Чорноморська міська територіальна громада

Одеська область, Одеський район

25/07/2023

Рішення виконавчого комітету від 21.07.2023 № 188 «Про затвердження порядку надання одноразової матеріальної допомоги кандидатам в опікуни (піклувальники) на утримання тимчасово влаштованих в їх сім’ї дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, до прийняття відповідного рішення про призначення їх опікунами (піклувальниками)»

         З  метою соціальної підтримки найбільш незахищених категорій громадян Чорноморської міської територіальної громади, на виконання п. 5.7 розділу 5 міської цільової програми соціального захисту та надання соціальних послуг населенню Чорноморської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням Чорноморської міської ради Одеської області  від 24.12.2020 № 16-VIIІ (зі змінами), керуючись  ст. ст. 34, 52, 64 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,

виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області вирішив:

 

  1. Затвердити порядок надання  одноразової  матеріальної допомоги кандидатам в опікуни (піклувальники) на   утримання   тимчасово влаштованих   в  їх  сім’ї дітей – сиріт  і  дітей,  позбавлених батьківського піклування,  до    прийняття    відповідного   рішення   про  призначення їх опікунами (піклувальниками)  (додаток 1).
  2. Службі у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області (Лілія Гудкова) забезпечити безумовне дотримання порядку надання одноразової матеріальної допомоги кандидатам в опікуни (піклувальники) на   утримання   тимчасово влаштованих   в  їх  сім’ї дітей – сиріт  і  дітей,  позбавлених батьківського піклування, до прийняття відповідного рішення про  призначення їх опікунами (піклувальниками) при використанні бюджетних коштів, передбачених на вказані цілі.
  3. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради від 10.03.2023 № 68 «Про затвердження порядку надання одноразової матеріальної допомоги кандидатам в опікуни (піклувальники) на утримання тимчасово влаштованих в їх сім’ї дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, до прийняття відповідного рішення про призначення їх  опікунами (піклувальниками)».
  4.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Ігоря Лубковського,  заступника міського голови Наталю Яволову.

 

 

           Міський голова                                                                                     Василь ГУЛЯЄВ

 

Додаток

до рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області

від 21.07.2023 р.   № 188

 

Порядок надання одноразової матеріальної допомоги
кандидатам в опікуни (піклувальники) на утримання тимчасово влаштованих в їх сім’ї
дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, до прийняття відповідного рішення про призначення їх опікунами (піклувальниками)

 

  1. Цей Порядок визначає механізм призначення і виплати одноразової матеріальної допомоги кандидатам в опікуни (піклувальники) на утримання тимчасово влаштованих в їх сім’ї дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування,
    до прийняття відповідного рішення про призначення їх опікунами (піклувальниками) (далі – одноразова матеріальна допомога).
  2. Виплата одноразової матеріальної допомоги кандидатом в опікуни (піклувальники) здійснюється відповідно до Міської цільової програми соціального захисту та надання соціальних послуг населенню Чорноморської міської територіальної громади, затвердженої рішенням   Чорноморської    міської ради Одеського району Одеської області від 24.12.2020 № 16 –VIII (зі змінами та доповненнями).
  3. Одноразова матеріальна допомога кандидатам в опікуни (піклувальники) виплачується особам, задекларованим або зареєстрованим місцем проживання (перебування) яких є територія Чорноморської міської територіальної громади Одеського району   Одеської    області   (м. Чорноморськ,   смт Олександрівка,    с. Малодолинське,  с. Бурлача Балка).
  4. Виплата одноразової матеріальної допомоги здійснюється кандидату в опікуни (піклувальники)   одноразово,   до вирішення питання про призначення кандидата опікуном   ( піклувальником).
  5. Одноразова матеріальна допомога призначається і виплачується у грошовій формі кандидатам в опікуни (піклувальники) на кожну дитину.
  6. Розмір одноразової матеріальної допомоги становить 2000,0 (дві тисячі) грн. на кожну дитину.
  7. Виплата одноразової матеріальної допомоги кандидату в опікуни (піклувальники) здійснюється шляхом безготівкового перерахування грошових коштів на картковий рахунок особи (заявника), зазначений у заяві на отримання матеріальної допомоги.
  8. Для отримання одноразової  матеріальної допомоги кандидат в опікуни (піклувальники) має звернутися з письмовою заявою до служби у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.
  9. До заяви додаються такі документи:

- наказ служби у справах дітей про тимчасове влаштування дитини;

- акт обстеження житлово – побутових умов кандидата в опікуни (піклувальники);

- рішення щодо надання статусу дитини – сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування.

10. Служба у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області перевіряє отриманні заяви та готує документи, необхідні для призначення одноразової  матеріальної допомоги.

11. У разі відповідності критеріям, зазначеним у пунктах 3, 4 цього порядку, служба у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області готує розпорядження Чорноморського міського голови про призначення одноразової матеріальної допомоги кандидату в опікуни (піклувальники).

12. Виплата одноразової матеріальної допомоги здійснюється службою у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області на підставі розпорядження Чорноморського міського голови.

13. Документи зберігаються протягом п’яти років після виплати одноразової матеріальної допомоги в особовій справі дитини в службі у справах дітей Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області.

 

Начальник служби у справах дітей                                                   Лілія ГУДКОВА


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення