Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

07/10/2022

Проект рішення від 07.10.2022 «Деякі питання надання послуг водопостачання населенню Чорноморської міської територіальної громади»

В зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», Кабінетом Міністрів України постанови від 05.07.2019 № 690 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і типових договорів про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення», наказу Мінрегіону від 22.11.2018 року № 315 «Про затвердження методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг», наказом директора КП «Чорноморськводоканал» від 30.09.2020 № 52/06 в м. Чорноморську обсяг спожитих населенням комунальних послуг визначається з урахуванням приладів показників комерційного обліку.

З моменту визначення обсягу спожитих комунальних послуг з урахуванням приладів показників комерційного обліку надходять численні колективні скарги мешканців на проведення значних донарахувань сум платежів у розмірі до 20-30% від фактично спожитого об’єму води, що призводить до виникнення соціальної напруженості та негативно відзначається  на роботі комунального підприємства та виконавчих органів міської ради.

Враховуючи викладене та керуючись Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», ст. ст. ст. 27, 28, 29, 30, 52, 59, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

1. Доручити КП «Чорноморськводоканал» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області провести детальний аналіз та визначити причини виникнення різниці між показаннями вузлів комерційного обліку та сумою показань вузлів розподільного обліку у багатоквартирних будинках, наслідком чого є додаткові нарахування споживачам за послуги водопостачання.

2. КП «Чорноморськводоканал» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області у 15 – ти денний термін з дня набрання чинності даного рішення надати Чорноморському міському голові свої рекомендації щодо усунення причин додаткових нарахувань споживачам за послуги водопостачання.

3.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Руслана Саїнчука.

 

Міський голова                                                                               Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення