включення сигналу «Повітряна тривога» або інших сигналів оповіщення.

 

3. Рекомендувати суб’єктам господарювання з чисельністю працюючого персоналу 50 осіб і менше (на виконання вимог статті 130 Кодексу Цивільного захисту України) розробити інструкцію щодо дій персоналу суб’єкта господарювання у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій та розмістити в схематичні плани місцезнаходження укриттів.

 

4. Заборонити підприємствам, установам і організаціям незалежно від форми власності, власникам об'єктів з масовим перебуванням людей відключати канали та лінії електрозв'язку, що задіяні системами оповіщення, здійснювати демонтаж сигнально-гучномовних пристроїв, технічних засобів та апаратури оповіщення без погодження з відділом взаємодії з правоохоронними органами, органами ДСНС, оборонної роботи виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

 

5. Начальнику відділу взаємодії з правоохоронними органами, органами ДСНС, оборонної роботи виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Микола Малий) довести до відома осіб зазначених у пункті 1 та 2 про прийняття цього розпорядження.

 

6. Начальнику відділу інформаційних технологій та з питань доступу до публічної інформації виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Анастасія Артеменко) розмістити на офіційній сторінці виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області в мережі Facebook та у чат-боті «СВОЇ» інформацію про прийняте розпорядження.

 

7. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови Руслана Саїнчука.

 

 

        Міський  голова                                         Василь ГУЛЯЄВ

 

 

 

 


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення