Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

30/01/2023

Проект рішення від 30.01.2023 «Про надання дозволу на приватизацію приміщень гуртожитків, переданих до комунальної власності від ДП «МТП «Чорноморськ», та врегулювання супутніх питань»

Рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 17.12.2021 №144-VІII надано згоду на безоплатне прийняття до комунальної власності Чорноморської міської територіальної громади гуртожитків від державного підприємства «Морський торговельний  порт «Чорноморськ». Пунктом 7 даного рішення встановлено, що після підписання та затвердження акту приймання - передачі балансоутримувачем гуртожитків за адресами: місто Чорноморськ, вулиця Олександрійська, 16, вулиця Паркова, 20-А, провулок  Шкільний, 4-А визначено комунальне підприємство «Міське управління житлово-комунального господарства». Дані гуртожитки  закріплюються за ним  на праві господарського відання.

Рішенням виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 20.12.2022 № 346 затверджені акти приймання – передачі вищезазначених гуртожитків з державної до комунальної власності Чорноморської міської територіальної громади.

З метою забезпечення реалізації конституційного права на житло мешканців гуртожитків, та приведення функціонального призначення житлово-комунальних послуг у відповідність до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», на виконання Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», враховуючи рекомендації  постійної    комісії  з  фінансово-економічних питань,  бюджету,  інвестицій   та  комунальної  власності, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 20.06.2018 № 498 «Про затвердження Примірного положення про користування гуртожитками», постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2022               № 502  «Деякі питання регулювання діяльності у сфері комунальних послуг у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану», враховуючи наказ Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 16.12.2009 № 396 «Про затвердження Положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян», на підставі ст. ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

 

Чорноморська міська рада Одеського району Одеської області вирішила:

 

1. Залишити житловий комплекс гуртожитку, розташований за адресою:                                     м. Чорноморськ, вул. Паркова, 20-А, кадастровий номер земельної ділянки 5110800000:02:025:0114, площею 0,24 га у статусі гуртожитку та дозволити приватизацію його жилих і нежилих приміщень.

2. Залишити житловий комплекс гуртожитку, розташований за адресою:                                     м. Чорноморськ, пров. Шкільний, 4-А, кадастровий номер земельної ділянки 5110800000:02:024:0087, площею 0,2328 га у статусі гуртожитку та дозволити приватизацію його жилих і нежилих приміщень.

3. Залишити житловий комплекс гуртожитку, розташований за адресою:                                  м. Чорноморськ, вул. Олександрійська, 16, кадастровий номер земельної ділянки 5110800000:02:009:0027, площею 0,1705 га у статусі гуртожитку та дозволити приватизацію його жилих і нежилих приміщень.

4. Визначити  управителем житлових комплексів гуртожитків, зазначених в пунктах 1-3 даного рішення, комунальне підприємство «Міське управління                                житлово-комунального господарства» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.  

5. Комунальному підприємству «Міське управління житлово-комунального господарства» Чорноморської міської ради  Одеського району Одеської області:

5.1. Укладати договори найму з мешканцями гуртожитків, зазначених у пунктах 1-3 даного рішення, які на законних підставах зареєстровані за місцем проживання у гуртожитках та фактично проживають в них.

5.2. Направляти матеріали по всіх спірних питаннях на громадську комісію з житлових питань при виконавчому комітеті Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області для їх вирішення та укладання договорів найму з мешканцями гуртожитків, зазначених у пунктах 1-3 даного рішення, на підставі рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

5.3. З 01.01.2023 до укладання договорів найму здійснювати нарахування плати за управління гуртожитками, зазначеними в пунктах 1-3 даного рішення, мешканцям гуртожитків, які на законних підставах зареєстровані за місцем проживання у гуртожитках та фактично проживають в них, на підставі тарифів, затверджених рішенням виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області  від 23.10.2014 № 387 «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, які надає Державне підприємство «Іллічівський морський торговельний порт», та розміру площі, яка знаходиться в користуванні мешканців/наймачів.

5.4. З 1 числа місяця, наступного за місяцем підписання договору найму з мешканцями гуртожитків, які на законних підставах зареєстровані за місцем проживання у гуртожитках та фактично проживають в них, здійснювати нарахування плати за управління гуртожитками, зазначеними в пунктах 1-3 цього рішення, на підставі розміру загальної площі, яка передається у користування та/ або у власність наймачів та кошторису витрат, встановленому в п. 6 даного рішення (у частині обов’язкового переліку послуг).

6. Встановити плату за управління гуртожитками, зазначеними в пунктах 1-3 даного рішення, на підставі розміру загальної площі, яка передається у користування та/або у власність наймача згідно з додатками 1-3 до даного рішення (додаються).

7. Затвердити форму договору найму житла у гуртожитку для укладання його  із мешканцями гуртожитків, зазначених у пунктах 1-3 даного рішення, згідно з додатком 4 до даного рішення (додається).

8. Визначити виконавцями комунальних послуг для гуртожитків, зазначених в пунктах 1-3 даного рішення:

8.1. Комунальне підприємство «Чорноморськводоканал» Одеського району Одеської області - з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення;

            8.2. Комунальне підприємство «Чорноморськтеплоенерго» Одеського району Одеської області - послуги з постачання теплової енергії та абонентського обслуговування.

9. Комунальним підприємствам «Чорноморськводоканал» та «Чорноморськтеплоенерго» Одеського району Одеської області укласти з мешканцями гуртожитків, зазначених у пунктах 1-3 даного  рішення, індивідуальні договори про надання відповідних комунальних послуг.

10. З 01.01.2023 комунальним підприємствам «Чорноморськводоканал» та «Чорноморськтеплоенерго» Одеського району Одеської області здійснювати нарахування  плати за комунальні послуги відповідно до встановлених уповноваженим органом тарифів та показань засобів обліку/опалювальної площі або за нормами, затвердженими в установленому порядку.

11. Після укладення договорів найму з комунальним підприємством «Міське управління житлово-комунального господарства» Чорноморської міської ради  Одеського району Одеської області та іншими організаціями, які надають комунальні послуги, здійснювати перерахунок розміру площі, на яку здійснюються нарахування плати за проживання у житлових комплексах гуртожитків, на відповідну площу.

12. Фінансовому управлінню Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області передбачити в бюджеті Чорноморської міської територіальної громади на 2023 рік кошти комунальному підприємству «Міське управління житлово-комунального господарства» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області на компенсацію різниці фактичних витрат, пов’язаних з управлінням та утриманням гуртожитків, зазначених у пунктах 1-3 даного рішення.

13. Контроль за  виконанням   даного рішення  покласти  на  постійну    комісію  з  фінансово-економічних  питань, бюджету, інвестицій та комунальної власності,    заступників міського голови Руслана Саїнчука, Ігоря Сурніна.

 

Міський голова                                                                        Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення