Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

07/09/2022

Розпорядження міського голови від 07.09.2022 № 255 «Про створення робочої групи з питань найменування (перейменування) вулиць та інших об’єктів топоніміки, які містять російське походження»

Відповідно до ст. 37 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 7 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об`єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», п. 4 ст. 1 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», Постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012  №989 «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імені (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», враховуючи правовий режим воєнного стану, введеного в Україні згідно з Указом  Президента  України від 24.02.2022 року №64/2022 «Про введення воєнного  стану в Україні» (із змінами), затвердженого Законом України  «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», з метою фахового вивчення та впорядкування механізму розгляду питань щодо найменування (перейменування) вулиць та інших об’єктів топоніміки  на території громади, збереження у їх назвах історичної топоніміки, увічнення пам’яті видатних подій та діячів, які зробили вагомий особистий внесок у розвиток громади, країни, а також для підготовки відповідних пропозицій з подальшим внесенням на розгляд сесії Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області:

     1. Затвердити положення про робочу групу з питань найменування (перейменування) вулиць та інших об’єктів топоніміки, які містять російське походження та її склад
(Додатки 1, 2).

 

     2. Робочій групі з питань найменування (перейменування) вулиць та інших об’єктів топоніміки, які містять російське походження,  в термін до 07 листопада 2022 року визначити перелік вулиць та інших об’єктів топоніміки, які містять російське походження, запропонованих до найменування (перейменування), надати пропозиції щодо їх нових назв із підготовкою відповідних інформаційних довідок, підготувати інформаційне повідомлення про проведення громадських обговорень, здійснити узагальнення результатів громадського обговорення, підготувати відповідний звіт, надати міському голові висновки за результатами роботи робочої групи.

 

     3. Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою.

 

              Міський голова                                                                       Василь ГУЛЯЄВ

                                                                      

 

                                                                                   Додаток 1

до розпорядження міського голови

від   07.09.2022    №  255

 

ПОЛОЖЕННЯ

про робочу групу з питань найменування  (перейменування)  вулиць та  інших  об’єктів топоніміки,  які містять російське походження  на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області

            1. Робоча група з питань найменування (перейменування) вулиць та інших об’єктів топоніміки, які містять російське походження, на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (далі – Робоча група) створюється з метою глибокого фахового вивчення і підготовки до розгляду на засіданні Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області  питань з найменування (перейменування)  вулиць  та  інших об'єктів  міського підпорядкування.

            2. Робоча група з фахівців в галузі історії, депутатів  міської  ради, громадських діячів і представників відповідних служб виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області у складі голови та членів Робочої групи затверджується  розпорядженням міського голови.

            3. Робота Робочої групи проводиться гласно. На засіданнях Робочої групи можуть бути присутніми депутати міської ради, посадові особи виконавчих органів та управлінь міської ради, участь яких необхідна для розгляду питань порядку денного.

            4. Засідання  Робочої групи скликаються  в  разі  потреби. Засідання  вважається  правомочним, якщо  в  ньому  приймає  участь  не  менше  половини від загального складу  Робочої групи.       
            5. Організація роботи Робочої групи покладається на її голову. Голова Робочої групи скликає і веде засідання групи, формує порядок денний засідання. Члени Робочої групи мають право вносити пропозиції та доповнювати порядок денний.

            6.  Робоча група у питаннях, які належать до їх відання, має право отримувати від керівників органів, підприємств, установ, організацій, виконавчих органів та управлінь міської ради необхідні матеріали і документи, надавати запити щодо підготовки необхідних інформаційних довідок. Запити Робочої групи підлягають обов'язковому розгляду особами, яким вони адресовані.

            7. За результатами вивчення і розгляду питань Робоча група готує висновки, які приймаються більшістю голосів від загального складу групи та заносяться до протоколу засідання.

8. Протокол засідання Робочої групи веде секретар Робочої групи, на якого покладена відповідальність за правильне оформлення протоколів та іншої документації Робочої групи. Протокол оформлюється та підписується головою Робочої групи та її секретарем не пізніше трьох робочих днів з дня проведення засідання.

9. За результатом роботи Робочої групи складається загальний звіт, висновки якого в подальшому покладаються в основу відповідного проєкту рішення Чорноморської міської  ради Одеського району Одеської області.

      10.  Організаційне забезпечення роботи Робочої групи покладається на відділ з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

            11. Голова і члени Робочої групи  працюють на громадських засадах.

 

             Керуюча справами                                                                   Наталя  КУШНІРЕНКО

 

 

Додаток 2

до розпорядження міського голови

від   07.09.2022    №  255

 

Склад

робочої групи  з питань найменування (перейменування) вулиць та інших об’єктів топоніміки, які містять російське походження на території Чорноморської міської ради
Одеського району Одеської області

 

Голова робочої групи  - заступник міського голови Роман Тєліпов;

 

Секретар робочої групи – начальник відділу з питань внутрішньої політики Олена Лобода;

 

Члени робочої групи:

 

Секретар міської ради – Олена Шолар;

 

Керуюча справами – Наталя Кушніренко;

 

Радник міського голови – Юлія Пакунова;

 

Начальник управління архітектури та містобудування – Ольга Субботкіна;

 

Начальник відділу інформаційних технологій та з питань доступу до публічної інформації                                   - Анастасія Артеменко;

 

Головний спеціаліст юридичного відділу – Євген Джумига;

 

Голова Олександрівської селищної адміністрації  - Федір Баличев;

 

Голова Бурлачобалківської сільської адміністрації - Дмитро Єфімов;

 

Депутати міської ради:  Тимофій Львутін;  Микола Симончук;

 

Кандидат педагогічних наук, вчитель історії - Вячеслав Майорський (за згодою);

 

Керівник Громадської організації «Чорноморське міське об’єднання учасників, ветеранів та інвалідів війни антитерористичної операції (АТО) та операції Об’єднаних сил (ООС) «Рубіж» - Віталій Будиленко (за згодою).

 

 

            Керуюча справами                                                                    Наталя  КУШНІРЕНКО


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення