Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

12/10/2022

Розпорядження міського голови від 12.10.2022 № 287 «Про відзначення Дня захисників і захисниць України»

З метою вшанування бойового подвигу, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу, посилення суспільної уваги та турботи про захисників і захисниць  рідної землі, керуючись Указом Президента України від
14 жовтня 2014 року № 806/2014 «Про День захисника України», Законом України від
14 липня 2021 року №1643-ІХ «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України», на підставі ст. 42 Закону України «Про місцеве  самоврядування  в  Україні»,

 

  1. Затвердити наступні заходи з відзначення Дня захисників і захисниць України із суворим дотриманням вимог законодавства та обмежень воєнного стану:

 

       1.1. Упорядкувати та підтримувати у належному стані меморіальні дошки та місця поховання захисників України, які загинули під час участі в АТО, ООС та відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації на території України. Забезпечити посилене прибирання територій біля пам’ятного знаку «Полеглим за Батьківщину», пам’ятників по вул. Олександрійській, 56 П, у сел. Олександрівка, с. Малодолинське, с. Бурлача Балка, місць поховань учасників АТО та ООС, меморіальних дошок: Шуму В.О. (вулиця Віталія Шума,13),  Пихтєєву В.Ю. (проспект Миру, 17а,  ЗОШ №2), Савінову Е.В.  (провулок Шкільний, 8, ЗОШ №1).  

       До 14 жовтня  2022  року                            Оксана Кілар, Сергій Альт,
                                                                              Лілія Алексейчук, Артем   Книш,
                                                                              Дмитро Єфімов,  Федір Баличев

 

       1.2.  Провести покладання  квітів на місцях поховання учасників АТО, ООС та відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації на території України на міському кладовищі в с. Малодолинське та до меморіальних дошок за місцем їх розташування.

                До 14 жовтня  2022  року                            Микола Малий, Лілія Алексейчук,

                                                                              Артем Книш, Леонід Жуха


       1.3. Провести 14 жовтня 2022 року церемонію покладання квітів біля пам’ятного знаку «Полеглим за Батьківщину», що розташований в парку Праці.                                                                                                                                 Микола Малий, Юлія Крістанова,

                                                                              Олена Лобода           

      

 

2

       1.4.   Звернутися до представників християнських релігійних конфесій міста щодо проведення поминальних богослужінь за загиблими в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

        До 14 жовтня  2022 року                           Олена Лобода

 

       1.5.  Провести національно-патріотичні та спортивні заходи, лекції, бесіди, історичні уроки до Дня захисників і захисниць України.

Протягом жовтня  2022 року                      Лілія Алексейчук, Леонід Жуха,
                                                                              Євген Черненко
                                                                             

 

       1.6.   Організувати національно-патріотичні заходи, виставки, експозиції, перегляд періодичних видань, тематичні полиці до Дня захисників і захисниць України.

       Протягом жовтня  2022 року                      Юлія   Крістанова

 

       1.7.   Забезпечити кошик квітів  та  квіти розсипом для покладання.  

14 жовтня  2022 року                             Оксана Бонєва, Олена Лобода

 

2.    Сприяти, в межах компетенції, реалізації ініціатив об’єднань громадян, спрямованих на проведення тематичних заходів до Дня захисників і захисниць України.

       Протягом жовтня  2022 року                      Микола Малий, Лілія Алексейчук,
                                                                              Юлія  Крістанова, Олена Лобода,

                                                                              Євген Черненко

 

3.  Звернутися через міські засоби масової інформації до керівників підприємств, установ і організацій про необхідність встановити 14 жовтня 2022 року Державні Прапори України на адміністративних будівлях, житлових будинках і спеціально обладнаних місцях.                                                                                               Наталя  Кушніренко, Сергій Альт,

                                                                              Олена Лобода, керівники підприємств,                                                                                              установ, організацій всіх форм власності

 

4.   Забезпечити висвітлення матеріалів, присвячених Дню захисників і захисниць України, на офіційному вебсайті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області та засобах масової інформації.

           Протягом жовтня  2022 року                  Анастасія Артеменко, керівники                                                                                                          засобів масової  інформації (за згодою),  
                                                                              Олена Лобода

 

5.  Забезпечити громадський порядок, безпеку громадян  та дотримання умов безпеки дорожнього руху під час проведення заходів до Дня захисників і захисниць України на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

            14 жовтня 2022 року                               Євген  Орлов, Петро Канар`ян

6.   Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників міського голови згідно з розподілом обов’язків.

                   

           Виконуючий обов’язки міського  голови                                      Руслан  САЇНЧУК


Прикріплені файли: