Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

28/06/2023

Рішення виконавчого комітету від 23.06.2023 № 174 «Про затвердження Положення про Почесну грамоту, Подяку та Вітальну адресу виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області»

 

 

З метою визначення порядку відзначення (нагородження) та стимулювання окремих працівників, трудових колективів підприємств, громадян, установ і організацій, які досягли високого професіоналізму і визначних успіхів у виробничій, науковій, державній, правоохоронній, соціальній, спортивній, творчій та інших сферах діяльності, зробили вагомий внесок у створення матеріальних і духовних цінностей, а також з метою впорядкування відзначення пам’ятних дат та ювілеїв трудових колективів і видатних людей міста, на підставі статті 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

        1. Встановити заохочувальні відзнаки виконавчого комітету  Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області: Почесну грамоту, Подяку та Вітальну адресу.

        2. Затвердити Положення про Почесну грамоту, Подяку та Вітальну адресу виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, що додається.

        3. Фінансовому управлінню Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Ольга Яковенко) щороку передбачати кошти в проєкті бюджету територіальної громади для матеріального заохочення, що видається разом з Почесною грамотою виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

        4. Відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Оксана Бонєва) видатки з виплати матеріального заохочення проводити за рахунок асигнувань, передбачених кошторисом установи.

        5. Визнати таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету Іллічівської міської ради від 10 квітня 2008 року №379 «Про Почесну грамоту виконавчого комітету Іллічівської міської ради» (з усіма змінами та доповненнями). 

        6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на керуючу справами виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області Наталю Кушніренко.

 

           Міський голова                                                                               Василь ГУЛЯЄВ

 

Додаток   до   рішення 

виконавчого комітету Чорноморської міської  ради

від  23.06.2023    №      174   

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про Почесну грамоту, Подяку та Вітальну адресу виконавчого комітету   Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області

 

І. Загальні положення

 

1. Почесна грамота, Подяка та Вітальна адреса виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (далі - Почесна грамота, Подяка та Вітальна адреса) є формами відзначення громадян та трудових колективів за вагомий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток територіальної громади, участь у проведенні заходів щодо забезпечення законності, прав і свобод громадян, а також за сумлінну працю, вагомі трудові досягнення у виробничій, соціально-культурній, науковій, військовій, правоохоронній, творчій, спортивній, громадській та інших сферах діяльності, активну участь у вихованні підростаючого покоління, миротворчу, благодійну діяльність та з нагоди державних, професійних свят, пам’ятних, ювілейних дат або інших заслуг перед Чорноморською міською територіальною громадою.

2. Рішення про нагородження Почесною грамотою приймається на засіданні виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

3. Нагородження Подякою здійснюється відповідно до розпорядження чорноморського міського голови.

4. Почесною грамотою, Подякою нагороджуються колективи, окремі громадяни та працівники підприємств, установ, організацій усіх форм власності, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, члени політичних, громадських організацій та об’єднань, творчих та інших спілок.

5. Висування кандидатур для відзначення Почесною грамотою та Подякою здійснюється відкрито, з нагоди державного, професійного свята, ювілею особи (Вітальна адреса) або ювілею підприємства, установи, організації - за ініціативою керівників структурних підрозділів виконавчих органів влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій всіх форм власності та профспілкових комітетів трудових колективів.

6. Клопотання про нагородження Почесною грамотою та Подякою за підписом керівника підприємства, установи, організації подаються до виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області за 10 календарних днів до дати нагородження.

7. Клопотання про нагородження Почесною грамотою та Подякою може здійснюватися за ініціативою міського голови, секретаря міської ради, першого заступника міського голови, заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради та керуючого справами виконавчого комітету міської ради.

8. Разом з Почесною грамотою громадянам надається матеріальне заохочення у розмірі 1242, 23 гривень (з податками).

9. Фінансування, пов’язане з реалізацією даного Положення, здійснюється за рахунок коштів бюджету Чорноморської міської територіальної громади.

10. У разі втрати чи псування Почесної грамоти, Подяки або Вітальної адреси, їх дублікат не видається.

 

II. Порядок представлення до нагородження

 

1. Подяка оголошується окремим громадянам, колективам та працівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності, місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування, депутатам різних рівнів, членам політичних, громадських організацій і об’єднань, військовослужбовцям, спортсменам, учням за заслуги в професійній, навчальній та громадській діяльності, сумлінне виконання посадових обов’язків, благодійну допомогу, генерацію ідей щодо розвитку Чорноморської міської територіальної громади та активну громадську позицію.

2. Почесною грамотою нагороджуються окремі громадяни, трудові колективи та працівники підприємств, організацій та установ усіх форм власності, місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування, депутати різних рівнів, члени політичних, громадських організацій і об’єднань, військовослужбовці за особистий внесок у створення позитивного іміджу Чорноморської міської територіальної громади, багаторічну сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, значні системні досягнення у праці.

Почесною грамотою за трудові досягнення нагороджуються особи, які мають трудовий стаж на даному підприємстві не менше 2 (двох) років. Повторне нагородження Почесною грамотою може бути здійснене не раніше, ніж через два роки після попереднього нагородження (у виняткових випадках представлення до нагородження може відбуватись раніше).

3. Висунення кандидатур для нагородження здійснюється гласно трудовими колективами підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності, творчими спілками, товариствами, об’єднаннями громадян. Непрацюючих осіб до нагородження можуть представляти також громадські організації, творчі спілки тощо, членами яких вони є, або органи місцевого самоврядування.

4. Подання про відзначення вноситься органами місцевого самоврядування, органами виконавчої влади, підприємствами, керівниками підприємств, організацій, установ усіх форм власності, політичними, громадськими організаціями та об’єднаннями громадян, тощо.

Подання про відзначення працівників виконавчих органів міської ради, структурних підрозділів та керівників комунальних підприємств/установ ініціюють міський голова, секретар міської ради, перший заступник міського голови, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради та керуючий справами виконавчого комітету міської ради, подання на керівний склад виконавчого комітету ініціює міський голова.

5. До подання про нагородження Почесною грамотою додаються такі документи:

- клопотання про нагородження;

- характеристика із зазначенням конкретних заслуг особи, яка пропонується до нагородження;

- копія паспорту особи, що нагороджується (1 сторінка та прописка);

- копія ідентифікаційного коду особи, що нагороджується;

- згода на збір та обробку персональних даних;

- виписка з банку з реквізитами рахунку особи, що нагороджується, на який буде здійснено зарахування матеріального заохочення до Почесної грамоти.

Всі перелічені документи надаються повним пакетом до служби персоналу виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

6. До подання про нагородження Подякою додаються такі документи:

- клопотання про нагородження;

- копія паспорту особи, що нагороджується (1 сторінка).

7. У поданні про нагородження вказуються:

  • прізвище, ім’я та по батькові особи із зазначенням посади;
  • подія, до якої пропонується відзначення, дата та місце вручення нагородження;
  • вид нагороди;
  • конкретні заслуги, що стали підставою для порушення клопотання про нагородження.

Не вважаються обґрунтованими пропозиції про відзначення осіб, колективів, які не мають конкретних і вагомих заслуг.

Головним і визначальним критерієм мають бути наявність достатніх показників, вагомих заслуг, високих здобутків у професійній, політичній та громадській діяльності. Ювілей сам по собі є підставою для нагородження Вітальною адресою.

8. При представленні до нагородження необхідно дотримуватись послідовності у нагородженні: Подяка, Почесна грамота.

9. З метою недопущення створення потенційного конфлікту інтересів, що може вплинути на об’єктивність та неупередженість прийнятих рішень працівниками правоохоронних органів та посадовими особами державних органів щодо діяльності міської ради, матеріальне заохочення до даних категорій осіб не застосовується.

10. Подання та нагородні матеріали щодо відзначення Почесною грамотою, Подякою та Вітальною адресою попередньо розглядаються службою персоналу та загальним відділом виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

11. За результатами розгляду та після погодження подання із міським головою  та керуючим справами виконавчого комітету міської ради служба персоналу забезпечує підготовку проєкту розпорядження міського голови про нагородження Подякою або проєкту рішення виконавчого комітету про нагородження Почесною грамотою.

12. Текст Почесної грамоти, Подяки  та Вітальної адреси  оформляється на спеціальному бланку з офіційними символами міської ради, підписується міським головою (особою, яка здійснює його повноваження) та скріплюється печаткою.

13. Облік бланків (рамок, сертифікатів, папок) Почесних грамот, Подяк,  Вітальної адреси    та їх оформлення забезпечує загальний відділ та адміністративно - господарча служба виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

14. Служба персоналу виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області здійснює підготовку проєктів рішень та розпоряджень щодо нагородження, облік та реєстрацію нагороджених.

15. У разі невідповідності вимогам даного Положення, документи залишаються без розгляду, про що повідомляється орган, що їх надіслав.

16. Бланки  Почесних грамот, Подяк, Вітальних адрес  та Сертифікати до Почесних грамот виготовляються друкарським методом  за рахунок коштів бюджету територіальної громади.

 

III. Порядок вручення

 

Вручення Почесної грамоти (з матеріальним заохоченням), Подяки та Вітальної адреси здійснюється міським головою або за його дорученням секретарем міської ради, першим заступником міського голови, заступником міського голови в урочистій обстановці. Організаційне забезпечення вручення та отримання грошової винагороди здійснюється відділом з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

 

 

В.о. начальника служби персоналу                                           Тетяна ЛЮШНЯК

 


Прикріплені файли: