Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

20/10/2022

Проект рішення від 20.10.2022 «Про затвердження Положення про стипендію Чорноморського міського голови спортсменам Чорноморської міської територіальної громади в новій редакції»

З метою створення умов для розвитку видів спорту в місті, підтримки і стимулювання розвитку резервного спорту та спорту вищих досягнень, морального і матеріального заохочення спортсменів та тренерів для досягнення високих спортивних результатів, формування спортивного іміджу міста, відповідно до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від  01 березня 2017 року № 115 «Про затвердження Державної цільової  соціальної програми розвитку фізичної  культури і спорту на період до 2024 року», на виконання заходів Міської цільової програми розвитку фізичної культури і спорту на території Чорноморської міської територіальної громади на 2022–2025 роки, затвердженої рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 04 лютого 2022 року №182-VІІІ, керуючись статтями 26,32,40,52,59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

1. Затвердити Положення про стипендію Чорноморського міського голови спортсменам Чорноморської міської територіальної громади в новій редакції  (додається).

2. Визнати таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету Чорноморської  міської ради від 25 лютого 2021 року №53 «Про затвердження Положення про стипендію Чорноморського  міського голови спортсменам міста в новій редакції».

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Ігоря Лубковського.

 

Міський голова                                                                                  Василь ГУЛЯЄВ

 

 

Додаток

до рішення виконавчого комітету

Чорноморської міської ради

 

______________  № ____________

 

 

 

Положення

про стипендію Чорноморського міського голови спортсменам Чорноморської

міської територіальної громади в новій редакції

 

1. Загальні положення

1.1. Даним Положенням визначається порядок встановлення стипендії Чорноморського

міського голови спортсменам Чорноморської міської територіальної громади (далі – Стипендія).

1.2. Стипендія Чорноморського міського голови – щомісячна виплата, що  призначається спортсменам, місце проживання яких зареєстроване на території Чорноморської міської територіальної громади за вагомі досягнення та значні успіхи у спорті, які у складі збірних команд Одеської області та України приносять бали в залік спортивних досягнень  Чорноморській міській територіальній громаді.

1.3. Відповідно до спортивних результатів у попередньому році, Стипендії встановлюються на наступний рік.

1.4. Кількість Стипендій по 3000,00 грн - п’ять.

1.5. Кількість Стипендій по 2000,00 грн - десять.

 

2. Умови визначення  кандидатів

2.1. Кандидат на отримання Стипендії - це спортсмен, який досяг значних спортивних результатів з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту осіб з інвалідністю, є членом збірної команди України, призером, учасником Олімпійських, Параолімпійських, Дефлімпійських ігор, Всесвітніх та Європейських ігор, Всесвітньої Універсіади, Всесвітньої Гімназіади, який посів I-III місця на Чемпіонаті Європи, світу, Кубку Європи, світу, Всеукраїнських змагань I–II-III рангу, що включені до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України.

2.2. Вік кандидата - до 30 років.

2.3. До відділу молоді та спорту Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області надаються наступні документи:

- клопотання на ім’я міського голови;

- характеристика  кандидата із визначенням перспективи його  професійного росту  на наступний рік за підписом керівника  відповідної юридичної особи;

- копія документа, що посвідчує особу громадянина України;

                                                              “Продовження додатка”

 

- копія довідки про реєстрацією місця проживання, засвідчена кандидатом;

- копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, засвідчена кандидатом;

- документи, які підтверджують спортивні звання та досягнення, визначені у п.2.1. цього Положення (копії наказів, протоколи змагань, дипломи або грамоти, посвідчення  тощо);   

- згода на обробку персональних даних на здобуття стипендії.

2.4. Обробка персональних даних спортсменів здійснюється відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

2.5. Документи повинні бути завірені мокрою печаткою організації, що клопоче про присвоєння Стипендії.

2.6. Висування кандидатів на Стипендію можуть проводити: дитячо-юнацькі спортивні школи, федерації з видів спорту, громадські спортивні організації Чорноморської міської територіальної громади. Спортсмен може висунути свою кандидатуру на встановлення Стипендії самостійно.

2.7. Клопотання та документи, визначені в пункті 2.3. цього Положення подаються до відділу молоді та спорту Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, починаючи з 01 грудня поточного року та протягом 30 календарних днів з дня оголошення прийому документів на здобуття Стипендії Чорноморського міського голови спортсменам Чорноморської міської територіальної громади на офіційному веб-сайті Чорноморської міської ради.

 

3. Визначення стипендіатів

3.1. Відбір кандидатів здійснюється на конкурсних засадах.

3.2. Стипендія у розмірі  3000,00 грн назначається спортсменам, які:

- зараховані до складу  національної збірної команди України (основного, кандидатського, резервного) з видів спорту (згідно зі списками Міністерства  молоді та спорту  України) та видів спорту осіб з інвалідністю (особисті змагання);

- виконали в минулому календарному році спортивні нормативи на рівні майстра спорту України, майстра спорту України міжнародного класу, Заслуженого майстра спорту України;

- виступали у складі збірних команд України на Олімпійських, Параолімпійських, Дефлімпійських іграх, Всесвітніх та Європейських іграх, Всесвітній Універсіаді, Всесвітній Гімназіаді, офіційних Чемпіонатах Європи, Чемпіонатах Світу, Кубках Європи, Кубках світу, стали переможцями Чемпіонатів та Кубків України, відповідно до змагань I-II-III рангу, що включені до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України.

3.3. Стипендія у розмірі 2000,00 грн назначається спортсменам, які:

- зараховані до основного складу збірних команд Одеської області з видів спорту;

- виконали в минулому календарному році спортивні нормативи на рівні кандидата у майстри спорту України;

                                                            3                                     “Продовження додатка”

 

-  стали призерами та переможцями за результатами обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань, відповідно до II-III-IV рангу, що включені до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України.

3.4. Для розгляду кандидатур на здобуття Стипендії, розпорядженням міського голови утворюється комісія з призначення стипендій  Чорноморського міського голови спортсменам Чорноморської міської територіальної громади (далі-Комісія) та затверджується її персональний склад.

3.5. До складу Комісії входить голова, заступник голови, секретар та інші члени комісії  зі складу:

-  виконавчих органів Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області;  

- депутатського корпусу Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області;                                                                                                                                                    -  інститутів громадянського суспільства (громадських об’єднань).

3.6. До повноважень комісії належать: розгляд клопотання та інформації про результати участі в змаганнях, прийняття рішення про призначення Стипендій.

3.7 Засідання Комісії є правомочним за наявності не менше ніж двох третин її членів.

3.8. На засіданні Комісії головує голова Комісії, а в разі його відсутності - заступник голови Комісії.

3.9. Після обговорення кандидатів на Стипендію, розгляду представлених документів Комісія шляхом відкритого голосування (шляхом визначення найбільшої кількості голосів членів Комісії щодо кожного кандидата) визначає стипендіатів. У разі рівної кількості голосів, голова Комісії має переважне право голосу.

3.10. За результатами розгляду Комісія має право вносити пропозиції міському голові щодо зміни кількості Стипендій, але в межах виділеного фінансового ресурсу на їх виплату у поточному році.

3.11. За результатами голосування рішення комісії оформлюються протоколом, який підписується головою, заступником голови, у разі відсутності голови та секретарем Комісії.

 

4. Порядок виплати стипендій

4.1. Стипендія Чорноморського міського голови спортсменам Чорноморської міської територіальної громади виплачується з коштів бюджету Чорноморської міської територіальної громади, передбачених в кошторисі відділу молоді та спорту Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

4.2. Незалежно від терміну проведення засідання комісії Стипендія нараховується та виплачується за поточний календарний рік.

4.3. Підставою для виплати Стипендії є протокол комісії, на основі якого видається розпорядження міського голови.

4.4. Стипендія виплачується протягом календарного року незалежно від отримання стипендіатом інших грошових виплат.

                                                              4                                                “Продовження додатка”

 

4.5. Тренеру, який підготував спортсмена-стипендіата, виплачується разове матеріальне заохочення незалежно від кількості стипендіатів у розмірі трьох  прожиткових мінімумів для працездатної особи, визначеного Законом України про Державний бюджет України на відповідний рік станом на початок року.

4.6. Складання та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, що спрямовуються на виплату стипендії Чорноморського міського голови спортсменам міста, а також контроль за їх цільовим ефективним використанням  здійснюється у встановленому законодавством порядку.

 

Керуюча справами                                                                 Наталя  КУШНІРЕНКО


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення