Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

16/08/2022

Проект рішення від 16.08.2022 «Про виділення коштів з резервного фонду бюджету Чорноморської міської територіальної громади»

 

Подання питної води до м. Чорноморська здійснюється через станцію знезараження води діоксидом хлору, яка розташована за адресою: м. Чорноморськ, вул. Перемоги, 35-А та має одне підключення до електричних мереж до Чорноморської дільниці АТ «ДТЕК Одеські  Електромережі».  Існуюче резервне живлення станції, яке експлуатувалося понад 20 років, від мереж АТ «Укрзалізниця», знаходиться в аварійному стані через значну кількість пошкоджень кабельної та повітряної лінії 0,4кВ та відключене, ремонту не підлягає.

За таких обставин, у випадку аварії на мережі Чорноморської дільниці «ДТЕК Одеські  Електромережі», до якої підключена станція знезараження води діоксидом хлору,  існує загроза припинення знезараження питної води та її подача до  м. Чорноморська, оскільки при перерві у знезараженні питної води та відхиленні її показників від норм ДСанПіН 2.2.4-171-10 подача питної води споживачам заборонена. Подача недоочищеної води може призвести до виникнення кишкових захворювань, ротавірусної інфекції, погіршення епідеміологічного стану міста, і, як наслідок – надзвичайна ситуація техногенного характеру.

З метою недопущення погіршення епідеміологічного стану міста та запобігання виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру в умовах воєнного стану є необхідність у невідкладному виконанні поточного ремонту зовнішнього електропостачання станції знезараження води за адресою: Одеська обл., м. Чорноморськ, вул. Перемоги, 35-А.

Приймаючи до уваги рекомендації комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (протокол від 02.08.2022 № 3), на підставі статті 13 Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», постанови Кабінету Міністрів України від 01.03.2022  № 175 «Тимчасовий порядок виділення та використання коштів з резервного фонду бюджету в умовах воєнного стану» (із змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 04.02.1999 № 140 «Про Порядок фінансування робіт із запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків» (із змінами), рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області від 26.05.2011 № 333 «Про затвердження Порядку підготовки документів щодо виділення коштів з резервного фонду бюджету міста Чорноморська», керуючись частиною 2 статті 24 Бюджетного кодексу України та статтями 28, 40, 64  Закону України «Про місцеве  самоврядування в  Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

1. Виділити відділу комунального господарства та благоустрою Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області на безповоротній основі 208 000 (Двісті вісім  тисяч) гривень 00 копійок з  резервного фонду  бюджету Чорноморської міської територіальної громади  за ТПКВК МБ 8745 "Заходи із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в системах забезпечення населення питною водою за рахунок коштів резервного фонду місцевого бюджету" на фінансування поточного ремонту зовнішнього електропостачання станції знезараження води за адресою: Одеська обл., м. Чорноморськ, вул. Перемоги, 35-А.

 

2. Фінансовому управлінню Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області  (Ольга Яковенко) внести  відповідні  зміни до розпису  бюджету  Чорноморської міської територіальної громади на 2022 рік та профінансувати виділені кошти відділу комунального господарства та благоустрою Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

 

3. Відділу комунального господарства та благоустрою Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Оксана Кілар) виділені кошти направити за цільовим призначенням.

 

4.  Контроль  за  виконанням  цього рішення  покласти  на заступника міського  голови  Руслана Саїнчука.

 

Міський голова                         Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення