Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

23/01/2023

Рішення виконавчого комітету від 20.01.2023 № 3 «Про прийом громадян на квартирний облік»

Розглянувши заяву Безстаченка І.В. з проханням щодо прийняття його на квартирний облік та інші матеріали, передбачені «Правилами обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень», рекомендації громадської комісії з житлових питань від 21.12.2022 (протокол № 7), виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області установив, що Безстаченко Ігор Валерійович проходить військову службу в Управлінні Служби безпеки України в Одеській області, мешкає у м. Чорноморську з 2002 року в однокімнатній службовій квартирі № 47 жилою площею 19,08 кв.м по вул. Парковій, 46-А з донькою і відповідно до вимог підпункту 7 пункту 13 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень» потребує поліпшення житлових умов у зв’язку з проживанням в одній кімнаті осіб різної статі, старших за 9 років, з правом першочергового забезпечення жилою площею відповідно до вимог статті 44 Житлового Кодексу України  та пункту 19 статті 6, пункту 14 статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» як учасник бойових дій АТО/ООС на підставі посвідчення серії УБД  № 182605 від 19.03.2018. З матір’ю доньки заявник не одружений.

  

Розглянувши клопотання служби у справах дітей виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області щодо прийняття на квартирний облік неповнолітньої Пічугіної Анни Володимирівни, 05 серпня 2006 року народження, та інші матеріали, передбачені «Правилами обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень», виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області установив, що Пічугіна Анна перебуває на первинному обліку в службі у справах дітей виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області як дитина, позбавлена батьківського піклування.

Після позбавлення матері батьківських прав (відомості про батька внесені згідно ч.1    ст. 135 Сімейного кодексу України) дитина влаштована в дитячий будинок сімейного типу «Ніколайчук» відповідно до розпорядження Ширяївської районної адміністрації Одеської області від 08.08.2019 № 146/А-2019 «Про створення дитячого будинку сімейного типу родини «Ніколайчук» та влаштування дітей на виховання та спільне проживання» та проживає разом з батьками-вихователями за адресою: вул.  Весняна, буд. 160 у селищі Ширяєве Подільського району Одеської області. Навчається дитина в 11 класі Ширяєвського ліцею Ширявської селищної ради.

Неповнолітня Пічугіна Анна має реєстрацію місця проживання у будинку  № 42 по    вул. Лібентальській у селі Малодолинське Одеського району Одеської області, який згідно  з актом обстеження умов проживання дитини за місцем реєстрації, складеним  Малодолинською сільською адміністрацією 28.11.2022,  знаходиться в аварійному стані, непридатному для проживання, тому у будинку ніхто із родини не проживає. Зважаючи на це, у відповідності до вимог підпункту 2 пункту 13 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень» Пічугіна Анна потребує поліпшення житлових умов у зв’язку з реєстрацією місця проживання у приміщенні, яке не відповідає санітарним та технічним нормам.  

Відповідно до вимог пункту 4 статті 46 Житлового Кодексу України (назва Кодексу в редакції Закону № 2215-IX від 21.04.2022) Пічугіна Анна як дитина, позбавлена батьківського піклування, користуються правом позачергового отримання житла.

Враховуючи викладене, на підставі пунктів 13,18,46 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень»,  керуючись  статтею 44, пунктом 4 статті 46 Житлового кодексу України (назва Кодексу в редакції Закону № 2215-IX від 21.04.2022), пунктом 19 статті 6, пунктом 14 статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», частиною 5 статті 25 Закону України «Про охорону дитинства», статтею 33 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», статтями 30, 52 Закону України   «Про місцеве самоврядування в Україні»,

виконавчий комітет Чорноморської міської ради  Одеського району Одеської області вирішив:

 

  1. Прийняти громадян на квартирний облік:

 

  • Безстаченка   Ігоря   Валерійовича  з   правом  першочергового   отримання   житла   як

учасника бойових дій АТО/ООС складом сім’ї із 2 осіб (він, донька Безстаченко А.І.);

  • Пічугіну  Анну  Володимирівну  з  правом  позачергового  отримання  житла як дитину,

позбавлену батьківського піклування.

 

       2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника  міського  голови Ігоря Сурніна.

 

            Міський голова                                                                                Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли: