Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

14/12/2022

Проект рішення від 14.12.2022 «Про перейменування окремих вулиць та провулків, які знаходяться на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області»

Беручи до уваги рекомендації Експертної ради при Міністерстві культури та інформаційної політики України з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму, висновки робочої групи з питань найменування (перейменування) вулиць та інших об’єктів топоніміки, які містять російське походження, створеної розпорядженням міського голови від 07.09.2022 № 255 (зі змінами), результати громадського обговорення, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку та соціального захисту громадян, на підставі ст. 7 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», статей 26, 37 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

Чорноморська міська рада Одеського району Одеської області вирішила:

 

1. Перейменувати окремі вулиці та провулки, які знаходяться на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, та затвердити перелік їх нових назв (додається).

2. Головам Олександрівської селищної адміністрації, Малодолинської та Бурлачобалківської сільських адміністрацій Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області після припинення чи скасування воєнного стану забезпечити заміну:

2.1. адресних табличок на житлових будинках та нежитлових будівлях, що розташовані на вулицях та провулках, які перейменовані відповідно до даного рішення;

2.2. знаків маршрутного орієнтування у зв’язку із перейменуванням вулиць та провулків відповідно до даного рішення.

3. Власникам житлових будинків та нежитлових будівель (незалежно від форми власності), розташованих на вулицях та провулках, які перейменовані відповідно до даного рішення, забезпечити доступ для заміни адресних табличок.

4. Управлінню архітектури та містобудуванню виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області:

4.1. підготувати проєкт рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області про затвердження переліку вулиць та провулків, які знаходяться на території Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, в новій редакції;

4.2. направити дане рішення до Одеської філії державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України. 

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку та соціального захисту громадян, заступника міського голови Руслана Саїнчука.

 

Міський голова                                                                   Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення