Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

24/10/2022

Проект рішення від 24.10.2022 «Про затвердження висновку щодо визначення місця проживання малолітньої дитини»

На виконання ухвали Іллічівського міського суду Одеської області від 26.09.2022, про визначення місця проживання  малолітньої дитини, взявши до уваги пропозиції комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, керуючись п. 72 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування пов’язаної із захистом прав дитини», ст. 19 Сімейного кодексу України та ст. 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

1. Затвердити висновок про визначення місця проживання малолітнього __________ ___________________, __.__.____ р. н.

2. Доручити службі у справах дітей виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Лілія Гудкова) виступати представником органу опіки та піклування у засіданнях суду по даній справі.

 

Міський голова                                                                                            Василь ГУЛЯЄВ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням виконавчого комітету

Чорноморської міської ради

Одеського району Одеської області

від _____________ № ________

 

 

Іллічівський міський суд

Одеської області

судді М. ПЕТРЮЧЕНКО

справа № 501/2218/21

 

 

                                                                 ВИСНОВОК

виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як органу опіки та піклування

 

Про  визначення  місця проживання

малолітнього    ______ р.н.

 

 

        При розгляді заяви ______, який зареєстрований та проживає за адресою: ____ м. Чорноморськ  Одеського району Одеської області, та матеріалів служби у справах дітей виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області встановлено:

        Громадянка ______ та громадянин _____ в шлюбі не перебувають, мають малолітнього сина ________ р. н.

        Після розірвання фактичних відносин у червні 2022 року хлопчик залишився проживати     в сім’ї батька  за  адресою:  ______, м. Чорноморськ  Одеського району Одеської області.

 Батько ____ самостійно займається вихованням та утриманням свого сина, створив належні умови. У дитини є окрема кімната, яка облаштована всіма необхідними меблями, є місце для занять, відпочинку, багато іграшок, книжок. ______ має стабільну заробітну платню, створив для дитини  добрі матеріально - побутові умови, належним чином займається  вихованням, піклується  про  стан здоров’я, розвиток, шкідливих звичок не має.

За інформацією КНП «Чорноморська лікарня» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області на прийом з дитиною до лікаря – педіатра звертається батько. Усі призначення та рекомендації виконує сумлінно.

Мати _______ проживає окремо, не працює та не заперечує щодо визначення місця проживання дитини з батьком.

Батьки уклали нотаріально засвідчений договір щодо здійснення батьківських прав та визначення місця проживання дитини з батьком.

Відповідно до статті 160 СК України місце проживання дитини, яка не досягла десяти років, визначається за згодою батьків. Місце проживання дитини, яка досягла десяти років, визначається                                                            

за спільною згодою батьків та самої дитини. Якщо батьки проживають окремо, місце проживання дитини, яка досягла чотирнадцяти років, визначається нею самою.

 

       На підставі викладеного та у відповідності до ст.19, 159 Сімейного кодексу України, п.18 Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 207, п. 74 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866, враховуючи рішення Комісії з питань захисту прав дитини від 19.10.2022, виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вважає за доцільне визначити місце проживання малолітнього ______ р. н., з  батьком  ______.

 

 

Керуюча справами                                                                                   Наталя КУШНІРЕНКО


Прикріплені файли: