Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

11/03/2022

Розпорядження міського голови від 11.03.2022 № 93 «Про організацію освітньої діяльності в закладах освіти Чорноморської міської територіальної громади Одеського району Одеської області на період воєнного стану»

 

Відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», розпоряджень голови Одеської  обласної  військової  адміністрації  від  25  лютого  2022  року № 4/А-2022 «Про впровадження заходів правового режиму воєнного стану у закладах освіти, від  08 березня 2022 року № 79/А-2022 «Про організацію освітньої діяльності в Одеській області на період воєнного стану», з метою відновлення освітнього процесу в закладах освіти Чорноморської міської територіальної громади та забезпечення максимальної безпеки дітей та працівників системи освіти, виконання освітніх програм у 2021-2022 навчальному році

 

  1. Відділу освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, керівникам закладів освіти усіх типів та форм власності забезпечити:

       1.1. Тимчасове призупинення освітнього процесу у закладах дошкільної освіти.

       1.2. З 14 березня 2022 року організацію освітньої діяльності у закладах загальної середньої освіти за дистанційною формою навчання та (за потреби) за заявою одного з батьків за індивідуальною формою: екстернатною, сімейною (домашньою).

  1. 3. Організацію освітнього процесу, у тому числі для дітей з особливими освітніми потребами, з максимальним використанням технічних можливостей закладів освіти, їх учнів та педагогів, забезпечивши дотриманням вимог Інтернет – безпеки.

       1.4. Під час організації освітнього процесу використання технологій дистанційного навчання, асинхронного онлайн-навчання, електронних ресурсів, можливостей освітньої платформи «Всеукраїнська школа онлайн», регіональних платформ, ресурсів закладів освіти.

  1. 5. Підготовку завдань з різних предметів для здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти.

       1.6. Розміщення завдань на сайтах закладів освіти, використання для їх передачі різноманітних засобів комунікації; спілкування в телефонному режимі; листування через електронну пошту.

  1. 7. Забезпечити можливість учням з числа внутрішньо переміщених осіб тимчасово відвідувати (за заявою одного з батьків) заклади загальної середньої освіти за місцем тимчасового перебування.

       1.8. Забезпечити проведення додаткових корекційно-розвиткових занять здобувачам освіти з особливими освітніми потребами дистанційно (за обов’язкової згоди (письмової) батьків на проведення дистанційних занять),  із  врахуванням  стану  дитини, з  використанням  платформи «Підтримай дитину».

  1. 9. Широке інформування батьківської та педагогічної громадськості щодо особливостей освітньої діяльності закладів освіти Чорноморської міської територіальної громади, розмістивши інформацію на офіційних сайтах відділу освіти, установ освіти та закладів загальної середньої освіти.
  2. Директору КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» (далі-ІРЦ):

       2.1. Забезпечити діяльність ІРЦ, переважно у дистанційному режимі, корекційно-розвиткові заняття з дітьми з особливими освітніми потребами проводити дистанційно (за обов’язкової згоди (письмової) батьків на проведення дистанційних занять) з обов’язковим врахуванням стану дитини.

       2.2. Посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу та психологічну підтримку дітей з особливими освітніми потребами, їх родин з використанням власного сайту, платформи «Підтримай дитину», засобів масової інформації та з максимальним використанням технічних можливостей ІРЦ.

        3. Відділу освіти Чорноморської міської ради  Одеського району Одеської області, Центру професійного розвитку педагогічних працівників Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області забезпечити:

        3.1. Інформування працівників закладів освіти про розміщення та системне оновлення навчальних матеріалів з предметів на офіційному сайті комунального закладу вищої освіти «Академія неперервної освіти Одеської обласної ради» у розділі «Школа в цифровому світі».

        3.2. Координацію процесу організації освітньої діяльності в закладах освіти комунальної форми власності, контроль щодо виконання вимог даного розпорядження.

        4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови Олександра Васильєва.

 

 

             Міський голова                                                                              Василь ГУЛЯЄВ

 


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення