Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

16/03/2023

Розпорядження міського голови від 16.03.2023 № 55 «Про приведення до норм чинного законодавства інформації для загального ознайомлення на території Чорноморської міської територіальної громади»

Відповідно до статті 28 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», інформація для загального ознайомлення (оголошення, зокрема ті, які містять публічну пропозицію укласти договір, покажчики, вказівники, вивіски, повідомлення, написи та інша публічно розміщена текстова, візуальна і звукова інформація, що використовується або може використовуватися для інформування необмеженого кола осіб про товари, роботи, послуги, певних суб’єктів господарювання, посадових, службових осіб підприємств або органів державної влади, органів місцевого самоврядування) подається державною мовою, якщо інше не встановлено цим Законом.

На підставі викладеного та керуючись ст. 28 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», ст. 6 Закону України «Про рекламу»,  ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

1. Комунальним підприємствам і установам, виконавчим органам та структурним підрозділам Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області до 1 квітня 2023 року здійснити демонтаж та заміну всіх носіїв інформації для загального ознайомлення, які розміщені недержавною мовою.

2. Рекомендувати суб’єктам господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Чорноморської територіальної громади, привести носії інформації для загального ознайомлення до норм чинного законодавства.

3. Відділу комунального господарства та благоустрою Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області спільно з відділом торгівлі, побуту та захисту прав споживачів управління економічного розвитку та торгівлі виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області у строк до 1 квітня 2023 року здійснити огляд об’єктів нерухомості суб’єктів господарювання на території Чорноморської міської територіальної громади та надати інформацію щодо використання ними у своїй діяльності носіїв інформації для загального ознайомлення недержавною мовою.

4. Керівникам, зазначених у пунктах 1, 3 цього розпорядження, повідомити міського голову про виконання розпорядження.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови Руслана Саїнчука.

 

Міський голова                                                                            Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення