Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

30/05/2023

Розпорядження міського голови від 30.05.2023 № 135 «Про проведення міської профілактичної акції «Літо-2023»»

З метою запобігання дитячої бездоглядності та попередження правопорушень і інших негативних явищ серед дітей під час літніх канікул 2023 року, на виконання п. 5.5 рішення Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області від 24.12.2020 № 16-VIII «Про затвердження  міської цільової програми соціального захисту та надання соціальних послуг населенню Чорноморської територіальної громади на 2021 – 2025 роки», у відповідності до ст. ст. 32, 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. В термін з 01 червня по 20 серпня 2023 року провести міську профілактичну акцію «Літо-2023».

2. Затвердити план проведення міської профілактичної акції «Літо-2023» (додається).

3. Службі у справах дітей виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Лілія Гудкова), управлінню освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Лілія Алексейчук), управлінню соціальної політики Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Тетяна Прищепа), відділу торгівлі, побуту і захисту прав споживачів управління економічного розвитку та торгівлі виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Микола Білий), Чорноморському міському Центру соціальних служб (далі – ЧМЦСС) (Наталія Давкніс), Олександрівській селищній адміністрації Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Федір Баличев), Малодолинській сільській адміністрації Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Артем Книш), Бурлачобалківській сільській адміністрації Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Дмитро Єфімов), комунальній установі «Муніципальна варта» Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Петро Канар’ян), керівникам навчальних закладів, закладів відпочинку і оздоровлення  забезпечити безумовне виконання заходів, надати інформацію про виконання даного розпорядження службі у справах дітей до 20 серпня 2023 року.

4. Залучити до заходів, передбачених п. 3 цього розпорядження відділ поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 2 Головного управління поліції в Одеській області (Дмитро Волошин)

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника міського голови Ігоря Лубковського.  

 

Міський голова                                                                                 Василь ГУЛЯЄВ                                              

                                                                                 

 

Додаток

до розпорядження міського голови

від   30.05.2023 №  135

 

ПЛАН  ЗАХОДІВ

проведення  міської  профілактичної акції

« Літо-2023 » на території  Чорноморської міської ради

№ з/п

Заходи

Дата проведення

Відповідальні

Партнери

1.

Надати  списки  дітей, які перебувають на обліку в службі у справах дітей,   управлінні соціальної політики, ЧМЦСС для першочергового охоплення всіма формами дозвілля, працевлаштування, оздоровлення в літній період.

 

червень

Служба у справах  дітей

Управління соціальної політики, ЧМЦСС

2.

Забезпечити інформування батьків дітей  з соціально незахищених сімей,  опікунів (піклувальників) про функціонування пришкільних таборів денного перебування, таборів  праці та відпочинку, позашкільних закладів   організованими формами дозвілля під час літніх канікул (в разі відкриття таборів).

 

червень

Управління освіти, керівники ліцеїв та позашкільних закладів

Управління соціальної політики, служба у справах дітей, ЧМЦСС

3. 

Забезпечити охоплення організованими формами дозвілля, відпочинку, оздоровлення кожної дитини шкільного віку, яка перебуває на  обліку в службі у справах дітей, ЧМЦСС.

Червень-серпень

Управління освіти

ЧМЦСС, управління соціальної політики,

служба у справах дітей

4.

 Здійснювати перевірки стану виховної роботи в закладах оздоровлення і відпочинку на території  Чорноморської міської ради.

щомісячно

Служба у справах  дітей

Управління освіти

5.

З метою контролю за умовами виховання і утримання дітей, які перебувають на обліку в службі у справах дітей, ЧМЦСС, управлінні соціальної політики (дітей з багатодітних сімей, дітей з сімей тимчасово переміщених з інших територій), проводити рейди за місцем їх проживання. Надання матеріальної, гуманітарної, психологічної допомоги сім’ям з дітьми, які опинилися в скрутному становищі.

щомісячно

Служба у справах  дітей, ЧМЦСС, управління соціальної політики

Відділ поліції №2 ОРУП №2  ГУНП в Одеській області,  комунальна установа «Муніципальна варта»,

Олександрівська селищна, Малодолинська і Бурлачобалківська сільські адміністрації

6.

Проводити перевірки з питань додержання правил оптово-роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами з притягненням винних осіб до відповідальності.

червень-серпень

Відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів,

Відділ поліції №2 ОРУП №2  ГУНП в Одеській області

Комунальна установа «Муніципальна варта»

7.

Висвітлювати проведення профілактичної акції «Літо-2023» у засобах  масової  інформації.

червень-серпень

Служба у справах  дітей

ЧМЦСС


Прикріплені файли: