Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

11/08/2022

Проект рішення від 11.08.2022 «Про погодження реструктуризації заборгованості комунального підприємства «Чорноморськтеплоенерго» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області перед Акціонерним товариством «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» за спожитий природний газ та забезпечення виконання зобов’язань за договором про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ»

 

Комунальне підприємство «Чорноморськтеплоенерго»  Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області має кредиторську заборгованість перед Акціонерним товариством «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» за спожитий природний газ у опалювальному періоді 2020-2021 років у розмірі    13 416 321,41 грн. Станом на 31 травня 2022 року заборгованість непогашена і підлягає реструктуризації відповідно до Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення». 

            З метою погодження реструктуризації заборгованості, наявної у комунального підприємства «Чорноморськтеплоенерго» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області перед Акціонерним товариством «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», за спожитий природний газ та гарантування Чорноморською міською радою Одеського району Одеської області забезпечення виконання зобов’язань перед Акціонерним товариством «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України»  за договором про реструктуризацію заборгованості, беручи до уваги лист директора комунального підприємства «Чорноморськтеплоенерго» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 27 червня 2022 року № 01-05.1/552, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2017 року № 222 «Про затвердження Типового договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ, послуги з його розподілу та транспортування, теплову енергію», статтею 5 Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств

централізованого водопостачання і водовідведення», враховуючи рекомендації постійної  комісії з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку та соціального захисту громадян, на підставі статті 25, пункту 112 Розділу V Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

Чорноморська міська рада  Одеського району Одеської області вирішила:

  

  1. Погодити реструктуризацію заборгованості комунального підприємства «Чорноморськтеплоенерго»  Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області перед Акціонерним товариством «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» за спожитий природний газ у сумі 13 416 321 (тринадцять мільйонів чотириста шістнадцять тисяч триста двадцять одна) гривня 41 копійка, що утворилась  станом на 01 червня 2021 року та не погашена станом на 31 травня 2022 року згідно з договором від 01 жовтня 2020 року № 20/21-3018-ТЕ-23,  шляхом розстрочення на  84 календарних місяців без відстрочення її погашення.
  2. Виступити гарантом забезпечення виконання зобов’язань комунального підприємства  «Чорноморськтеплоенерго» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області перед Акціонерним товариством «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» за договором про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ у сумі 13 416 321 (тринадцять мільйонів чотириста шістнадцять тисяч триста двадцять одна) гривня 41 копійка, що утворилась  станом на 01 червня 2021 року та не погашена станом на 31 травня 2022 року згідно з договором від 01 жовтня 2020 року № 20/21-3018-ТЕ-23,  шляхом розстрочення на 84 календарних місяців без відстрочення її погашення.
  3. Уповноважити Чорноморського міського голову Василя Гуляєва погодити договір про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ у сумі 13 416 321 (тринадцять мільйонів чотириста шістнадцять тисяч триста двадцять одна) гривня  41 копійка, що утворилась  станом на 01 червня 2021 року та не погашена станом на 31 травня 2022 року згідно з договором від 01 жовтня 2020 року № 20/21-3018-ТЕ-23,  шляхом розстрочення на 84 календарних місяців без відстрочення її погашення.
  4. Комунальному підприємству  «Чорноморськтеплоенерго» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області:

4.1.Здійснювати своєчасне погашення заборгованості відповідно до умов договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ та відповідно до графіка погашення заборгованості за власні кошти підприємства.

4.2. Невідкладно інформувати Чорноморського міського голову у разі відсутності у підприємства власних коштів  для погашення заборгованості.

5. Фінансовому управлінню Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області при формуванні бюджету Чорноморської міської територіальної громади на відповідні роки та змін до нього передбачати видатки на фінансування заходів із врегулювання заборгованості за спожитий природний газ відповідно до Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення».

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку та соціального захисту громадян, заступника міського голови Руслана Саїнчука.  

 

 

Міський голова                                                                         Василь ГУЛЯЄВ

 

 

 

 

 


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення