Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

25/11/2022

Рішення виконавчого комітету від 23.11.2022 № 317 «Про прийом громадян на квартирний облік»

Розглянувши заяви громадян  з проханням щодо прийняття на квартирний облік та інші матеріали, передбачені «Правилами обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень», рекомендації громадської комісії з житлових питань від 16.11.2022 (протокол № 6), виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області установив:

 

  • Жарова Людмила Іванівна працює начальником дільниці в комунальному підприємстві

«Зеленгосп» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, реєстрацію місця проживання з двома неповнолітніми дітьми має у гуртожитку по  вул. Толстого,       буд. 20 у селищі Олександрівка Одеського району Одеської області з 2013 року та у відповідності до вимог підпункту 6 пункту 13 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень» потребує поліпшення житлових умов на загальній підставі як мешканка гуртожитку.

 

  • Остапенко Сергій Васильович   проходить    службу   у  відділі   поліції  № 1  Одеського

районного управління поліції № 2 Головного управління Національної поліції в Одеській області. Згідно з довідкою від  27.06.2022 № 5136-5001811971 управління соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області він та члени родини як внутрішньо переміщені особи зареєстровані у  м. Чорноморську по вул. Парковій,     буд.14-А, кв. 92 та перебувають на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб за вказаною адресою, тому у відповідності до вимог пункту 8, підпункту 8 пункту 13, пункту 15 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень» мають бути прийняті на квартирний облік в межах території обслуговування органу соціального захисту населення у м. Чорноморську з правом першочергового отримання житла відповідно до вимог пункту 8 статті 45 Житлового Кодексу України (назва Кодексу в редакції Закону    № 2215-IX від 21.04.2022)  та пункту 19 статті 6, пункту 14 статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» тому, що заявник є учасником бойових дій антитерористичної операції на підставі посвідчення серії  МВ  № 030113  від  20.04.2016.

    

  • Цимбал  Лідія  Сергіївна  є  домогосподаркою, на утриманні якої четверо неповнолітніх

дітей, які мешкають з нею в двокімнатній квартирі № 12 жилою площею 21,6 кв.м по        вул. Данченка, буд. 13 у м. Чорноморську, де зареєстровані 12 осіб – членів родини, які забезпечені жилою площею менше 6 кв.м на кожного, та у відповідності до вимог підпункту 1 пункту 13 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень» потребують поліпшення житлових умов як забезпечені жилою площею нижче за встановлені норми з правом першочергового отримання житла  як багатодітна сім’я у відповідності до вимог статті 45 Житлового Кодексу України (назва Кодексу в редакції Закону № 2215-IX від 21.04.2022). ЇЇ чоловік Цимбал Сергій Васильович має реєстрацію місця проживання у гуртожитку по вул. Олександрійській, буд. 16 у м. Чорноморську та потребує поліпшення житлових умов у відповідності до вимог підпункту 6 пункту 13 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень», як мешканець гуртожитку.

 

Розглянувши клопотання служби у справах дітей виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області щодо прийняття на квартирний облік неповнолітніх Гордієвської Тетяни Олегівни, 29 серпня 2006 року народження, і Заблотного  Шазада Веславовича, 21.01.2005 року народження, та інші матеріали, передбачені «Правилами обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень», виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області установив, що неповнолітні перебувають на первинному обліку в службі у справах дітей виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як діти, позбавлені батьківського піклування.

Гордієвська Т.О. після позбавлення матері батьківських прав (відомості про батька внесені згідно з ч.1 ст. 135 Сімейного кодексу України) перебуває під піклуванням Гордієвської Н.О. та разом з піклувальником проживає на території Росії, має реєстрацію місця проживання в однокімнатній квартирі № 610 жилою площею 17,3 кв.м по вул. Віталія Шума, буд. 19 у м. Чорноморську, де зареєстровані 5 осіб – членів родини, які забезпечені жилою площею менше 6 кв.м на кожного, та у відповідності до вимог підпункту 1 пункту 13 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень» потребує поліпшення житлових умов як забезпечена жилою площею нижче за встановлені норми.

Заблотний Ш.В. після позбавлення батьків батьківських прав рішенням виконавчого комітету Чорноморської  міської ради Одеського району Одеської області від 25.02.2016        № 71 був влаштований в державний дитячий заклад на повне державне забезпечення та наразі навчається в Петрівському аграрному коледжі на повному державному забезпеченні. Реєстрацію місця проживання він має у м. Балта Одеської області при КЗ «Балтська спеціальна школа Одеської обласної ради» у зв’язку з отриманням паспорту у термін навчання у школі, нерухомого майна за правом власності не має.

 Відповідно до вимог пункту 4 статті 46 Житлового Кодексу України (назва Кодексу в редакції Закону № 2215-IX від 21.04.2022) Гордієвська Т.О. і Заблотний Ш.В. як діти, позбавлені батьківського піклування, користуються правом позачергового отримання житла.

   

Враховуючи викладене, на підставі пунктів 8, 13, 15, 18, 44 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень»,  керуючись пунктом 19 статті 6, пунктом 14 статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», пунктом 8 статті 45,пунктом 4 статті 46 Житлового кодексу України (назва Кодексу в редакції Закону № 2215-IX від 21.04.2022), ч. 5 статті 25 Закону України «Про охорону дитинства», ст. 33 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», статтями 30, 52 Закону України   «Про місцеве самоврядування в Україні»,

           

          виконавчий комітет Чорноморської міської ради  Одеського району Одеської області

                                                                        вирішив:

 

  1. Прийняти   громадян на квартирний облік:

 

- Жарову Людмилу Іванівну на загальній підставі складом сім’ї із 3 осіб (вона, син Жаров О.О., син Білоус В.В.);

 

-  Остапенка Сергія Васильовича  як  внутрішньо  переміщену особу,  яка зареєстрована у межах території обслуговування управління соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, з правом першочергового отримання житла як учасника бойових дій АТО, складом сім’ї із 4 осіб (він, дружина Остапенко М.Ю., донька Остапенко М.С., син Остапенко Я.С.);

 

- Цимбал  Лідію  Сергіївну   з  правом   першочергового   отримання   житла   як   багатодітну

сім’ю складом із 6 осіб (вона, чоловік Цимбал С.В., донька Цимбал Ю.С., син Цимбал М.С., син Цимбал Н.С., донька Цимбал М.С.);

 

- Гордієвську  Тетяну  Олегівну і Заблотного Шазада Веславовича  з  правом   позачергового   отримання   житла   як   дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Ігоря Сурніна.

 

            Міський голова                                                                                                          Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення