Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

31/05/2023

Проект рішення від 31.05.2023 «Про підготовку об’єктів житлово -комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери міста Чорноморська Одеського району Одеської області до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років»

Для своєчасної підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно - енергетичного господарства та соціально – культурної сфери Чорноморської міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років, на виконання розпорядження Одеської районної державної(військової) адміністрації  від 08.05.2023 №62/од-2023, відповідно до наказу Міністерства палива та енергетики України з питань житлово-комунального господарства України від 10.12.2008 №620/378 «Про затвердження правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду», наказу Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005 №76 «Про затвердження правил утримання житлових будинків та прибудинкових територій», керуючись Законами України «Про житлово-комунальні послуги», «Про теплопостачання», статтями 17, 30, 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

1. Затвердити заходи з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери міста Чорноморська Одеського району Одеської області до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років (додаток 1).

2. Затвердити склад оперативного штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери міста Чорноморська Одеського району Одеської області до роботи в зимових умовах 2023-2024 років (додаток 2).

3. Покласти персональну відповідальність за своєчасне виконання заходів з підготовки до осінньо-зимового періоду об’єктів життєзабезпечення населення та соціальної-культурної сфери, закладів дошкільної та позашкільної освіти, закладів загальної середньої освіти,  лікувальних закладів міста Чорноморська та забезпечення стовідсоткових розрахунків за спожиті енергоносії на керівників підприємств, установ, організацій міста та керівників ОСББ, ЖБК.

4. Фінансовому управлінню Чорноморської  міської  ради  Одеського району Одеської області (Ольга Яковенко) забезпечити фінансування видатків на підготовку бюджетних установ та організацій до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років в межах коштів, передбачених в бюджеті Чорноморської міської територіальної громади на відповідний рік.

5. Забезпечити наявність альтернативних джерел електроенергії(генератори) для безперебійної роботи котелень закладів  соціально-культурної сфери та підприємств тепло-та водопостачання в осінньо-зимовий період 2023-2024 років.

6. Відділу комунального господарства та благоустрою Чорноморської  міської  ради  Одеського району Одеської області (Оксана Кілар) надавати  щомісячно  до 10 та 25 числа,  до початку опалювального сезону 2023-2024 років, до Управління з питань інфраструктурного розвитку територій районної державної адміністрації інформацію про стан  підготовки житлово-комунального та паливно-енергетичного господарства, соціально-культурної сфери міста до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років.

7. Керівникам підприємств і організацій міста Чорноморська:

7.1. Забезпечити виконання організаційно-технічних заходів щодо підготовки
до осінньо-зимового періоду та привести у готовність до 15 жовтня 2023 року спеціальну техніку і механізми для виконання робіт на вулицях та дорогах міста на випадок негоди.

7.2. Вжити невідкладних заходів щодо погашення підприємствами, організаціями та установами у повному обсязі заборгованості за спожитий  природний газ, електричну, теплову енергію, послуги водопостачання і водовідведення та щомісячну оплату за спожиті енергоносії.

7.3. Активізувати через засоби масової інформації роз’яснювальну роботу серед населення та юридичних осіб щодо необхідності своєчасних та повних розрахунків за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги.

8. Керівникам комунальних підприємствам "Чорноморськтеплоенерго" (Анатолій Паншин), "Чорноморськводоканал" (Євген Ігнатовський), "Міське управління житлово-комунального господарства" (Сергій Альт) забезпечити:

8.1. Продовження роботи з розгляду питань реструктуризації заборгованості з оплати наданих житлово-комунальних послуг.

8.2. Надання звітів про стан виконання робіт з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства, соціально-культурної сфери міста до роботи в осінньо-зимовий період (двічі на місяць до 10 та 25 числа, до початку опалювального сезону 2023-2024 років) за формою звітності 2023 року у відділ комунального господарства та благоустрою Чорноморської  міської  ради  Одеського району Одеської області, тел.4-30-73, 6-00-78, e-mail: okhib@ukr.net.

9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Руслана Саїнчука.

 

Міський голова                                                                                    Василь ГУЛЯЄВ


Прикріплені файли: