Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

13/10/2022

Проект рішення від 13.10.2022 «Про затвердження висновку щодо визначення місця проживання малолітньої дитини»

На виконання ухвали Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 01.06.2022 про витребування висновку органу опіки та піклування виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області щодо доцільності проживання малолітньої дитини --------------------, ------------ року народження, разом з батьком ------------------, взявши до уваги пропозиції комісії з питань захисту прав дитини Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, керуючись п. 72 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування пов’язаної із захистом прав дитини», статтею 19 Сімейного кодексу України та ст. 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

        1. Затвердити висновок про визначення місця проживання малолітнього ------------------, ---------------року народження (додається).

        2. Доручити службі у справах дітей виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Лілія Гудкова) виступати представником органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.

 

Міський голова                                                                                Василь ГУЛЯЄВ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області

від____________№_____

 

ВИСНОВОК

виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області

як органу опіки та піклування по справі № 495/1612/22

 

Про визначення місця проживання малолітнього ---------, -------- р.н.

 

В провадженні Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області перебуває цивільна справа № 495/1612/22 за позовом -------------- до --------------- про визначення місця проживання малолітнього -----------------------, -------------року народження, разом з батьком ----------------------.

При розгляді позовної заяви ------------------ до ----------------------про визначення місця проживання малолітнього -------------------, ------------ року народження, разом з батьком --------------------------- та матеріалів служби у справах дітей виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області встановлено:

--------------------------з ------------------------- перебували у шлюбі з ---------- року по ------------року, від якого мають малолітнього сина ----------------------, ---------- року народження.

З 24 лютого 2022 року у зв’язку із збройною агресією Російської Федерації проти України мати дитини --------------------- виїхала за кордон, залишивши малолітнього сина ------------------, -------- року народження, з батьком -------------------.

На теперішній час ------- мешкає в сім’ї батька за адресою: вулиця ---------, будинок              -------, квартира ----------, місто Чорноморськ Одеського району Одеської області.

Умови проживання батька ------------------- задовільні, придатні для виховання і розвитку дитини, про що спеціалістом служби у справах дітей виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області та фахівцем, відповідальним за проведення оцінки потреб Чорноморського міського центру соціальних служб було складено акт обстеження житлово-побутових умов проживання та акт оцінки потреб. Квартира з усіма зручностями, облаштована меблями та побутовою технікою. Богдан має окрему кімнату, ліжко, в достатній кількості є одяг, взуття, продукти харчування.

За інформацією КНП «Чорноморська лікарня» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області з дитиною на прийом до лікаря-педіатра звертається як матір, так і батько дитини, які сумлінно виконують усі призначення та рекомендації лікаря.

За інформацією Чорноморського ліцею № 7 Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області ---------- навчається у ліцею з 01 вересня 2022 року. Дитина завжди охайна, доглянута. Батько спілкується з педагогами, цікавиться шкільним життям сина.

Мати контакту з ліцеєм не підтримує, успіхами дитини не цікавиться.

Мати ---------------- надала до служби у справах дітей виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області письмову заяву, в якій зазначила, що вона не заперечує щодо проживання сина ----------------------- з батьком -----------------------------.

Питання щодо визначення місця проживання малолітнього ------------------------, ------------ року народження, з батьком ---------------------- розглядалось на засіданні Комісії з питань захисту прав дитини 22 вересня 2022 року.

Відповідно до частини 1 ст. 160 Сімейного кодексу України місце проживання дитини, яка не досягла десяти років, визначається за згодою батьків.

Відповідно до частини 1 та частини 2 ст. 161 Сімейного кодексу України, якщо мати та батько, які проживають окремо, не дійшли згоди щодо того, з ким із них буде проживати малолітня дитина, спір між ними може вирішуватися органом опіки та піклування або судом.

Під час вирішення спору щодо місця проживання малолітньої дитини беруться до уваги ставлення батьків до виконання своїх батьківських обов'язків, особиста прихильність дитини до кожного з них, вік дитини, стан її здоров'я та інші обставини, що мають істотне значення.

Орган опіки та піклування або суд не можуть передати дитину для проживання з тим із батьків, хто не має самостійного доходу, зловживає спиртними напоями або наркотичними засобами, своєю аморальною поведінкою може зашкодити розвиткові дитини.

Враховуючи, що малолітній ----------------------------, ------------- року народження, мешкає разом з батьком, де для нього створені всі належні умови для виховання та гармонійного розвитку, а мати ------------------------ надала згоду щодо проживання дитини з батьком, керуючись ст. 19, ст. ст. 160, 161 Сімейного кодексу України, враховуючи рекомендації Комісії з питань захисту прав дитини від 22 вересня 2022 року, виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як орган опіки та піклування вважає за доцільне визначити місце проживання малолітнього --------------------------, ---------------- року народження, з батьком ------------------------.

 

Керуюча справами                                                              Наталя КУШНІРЕНКО


Прикріплені файли: