Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

13/09/2022

Рішення виконавчого комітету від 12.09.2022 № 234 «Про затвердження Порядку організації вітамінізованого сніданку, Орієнтовного асортименту вітамінізованого сніданку для здобувачів освіти-учнів 1-5 класів закладів загальної середньої освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області...»

Відповідно до Міської цільової програми соціального захисту та надання соціальних послуг населенню Чорноморської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області                від 24.12.2020 № 16-VIII (зі змінами),  на підставі постанови Кабінету Міністрів України                  від 02.02.2011 № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладання податку на додану вартість» (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (зі змінами), керуючись статтями 34, 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області  вирішив:

 

1. Затвердити:

1.1. Порядок організації вітамінізованого сніданку для здобувачів освіти-учнів 1-5 класів закладів загальної середньої освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області  у 2022-2023 навчальному році  на період дії правового режиму воєнного стану (додаток 1).

 

1.2. Орієнтовний асортимент вітамінізованого сніданку для здобувачів освіти-учнів 1-5 класів закладів загальної середньої освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області у 2022-2023 навчальному році на період дії правового режиму воєнного стану (додаток 2).

 

1.3. Порядок організації гарячого харчування та/або надання продуктової допомоги для здобувачів освіти закладів дошкільної та загальної середньої освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області пільгової категорії та  з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, у 2022-2023 навчальному році на період дії правового режиму воєнного стану (додаток 3).

 

1.4. Орієнтовний асортимент продуктової допомоги для здобувачів освіти закладів дошкільної та загальної середньої освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області пільгової категорії та  з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, у 2022-2023 навчальному році на період дії правового режиму воєнного стану (додаток 4).

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови   Романа Тєліпова.

 

          Міський голова                                                                                             Василь ГУЛЯЄВ

 

 

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

Чорноморської      міської      ради

від 12.09. 2022 №  234

 

 

Порядок організації вітамінізованого сніданку для здобувачів освіти-учнів 1-5 класів закладів загальної середньої освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області  у 2022-2023 навчальному році  на період дії правового режиму

воєнного стану

 

  1. Вітамінізований сніданок надається здобувачам освіти – учням 1-5 класів закладів загальної середньої освіти Чорноморської міської ради, які приходять на очне навчання відповідно до розкладу занять до закладів загальної середньої освіти  за заявою їх батьків (осіб, які їх замінюють), у 2022-2023 навчальному році на період дії правового режиму воєнного стану.
  2. Надання вітамінізованого сніданку здійснюється відповідно до наказу відділу освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області та затвердженого орієнтовного асортименту вітамінізованого сніданку.
  3. Директор закладу загальної середньої освіти Чорноморської міської ради, для учнів якого організовується вітамінізований сніданок, призначає своїм наказом з числа педагогічних працівників школи відповідального за організацію вітамінізованого сніданку.

 

Керуюча справами                                                            Наталя КУШНІРЕНКО

 

 

Додаток 2

до рішення виконавчого комітету

Чорноморської      міської      ради

від 12.09. 2022 №  234

 

Орієнтовний асортимент вітамінізованого сніданку для здобувачів освіти-

учнів 1-5 класів закладів загальної середньої освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області  у 2022-2023 навчальному році

на період дії правового режиму воєнного стану

 

Понеділок

1. Яблуко

2. Сік без цукру

3. Булочка ванільна

Вівторок

1. Яблуко

2. Сік без цукру

3. Вафлі

Середа

1. Яблуко

2. Сік без цукру

3. Печиво здобне

Четвер

1. Яблуко

2. Сік без цукру

3. Булочка ванільна

П’ятниця

1. Яблуко

2. Сік без цукру

3. Печиво здобне

 

Керуюча справами                                                            Наталя КУШНІРЕНКО

 

 

 

Додаток 3

до рішення виконавчого комітету

Чорноморської      міської      ради

від 12.09. 2022 №  234

 

 

Порядок організації гарячого харчування та/або надання продуктової допомоги

для здобувачів освіти закладів дошкільної та загальної середньої освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області пільгової категорії та  з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, у 2022-2023 навчальному році на період дії правового режиму воєнного стану

 

  1. Гаряче харчування та/або продуктова допомога надається здобувачам освіти закладів дошкільної та загальної середньої освіти Чорноморської міської ради пільгової категорії та  з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах,  за заявою їх батьків (осіб, які їх замінюють), у 2022-2023 навчальному році на період дії правового режиму воєнного стану.
  2. Надання гарячого харчування та продуктової допомоги особам, вказаним у п. 1, здійснюється відповідно до наказу відділу освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, що видається помісячно.
  3. Організація гарячого харчування здобувачів закладів освіти, вказаним у п. 1, здійснюється на базі їдалень закладів освіти, обладнаних сховищами (пристосованими під них приміщеннями), із дотриманням правил безпеки та залученням педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти.
  4. Надання продуктової допомоги здійснюється за графіком, затвердженим начальником відділу освіти, із дотриманням правил безпеки відповідно до затвердженого орієнтовного асортименту продуктової допомоги.

 

 

Керуюча справами                                                            Наталя КУШНІРЕНКО

 

 

 

Додаток 4

до рішення виконавчого комітету

Чорноморської      міської      ради

від 12.09. 2022 №  234

 

Орієнтовний асортимент продуктової допомоги

для здобувачів освіти закладів дошкільної та загальної середньої освіти

Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області пільгової категорії

та з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, у 2022-2023 навчальному році

на період дії правового режиму воєнного стану

 

  1. Курка заморожена.
  2. Макарони.
  3. Цукор-пісок.
  4. Олія рослинна.
  5. Сік фруктовий.

 

Керуюча справами                                                            Наталя КУШНІРЕНКО


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення