Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

21/10/2022

Проект рішення від 21.10.2022 «Про затвердження Положення про стипендію Чорноморського міського голови талановитій молоді Чорноморської міської територіальної громади»

З метою відзначення вагомих досягнень молоді, стимулювання творчої активності, посилення      соціальної    захищеності    та    фінансової     підтримки     талановитої     молоді  Чорноморської міської територіальної громади,  створення умов для розвитку талановитої молоді, підтримки молодіжних творчих ініціатив і поліпшення умов інтелектуального розвитку талановитої молоді в різних сферах життя, відповідно до Закону України «Про основні засади молодіжної політики»,  міської цільової програми «Молодь   Чорноморська» на  2022-2025 роки, затвердженої рішенням Чорноморської міської   ради Одеського району Одеської області від 04.02.2022 № 181-VIII, керуючись статтями 32, 34, 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

   

1. Затвердити     Положення     про     стипендію     Чорноморського    міського   голови талановитій молоді Чорноморської міської територіальної громади (додається).

 

2. Рішення виконавчого комітету Чорноморської  міської ради Одеського району Одеської області від 22.10.2021 №255 «Про затвердження положення про стипендію Чорноморського міського голови талановитій молоді міста» вважати таким, що втратило чинність.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Ігоря Лубковського.

 

Міський голова                                                                                         Василь ГУЛЯЄВ

 

 

                                          Додаток

                                                                                      до рішення виконавчого комітету

                                                                            Чорноморської міської ради

                                                                                         Одеського району Одеської області

                                                                         від__________ №_______
 

 

Положення

про стипендію Чорноморського міського голови талановитій молоді

Чорноморської міської територіальної громади

 

1. Це Положення визначає порядок подання  претендентів на присудження, проведення конкурсного відбору претендентів та присудження стипендії  Чорноморського  міського голови талановитій молоді Чорноморської міської територіальної громади   (далі – Стипендія).

Стипендія присуджується громадянам України віком від 14 до 35 років, місце проживання яких зареєстровано у місті Чорноморську (сел. Олександрівка, с. Малодолинське, с. Бурлача Балка).

 

2. Стипендія  Чорноморського  міського  голови – щомісячна  виплата протягом календарного року у  розмірі 2000,00 грн (дві тисячі), що  призначається талановитій молоді за вагомі досягнення та значні успіхи  у навчанні, культурі, творчих здобутків у науково-дослідницькій діяльності, громадській діяльності в інтересах Чорноморської міської територіальної громади. Кількість призначених Стипендій на рік не перевищує 6 (шість) штук.

Стипендія присуджується на конкурсних засадах за рахунок коштів бюджету Чорноморської міської територіальної громади в межах бюджетних призначень відділу молоді та спорту Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області  на відповідний бюджетний рік за КПКВК МБ 1113133 «Інші заходи та заклади молодіжної політики» за розпорядженням Чорноморського міського голови.

 

3. Стипендія присуджується молоді, яка досягла вагомих успіхів у:

- науково-дослідницькій роботі – стали переможцями чи лауреатами міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських олімпіад; зробили винахід; мають публікації в наукових виданнях; брали участь у роботі наукових конференцій, симпозіумів, науково-практичних семінарів, що проводилися на міжнародному, всеукраїнському, обласному та міському рівнях;

- творчо-мистецькій роботі – стали переможцями чи лауреатами міжнародних та всеукраїнських конкурсів, фестивалів, виставок, що мають статус заходів та проводяться на міжнародному, всеукраїнському, обласному та міському рівнях;

- громадській роботі – є волонтерами, членами органів студентського самоврядування, молодіжних громадських організацій, об’єднань громадян тощо.

 

4. Організаційне забезпечення присудження Стипендії покладається на відділ молоді та спорту Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

Для розгляду клопотань про присудження Стипендії  та конкурсного відбору претендентів на присудження Стипендії утворюється Конкурсна комісія з присудження Стипендії Чорноморського  міського голови талановитій молоді Чорноморської міської територіальної громади (далі - Конкурсна комісія), до складу якої входять представники виконавчих органів Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, представники   депутатського  корпусу   Чорноморської  міської  ради  Одеського   району

 

Одеської області та представники інститутів громадянського суспільства Чорноморської територіальної громади (громадські організації, об’єднання).

Персональний склад Конкурсної комісії затверджується розпорядженням Чорноморського міського голови.

Організаційною формою роботи Конкурсної комісії є засідання.

Засідання Конкурсної комісії проводить її голова або, у разі його відсутності, заступник голови Конкурсної комісії.

Засідання Конкурсної комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини її складу.

Члени Конкурсної комісії беруть участь в її роботі на громадських засадах.

 

5. Конкурсна комісія відповідно до покладених на неї завдань:

- розглядає подані клопотання про присудження Стипендії та матеріали, зазначені в пункті 7 цього Положення;

- здійснює конкурсний відбір кандидатів;

- визначає переможців на присудження Стипендії та готує обґрунтування пропозицій Чорноморському міському голові щодо кандидатів на здобуття Стипендії.

 

6. Подання  клопотання  на присудження Стипендії здійснюється підприємствами, організаціями, установами усіх форм власності, громадськими організаціями, творчими спілками, виконавчим комітетом Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (далі - Суб’єкти подання).

 

7. Клопотання про присудження Стипендії подається до відділу молоді та спорту Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області щорічно починаючи з 01 грудня поточного року та протягом 30 календарних днів з дня оголошення прийому документів на здобуття Стипендії Чорноморського міського голови талановитій молоді на офіційному веб-сайті Чорноморської міської ради.

До клопотання про присудження Стипендії  додаються такі матеріали:

- характеристика кандидата із визначенням його досягнень за підписом керівника відповідної юридичної особи;

- копії паспорта громадянина України та реєстраційний номер облікової картки платника податків;

- довідка з місця реєстрації;

- письмову згоду на обробку, використання та поширення персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»;

- копії документів, що підтверджують видатні досягнення претендента (копії грамот, дипломів, подяк, сертифікатів, інших відзнак та нагород,  публікацій, статей, зразки видань тощо).

Клопотання про присудження Стипендії, відомості про досягнення претендента та письмова згода на обробку, використання та поширення персональних даних оформляються державною мовою.

 

8. Конкурсна комісія відхиляє клопотання про присудження Стипендії  та не допускає претендента до конкурсного відбору у разі:

- клопотання про присудження Стипендії та матеріали зазначені в пункті 7 цього Положення, складені з порушенням вимог, визначених цим Положенням.

 

9. Конкурсна комісія на  підставі поданих документів приймає рішення більшістю від присутніх та визначає переможців на присудження Стипендії.

 

10. Рішення Конкурсної комісії оформляється протоколом, який підписується всіма присутніми на засіданні членами Конкурсної комісії та є підставою для підготовки відділом молоді та  спорту Чорноморської  міської  ради  Одеського району Одеської  області  проєкту

розпорядження Чорноморського міського голови про присудження Стипендії на відповідний рік.  

 

11. Стипендія виплачується протягом календарного року незалежно від отримання стипендіатом інших грошових виплат.

 

12. Розпорядження Чорноморського міського голови про присудження Стипендії є підставою для здійснення виплати щомісячної грошової винагороди.

 

Керуюча справами                                                                               Наталя КУШНІРЕНКО


Прикріплені файли: