Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

11/03/2022

Розпорядження міського голови від 11.03.2022 № 91 «Про затвердження плану заходів щодо реалізації першого етапу Стратегії розвитку фізичної культури і спорту на території Чорноморської міської територіальної громади на 2022 рік»

 

З метою розвитку фізичної культури і спорту, залучення населення до занять масовим спортом, керуючись Законом України “Про фізичну культуру і спорт”, на виконання розпорядження  Кабінету Міністрів України  від 03.03.2021 №163-р «Про затвердження плану заходів на 2021-2022 роки щодо  реалізації  першого етапу Стратегії розвитку фізичної культури і спорту на період до 2028 року», Міської цільової програми розвитку  фізичної культури і  спорту на території Чорноморської міської територіальної громади  на 2022 – 2025 роки”, затвердженої рішенням Чорноморської міської ради  Одеського району Одеської області від 04.02.2022 року № 182-VІІІ, на підставі статтей 42, 64 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні ”,

           

 

1. Затвердити план заходів щодо реалізації першого етапу Стратегії розвитку фізичної культури і спорту на період до 2028 року на території Чорноморської міської територіальної громади  на 2022 рік (додається).        

2. Координацію роботи щодо виконання зазначених заходів покласти на відділ молоді та спорту Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Світлана Фурсова).

3. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови  Ігоря Лубковського.  

 

 

       Міський голова                                                                                 Василь ГУЛЯЄВ

 

 

Додаток до розпорядження міського голови

від 11.03. 2022  № 91

 

              План

заходів щодо  реалізації  першого етапу Стратегії розвитку фізичної культури і спорту

на період до 2028 року не території Чорноморської територіальної громади на 2022 рік

 

п/п

Найменування завдання

Найменування

заходів

 

Термін виконання

Відповідальний

за виконання

1.

Розміщення соціальної реклами на сторінках соціальних мереж із залученням провідних спортсменів, у тому числі спортсменів з інвалідністю, тренерів, ветеранів спорту, для формування ціннісного ставлення юнацтва і молоді до власного здоровʼя, поліпшення фізичного розвитку та фізичної підготовки з урахуванням  вимог майбутньої професійної діяльності.

 

1. Забезпечення висвітлення визначних спортивних подій, пропагування  розвитку фізкультурно-спортивного та реабілітаційного руху серед інвалідів та ветеранів війни.

2. Організація інформування щодо діяльності та розвитку  фізичної культури і спорту в інтернет - просторі, соціальних мережах на носіях зовнішньої  реклами, виготовлення друкованої продукції.

3. Пропаганда здорового способу життя під час організації  спортивно-масових заходів, спортивної гігієни та  необхідності занять фізичною культурою.

2022

Відділ молоді та спорту,

засоби масової інформації

2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Залучення молодіжних та громадських організацій до проведення заходів з підвищення оздоровчої рухової активності населення.

 

 

 

 

 

 

 

1. Сприяння здійсненню громадськими організаціями заходів, спрямованих на популяризацію та формування культури здорового способу життя населення.

2. Сприяння діяльності спортивних клубів, громадських організацій, федерацій, асоціацій з видів спорту, які зареєстровані на території Чорноморської міської територіальної громади, а також видатним спортсменам та тренерам міста.      

2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділ молоді та спорту, громадські організації

 

 

 

 

 

 

3.

Проведення загальнодоступних спортивних заходів для активного сімейного відпочинку в місцях масового відпочинку, зокрема забезпечення організаційної підтримки та координації діяльності регіональних центрів фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”

Організація та проведення спортивно-масових заходів, майстер-класів, показових виступів, забезпечення соціальної реклами, а також облаштування спортивних локацій тренажерами та спортивним обладнанням.

2022

Відділ молоді та спорту,

волонтери-координатори,

провідні спортсмени

4.

Забезпечення діяльності дитячо-юнацького спорту

Забезпечення пільгового відвідування  спортивних секцій, клубів, громадських спортивних організацій  та комунальних закладів (установ) дітьми соціально-незахищених категорій населення.

2022

Відділ молоді та спорту, відділ освіти, громадські організації

5.

Забезпечення функціонування системи мотивацій тренерів і спортсменів до високих спортивних досягнень

1. Визначення щорічного рейтингу спортсменів, тренерів, спортивних команд, спортивних організацій.

2. Забезпечення виплат матеріального заохочення спортсменам, тренерам та спортивним організаціям міста за високі спортивні досягнення.

3.Забезпечення щомісячної стипендії Чорноморського міського голови видатним спортсменам міста.

2022

Відділ молоді та спорту

6.

Підвищення рівня інформаційно-просвітницької діяльності спортивних федерацій з видів спорту

Забезпечення проведення інформаційно - просвітницьких і спортивно – масових заходів, спрямованих  на  пропаганду здорового способу життя, фізкультурно-оздоровчих заходів  мешканців Чорноморської громади.

2022

Відділ молоді та спорту, громадські організації

 

7.

Проведення комплексного аналізу розвитку окремих видів спорту в громаді для створення та підтримки об’єктів спортивної інфраструктури з метою проведення офіційних спортивних змагань різних рівнів

Сприяння громадським спортивним організаціям, спортивним клубам, федераціям, які представляють місто на змаганнях всеукраїнського та міжнародного

 рівня, у проведенні навчально-тренувального процесу та забезпечення участі окремих спортсменів та збірних команд з видів спорту в обласних, всеукраїнських змаганнях  та міжнародних змаганнях.

2022

Відділ молоді та спорту

 

      Начальник відділу                                                                                         Світлана  ФУРСОВА

 


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення