Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

26/07/2022

Розпорядження міського голови від 26.07.2022 № 221 «Про відзначення Дня Української Державності»

 

З метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, спираючись на історію української державності, вшановуючи пам’ять та засвідчуючи повагу до діяльності видатних представників національної еліти, а також борців за державність та незалежність України, дбаючи про благо Вітчизни та боронячи суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України, а також зважаючи на необхідність утвердження історичної справедливості, керуючись Указом Президента України від 24 серпня 2021 року №423/2021 «Про День Української Державності», відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України  від 12 липня 2022 року №585-р «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення Дня Української Державності», листа Офісу Президента України від 20 липня 2022 року №41-01/713, на виконання розпорядження Одеської обласної державної (військової) адміністрації від 20 липня 2022 року №421/А-2022, на підставі ст. 42 Закону України «Про місцеве  самоврядування  в  Україні»,

       1. Затвердити наступні заходи з підготовки та відзначення Дня Української Державності із суворим дотриманням вимог законодавства та обмежень воєнного стану:

   1.1. Провести офіційну церемонію урочистого підняття Державного Прапора України на головному флагштоці, що розташований на розі вул.1 Травня та вул. Паркової, покладання квітів до пам’ятного знаку «Полеглим за Батьківщину», що розташований в парку Праці.

                        28 липня 2022 року                                      Юлія Крістанова, Олена Лобода,                                                                                                  Микола Малий, Сергій Альт

        1.2. Упорядкувати та підтримувати у належному стані меморіальні дошки та місця поховання захисників України, які загинули під час участі в АТО, ООС та відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації на території України. Забезпечити посилене прибирання територій біля пам’ятного  знаку «Полеглим за Батьківщину», горельєфу Т.Г.Шевченка, місць поховань учасників АТО та ООС, меморіальних дошок: Шуму В.О. (вулиця Віталія Шума,13),  Пихтєєву В.Ю. (проспект Миру, 17а,  ЗОШ №2), Савінову Е.В.  (провулок Шкільний, 8, ЗОШ №1).  

                   До 28 липня  2022  року                              Микола  Малий, Оксана Кілар,
                                                                                          Сергій Альт, Лілія Алексейчук,

                                                                                          Артем  Книш

 

 

       1.3. Провести покладання  квітів на місцях поховання учасників АТО, ООС та відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації на території України на міському кладовищі в с. Малодолинське та до меморіальних дошок за місцем їх розташування.

 

       До 28 липня  2022  року                              Микола Малий, Лілія Алексейчук,

                                                                              Артем   Книш
                                                                                                                 

       1.4.  Придбати квіти для покладання до пам’ятного знаку «Полеглим за Батьківщину».

             28 липня 2022 року                                 Оксана Бонєва, Олена Лобода

 

        1.5. Провести в закладах освіти науково-практичні, інформаційні, освітні, виховні заходи, конференції, спираючись на історію української державності, вшановуючи пам’ять і засвідчуючи повагу до діяльності видатних представників національної еліти, а також борців за державність та незалежність України, присвячені Дню Української Державності.                                                                                       

      Липень – вересень  2022 року                      Лілія Алексейчук

 

         1.6. У закладах культури міста організувати патріотичні квести, історичні екскурси про видатні події та персоналії української історії, культури, традиції, цінності українського народу, тематичні книжкові виставки та огляди літератури, присвячені видатним українським діячам, борцям за державність та незалежність України, її територіальну цілісність, виставки декоративно-прикладного мистецтва, тематичні книжково-ілюстративні виставки, книжкові виставки-перегляди, огляди літератури та  інші інформаційні та патріотично-виховні заходи, спрямовані на донесення до широкого загалу інформації про багатовікову історію, важливі події та персоналії українського державотворення, державні символи України.

         Липень-серпень  2022 року                         Юлія Крістанова

 

         1.7. Звернутись до релігійних організацій з пропозицією провести молебні за Україну і Український народ, за захисників і захисниць України, за мир в Україні та світі..

         До 28 липня 2022 року                                 Олена Лобода

 

       2. Забезпечити  висвітлення матеріалів, присвячених Дню Української Державності,  на  офіційній сторінці Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області у мережі Facebook. Залучати місцеві ЗМІ до висвітлення матеріалів.

            Протягом липня 2022 року                            Анастасія  Артеменко,  керівники                                                                                                       засобів масової  інформації (за згодою), 

                                                                                   Олена Лобода

       3. Сприяти в межах компетенції реалізації ініціатив громадськості, спрямованих на зміцнення національної єдності, консолідацію суспільства у справі розбудови держави, розвиток міжрегіональних зв’язків, поширення інформації і знань про Україну, утвердження позитивного іміджу України у світі.

            Протягом липня  2022 року                         Олена Лобода, Юлія Крістанова,

                                                                                    Лілія Алексейчук, Євген Черненко

       4.  Забезпечити  охорону громадського порядку  на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, зокрема в  місцях проведення заходів з відзначення Дня Української Державності.

         28  липня 2022 року                                          Євген  Орлов, Петро Канар`ян

       5.  Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників міського голови згідно з розподілом обов’язків.

 

                                    Міський голова                                                             Василь ГУЛЯЄВ

 


Прикріплені файли: